Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voor het eerst in de geschiedenis géén Lanenkaatsen in Harlingen

28-03-2020

HARLINGEN - Ook het Comité Lanenkaatsen heeft moeten besluiten dat het Lanenkaatsen dit jaar vanwege het coronavirus niet door kan gaan.

Beste kaatsliefhebbers,

 

Met pijn in het hart moeten wij, Comité Lanenkaatsen jullie laten weten dat de 71e editie van het Lanenkaatsen niet doorgaat aankomende juni. De Lanenkaatsweek stond gepland van 8 tot en met 12 juni. Met de uitbraak van het corona-virus en de momenteel geldende richtlijnen en maatregelen in ons land, (waarvan we op dit moment nog niet weten wanneer deze eindigen) zijn we als Comité Lanenkaatsen tot dit zeer moeilijke besluit gekomen. Als kersverse nieuwe voorzitter is dit natuurlijk het slechtst denkbare scenario.

 

Dit is de eerste keer in de historie dat het Lanenkaatsen wordt afgelast. Het lijkt misschien vroeg, maar het is onduidelijk hoe de wereld er over twee maanden uitziet. Het laten doorgaan van het Lanenkaatsen weegt niet op tegen de eventuele (gezondheid)risico’s voor kaatsers, publiek, vrijwilligers en de wellicht nog te nemen maatregelen van het RIVM. Gezondheid en veiligheid gaan boven alles en op dit moment zijn deze niet te garanderen. Dit neemt niet weg dat het geen gemakkelijke keuze was, integendeel.

Het Lanenkaatsen wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsors uit Harlingen e.o. Veel van deze vaak trouwe sponsors, die het Lanenkaatsten een warm hart toe dragen, maken door het corona-virus ingrijpende en onzekere tijden door. Op dit moment vinden wij het dan ook niet zeker gepast om juist nu deze sponsors te benaderen voor een financiële bijdrage. Wij zullen in contact treden met sponsors, die reeds een bijdrage hebben geleverd voor komende editie. Zonder deze financiële bijdrage is het dus ook financieel gezien een te grote gok om verder te gaan met alle voorbereidingen in deze vreemde, onzekere tijd.

Om het Lanenkaatsen opnieuw succesvol te laten verlopen zoals u in voorgaande jaren van ons gewend bent geweest, is een goede voorbereiding nodig. De komende weken zijn in de voorbereiding van het Lanenkaatsen van essentieel belang. Het starten van de inschrijving, het maken van afspraken met de Gemeente Harlingen, bewoners van de Lanen etc. Wij als comité kunnen door de opgelegde maatregelen niet op de gewenste manier vergaderen en overleggen, niet met elkaar maar ook niet met al onze vrijwilligers.

"Al deze overwegingen tezamen hebben ons als Comité Lanenkaatsen doen besluiten het Lanenkaatsen dit jaar niet door te laten gaan."

Het comité bedankt alle vrijwilligers, sponsors, vrienden van de Lanen, kaats(t)ers, bewoners en publiek voor de steun die wij dit jaar al hebben mogen ontvangen. Vrijwilligers stonden al te trappelen, sponsoren stonden weer klaar om het evenement te steunen, kaats(t)ers hadden er al weer zin in, en het publiek keek alweer uit naar een fantastische kaatsweek. Houd deze gedachte vooral vast tot 2021, dan gaan we er weer een mooie kaatsweek van maken met z’n allen!

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze bijzondere en ingrijpende periode.

 

Namens het bestuur van Stichting Comité Lanenkaatsen,


Hilko Mulder - voorzitter

 

Algemeen Corona Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

De zomertijd gaat dit weekend in

28-03-2020

HARLINGEN - Je zou het bijna vergeten, maar dit weekend wordt de klok weer een uur vooruit gezet.

ING kantoor Harlingen definitief dicht

28-03-2020

HARLINGEN - Het ING kantoor aan de Voorstraat 60 in Harlingen sluit per 3 april.

Creatief met corona 🍀: Kunst kijken met Hugo

28-03-2020

HARLINGEN - Nu we tijdelijk niet meer kunnen genieten van de objecten uit het Hannemahuis bespreekt directeur Hugo ter Avest online vanuit het museum een krantenartikel.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Greenart Production Greenart Production Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns