Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voetbal weer los. Hoe nu verder?

27-08-2020

HARLINGEN - Zaterdag was het zover, de eerste zaterdag met een bijna vol programma op het Oostersportpark.

Voetbal weer los. Hoe nu verder? Corona-stewards bij de ingang van het complex. Foto: Frans Bode.

En wat voor programma! Mooi jeugdvoetbal in de ochtend, top-jeugdvoetbal van Cambuur en AFC 34 in de overgang naar de middag en toen nog thuiswedstrijden van de beloften van Zeerobben 2, alsmede een wedstrijd van Zeerobben 1 op het Hoofdveld. Machtig mooi, wat een dag! Zaterdag is weer de mooiste dag van de week.

 

Afgelopen zaterdag was ook een hele belangrijke testcase voor de vereniging als het gaat om de uitvoering en handhaving van de RIVM-richtlijnen en verdere Coronamaatregelen. Want daar heb je natuurlijk wel mee te maken, of dat nou leuk is of niet. Hier is geen sprake van een keuze, het moet gewoon gebeuren. En dat kan (als amateurvoetbalwereld als geheel, dus niet alleen als Zeerobben), beter maar serieus genomen worden. Anders zou onze eerder aangehaalde hunkering naar een nieuw voetbalseizoen wel weer eens heel snel op een teleurstelling kunnen uitdraaien.

 

Middels berichtgevingen en protocol was iedereen wel op de hoogte van de regels die gelden. Op het complex waren door vrijwilligers de nodige voorzieningen getroffen. Looproutes aangelegd, duidelijke instructies en bij binnenkomst op het complex ook nog eens aan iedereen persoonlijk een briefje uitgereikt met de instructies op hoofdlijnen.

 

De testcase is goed bevallen zo denkt de vereniging. Het glas is al half vol. Maar daarmee is ook meteen gezegd dat het voller kan. En voller zal moeten als we het seizoen willen kunnen doorzetten en straks ook om het echie kunnen gaan voetballen voor de beker en competitie. De grootste stap die nog gezet moet worden is de afstandsregel. Dat is lastig en valt soms zwaar maar het zal toch echt moeten. Zowel langs de lijn, als ook in de kantine en op het terras. Iedereen (bestuursleden/vrijwilligers/supporters) wil graag weer ontspannen naar voetballen kijken en gezellig vertoeven in de kantine of op het terras. Dus is handhaving van de (verplichte) regels een zaak van iedereen. Zeerobben zet op bepaalde tijden zogenaamde “Corona-stewards” in. Niet om als politieagent op te treden maar wel om eenieder aan de regels te herinneren die gelden indien dat nodig is en probeert zo haar steentje bij te dragen aan het terugdringen van het virus.

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geen Sint Nicolaas Sprookje dit jaar

27-08-2020

HARLINGEN - Ze hadden goede hoop, de spelers, de regisseur, de kostuum- en decorontwerpers en bestuursleden van het Harlinger Sint Nicolaas Sprookje.

Jeugdjournaal Zeerobben

27-08-2020

HARLINGEN - Zaterdag was het dan zover, de eerste zaterdag met een bijna vol programma op het Oostersportpark.

140 Hardlopers trotseerden storm en regen tijdens de Frisialoop

27-08-2020

HARLINGEN - Het is heel moeilijk om een prestatieloop te organiseren in deze coronatijd maar de Sportvereniging Friesland uit St.-Jabik lukt het toch en organiseerde hun 10e loop in Harlingen.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Lichtboei De Lichtboei Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg The Shamrock The Shamrock VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats