RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voltreffer voor Zeerobben bij seizoensafsluiting

30-06-2021

HARLINGEN - De beslissing om op zaterdag 26 juni alsnog een vriendschappelijke wedstrijd voor Zeerobben 1 te organiseren, pakte uit als een voltreffer, een schot in de roos.

Voltreffer voor Zeerobben bij seizoensafsluiting Eindelijk weer een wedstrijd voor de senioren op het Oostersportpark. Zeerobben 1 speelde een oefenwedstrijd tegen AVC. Foto: Frans Bode.

Vervroeging van de versoepelingen maakte het mogelijk om in het laatste weekend dat het praktisch gezien nog kon, een wedstrijd voor senioren in te plannen. En ook al was het kort dag en was de eigen selectie bij lange na niet compleet, Zeerobben wilde deze kans niet laten lopen haar leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters aan het einde van een heel vervelend seizoen toch nog iets leuks te bieden. Een heuse voetbalwedstrijd, publiek langs de lijn, kantine en terras weer open en -vooral- elkaar weer eens ontmoeten op het Oostersportpark. Man wat hadden we dat gemist.


In buur AVC uit Sexbierum vond Zeerobben een enthousiaste tegenstander die ook nog eens aardig wat publiek meebracht. En zo werd het onder ook nog eens bijna ideale weersomstandigheden echt een fantastische middag. Zeerobben won de wedstrijd met 7-2, maar dat was slechts van secundair belang, of het moest al zijn dat beide ploegen de toeschouwers daarmee ook nog eens 9 krenten in de toch al zo appetijtelijke pap serveerden.
Als dank voor hun komst en toch ook als een soort tegemoetkoming voor een miserabel voetbalseizoen bood Zeerobben de spelers en bezoekers direct na afloop een piekuurtje aan, iets wat bij de aankondiging vlak voor het einde van de wedstrijd met applaus werd begroet en waar aansluitend ook gretig gebruik van gemaakt werd. Iedereen genoot met volle teugen van het samenzijn. Wegspoelen wat was en meer dan dat nog: vooruitkijken op wat volgend seizoen hopelijk wekelijks weer mag. De zaterdag weer de mooiste dag van de week maken.

 

Het publiek genoot volop langs de lijn in een heerlijk zonnetje. Ook zij hebben er lang op moeten wachten. Foto: Frans Bode.


In de pauze van de wedstrijd maakte het bestuur gebruik van de gelegenheid om ten overstaan van de aanwezigen nog even formeel afscheid te nemen van spelers en staf die de club na vorig seizoen verlieten. Van zo’n afscheid was het nog niet gekomen vanwege de plotselinge Coronamaatregelen aan het einde van vorig seizoen.
Hoogtepunt was het afscheid van trainer Arjen Postma, die 4 jaar in dienst was bij Zeerobben. In zijn eerste jaar 2016/2017 werd hij met Zeerobben meteen kampioen in de tweede klasse en ging een lang gekoesterde wens om eersteklasser te worden in vervulling. De jaren die volgden stonden vooral in het teken van handhaven. Daarnaast vormden de trainingskampen naar Spanje de hoogtepunten van het seizoen. Het laatste jaar eindigde in mineur, want waar Arjen met zijn ploeg nog kansen zagen om te stunten in de laatste periode, werd het seizoen door de Coronapandemie abrupt afgebroken. Handhaving was daarmee natuurlijk wel een feit, maar bevredigend was het natuurlijk niet echt.

 

In de rust werd er afscheid genomen van de vorig seizoen vertrokken hoofdtrainer Arjen Postma. Foto: Frans Bode.


Uit handen van voorzitter Johannes Woudstra ontvingen Arjen en zijn partner Anita bloemen en een fraaie fotocollage met als passend onderschrift: “2016-2020, drie seizoenen om nooit te vergeten. Arjen Postma, voor altijd Zeerob!”  Waarvan akte.

Zo sloot Zeerobben een verder waardeloos seizoen toch nog goed af met een positieve vooruitblik op het nieuwe seizoen dat medio augustus gaat beginnen met de voorbereidingen en bekerwedstrijden. De competitie zal starten in het weekend van 23 september.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zomer aan Zee: Openluchtvoorstelling “Vorst aan de grond”

30-06-2021

HARLINGEN - Onder de noemer ‘Friday on the Beach’ lanceert de gemeente Harlingen deze zomer tien vrijdagavonden met culturele activiteiten.

Bibliotheek organiseert de hele zomer workshops voor kinderen

30-06-2021

HARLINGEN - Bibliotheken Noord Fryslân staat deze zomer in het teken van gratis activiteiten voor kinderen en jongeren.

Diploma voor talentjes Hosanna

30-06-2021

HARLINGEN - Maandagmiddag deden Sarah en Beaudine examen voor de AMVplus.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats
Food 80/20 Food 80/20 Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires