Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Volop hockey bij HMHC op zaterdag en zondag

03-09-2019

HARLINGEN - Komend weekend beginnen de hockeycompetities weer.

Bij de Harlinger Mixed Hockeyclub zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. De trainingen zijn weer begonnen en commissies hebben elkaar weer ontmoet ter voorbereiding op dit seizoen. Het komende seizoen zal het zowel op zaterdag als op zondag gezellig druk zijn op de club aan de Westerzeedijk.

 

Nieuw: jongste hockeyers spelen onderling toernooi

Op zaterdagochtend speelt de jongste hockey jeugd iedere week een onderling toernooi. We hebben het dan over de F-jeugd van 6 en 7 jaar, zodat ze vast kunnen wennen aan de echte wedstrijdjes na de herfstvakantie. Er zijn intussen zo’n 20 spelers en speelsters, die 3 tegen 3 wedstrijdjes spelen. Je bent van harte welkom om mee te komen doen met deze leuke groep!

De andere jongere jeugd speelt daarna in de loop van de ochtend op een half veld. De Mixed E8 spelen met minder spelers, maar met echte hockeyregels. Ze doen zelfs al aan strafcorners. En ook hier is ruimte voor nieuwe leden.
 

Oudere jeugd in elftallen

De rest van de dag wordt gevuld door de elftallen. Daarvan heeft HMHC dit jaar 9 teams, van D- tot en met A-jeugd, jongens en meisjes. Zij spelen wedstrijden tegen clubs uit het hele noorden.
 

Groei op zondag

Ook op de zondagen zal vanaf dit seizoen volop hockey te zien zijn aan de Westerzeedijk. Voor het eerst in de historie van HMHC zijn er twee dames elftallen. Bij de heren speelt een heren elftal en een veteranen elftal. Dit seizoen zijn er drie zondagen, waarop alle vier teams thuis spelen. Net als de afgelopen jaren maken we daar dan een Super Sunday van, vol gezelligheid en clinics voor de jongste jeugd. Noteer 13 oktober dus maar vast in de agenda!
 

Hockey op maandag en vrijdag

En dan zijn er nog twee teams die niet in het weekend maar juist op doordeweekse avonden hockeyen. Op maandagavond de gemengde trimhockeygroep, dames en heren, die maandelijks ergens in Friesland twee wedstrijden spelen. Nieuw is de dames trainingsgroep op vrijdagavond, waar sinds kort een groep dames begonnen is met de basistechniek van hockey.
 

Schoolhockey

Sinds een aantal jaren worden er door HMHC af en toe clinics gegeven aan en op verschillende scholen in Harlingen en omstreken. Soms zelfs in Franeker en Sexbierum, maar steeds vaker op ons veld in Harlingen. Op vrijdag 20 september vindt er een hockeytoernooi plaats voor de groepen drie en vier. Op deze manier zorgen we ervoor dat de jeugd sportief bezig is en kennismaakt met een teamsport als hockey. Voorafgaand aan het toernooi krijgen de groepen een aantal hockeylessen tijdens de gymles.
 

Volop in ontwikkeling

Het bovenstaande laat wel zien dat HMHC een club is die volop leeft en in ontwikkeling is. Dan is het ook nodig om te werken aan onderlinge afspraken en beleid. De Hoofdtrainers hebben hiervoor een nieuw technisch beleidsplan geschreven in nauwe samenwerking met de Technische Commissie. De afgelopen week is dit beleid besproken met alle trainers en alle coaches om meer structuur aan te brengen in trainingen en wedstrijden en zo de hockeykwaliteit te bevorderen.
 

Meer dan hockey

Het komend seizoen wordt er ook weer het nodige georganiseerd door de activiteitencommissie. Denk daarbij aan een welkom terug borrel, filmavonden, glow in the dark hockey, sinterklaasviering, een pub quiz en de succesvolle Rabobank hockey dag in het voorjaar van 2020, op 10 april.

Kortom, er gebeurt veel aan de Westerzeedijk! Heb je zin om een keer mee te trainen om te kijken of het wat voor je is, dan ben je van harte welkom. Iedere avond wordt er getraind, dus kom gewoon even langs. Je kunt ook even een mailtje sturen aan info@harlingenmhc.nl, dan neemt één van onze hoofdtrainers contact met je op. We zien je graag!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Breuk in hoofdriolering

03-09-2019

HARLINGEN - Bij renovatiewerkzaamheden van Wetterskip Fryslân bij de Oude Trekweg aan de rioolzuivering is een breuk ontstaan in een hoofdrioolleiding.

Min12 ook in september open

03-09-2019

HARLINGEN - Ook in september kan je bij ijssalon MIN12 Harlingen dagelijks blijven genieten van het aller lekkerste ijs.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 35 - 2019

03-09-2019

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 26-8 t/m 30-8 - 2019

Reacties

Food 80/20 Food 80/20 VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires