De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Volop actie bij De Bouwvereniging

10-09-2021

HARLINGEN - Op meerdere plekken in Harlingen zijn bouwborden van de Bouwvereniging te zien.

Volop actie bij De Bouwvereniging Stationslocatie

Er is volop actie met nieuwbouw van woningen en appartementen. Daarnaast worden een aantal woningen aangepakt voor onderhoud en verduurzaming.
 

Nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming

In Plan Zuid in Harlingen wordt gewerkt aan de laatste fase nummer 3 van de wijkvernieuwing met 92 nieuwe energiezuinige woningen. Bij het Station staan de eerste muren van de nieuwbouwappartementen voor de Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland. De woningen aan de Kimswerderweg en Prinses Beatrixstraat ondergaan een verduurzamingsslag.

 

Nieuwbouw Plan Zuid fase 3

De nieuwbouw van onze woningen van fase 3 in Plan Zuid in Harlingen krijgt steeds meer vorm. Voor de bouwvak zijn de eerste topgevels van de grondgebonden woningen geplaatst. Inmiddels staan de kappen erop. De speciemolens draaien volop in Plan Zuid fase 3 in Harlingen. Metselbedrijf Haulerwijk BV is bezig met het metselen van de muren van de woningen aan de Prinses Margrietstraat. In de Koningin Wilhelminastraat wordt door Bouwgroep Dijkstra Draisma beton gestort voor de eerste verdiepingsvloer.

Hier realiseert de Bouwvereniging 92 energiezuinige woningen. Het gaat om verschillende woningtypes; levensloop woningen, appartementen en studio’s. Alle woningen zijn verhuurd.

 

Nieuwbouw appartementen Stationslocatie

Na de bouwvak is de nieuwbouw aan de Stationslocatie in Harlingen weer in volle gang. De eerste binnenmuren zijn geplaatst. De verdiepingsvloer ligt erop. Volgende week worden de eerste kozijnen geplaatst.
 

In opdracht van de Bouwvereniging realiseert Bouwbedrijf Lont hier 26 nieuwbouw appartementen. De appartementen worden verhuurd aan de Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland, een kleinschalig wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking in Harlingen. De verhuur van de appartementen is in beheer van de Stichting Begeleid Wonen Noordwest Friesland www.stbegeleidwonen.nl.

 

Onderhoud en verduurzaming Kimswerderweg en Prinses Beatrixstraat

'In de steigers' staan de 47 woningen van de Bouwvereniging aan de Kimswerderweg en Prinses Beatrixstraat. Klaar voor groot onderhoud en verduurzaming door Heijmans Woningbouw Noord. In de woningen worden de badkamer, het toilet en plafond vernieuwd. De woningen worden geïsoleerd. De voordeur, ramen en dakkapel worden vervangen.

 

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Primeur: eerste certificaten veiligheid voor LeerWerkTraject

10-09-2021

HARLINGEN - Arjen Mintjes, directeur van de Maritieme Academie Harlingen, heeft de eerste certificaten Basisopleiding veiligheid voor deksmannen mogen uitreiken aan een groep leerlingen uit het LeerWerkTraject van de Maritieme Academie Harlingen.

Huisorkest CTJH pakt de draad weer op

10-09-2021

HARLINGEN - The Roaring Twenties Experience, het huisorkest van het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) pakt de draad weer op.

U2 Onair is terug bij Omroep RSH

10-09-2021

HARLINGEN - Zaterdag 11 september 2021 van 11.00 – 12.00 uur, presentatie en samenstelling door Dorus Breidenbach.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus