Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Voetbal weer los bij Zeerobben! Hoe en voor wie?

27-04-2020

HARLINGEN - Deze week zullen ook bij Zeerobben vanaf woensdag 29 april de trainingen weer worden hervat.

Maar dit keer op een iets andere manier. Zeerobben moet rekening houden met de regels en voorschriften die door de overheid/gemeente zijn opgesteld en zal dat uiteraard ook doen. Het is juist nu zaak om zorgvuldig te handelen en met duidelijke instructies te komen. Daarom komt de club met een protocol waar eenieder zich aan dient te houden. Het protocol zal morgen (dinsdag)ter goedkeuring aan de gemeente worden voorgelegd waarna tot plaatsing zal worden overgegaan.

 

Hoe?

In het protocol komen zaken als hygiëne, opening van kantine, kleedruimtes en toiletten, gebruik van EHBO en AED, regels bij aankomst en vertrek van het sportcomplex en onderverdeling jeugd t/m 12 (JO12 en MO11) en jeugd van 13 t/m 18, aan de orde.

 

Nu de onder- en bovenbouw weer mogen gaan trainen kunnen trainers gebruik maken van een extra aantrekkelijk trainingsprogramma dat beschikbaar is gesteld door Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland (VTON). De jeugdafdeling werkte al met deze voetbalapp.  De vaste leerlijn is, vanwege de stop in het voetbal, vervangen door uitdagende leuke trainingen met oefenstof waar spelers al hun energie in kwijt kunnen en veel plezier beleven. Kinderen hebben immers “honger” naar de bal en daar is in de trainingen rekening mee gehouden. Voor de bovenbouw staan de trainers voor een behoorlijke opgave! De spelers mogen samen het veld weer op maar dienen wel 1,5 meter afstand te houden. Dat vergt veel van de trainers in organisatorische en disciplinaire vorm. Dit is best lastig natuurlijk. Daarom heeft VTON met een team van professionals naar de mogelijkheden gekeken. Hieruit is een database aan trainingen ontstaan die de trainers kunnen gebruiken. Vanaf 29 april zijn ze beschikbaar via de telefoons van de trainers.

 

Voor Wie?

De trainingen zijn in 1e instantie alleen voor de eigen leden. In een brief aan de verenigingen heeft de gemeente o.a. aangegeven dat buitensportverenigingen alleen trainingen voor eigen leden mogen verzorgen. Kinderen die ook graag willen sporten en geen lid zijn van een sportclub zullen dan ook conform de richtlijnen van gemeente doorverwijzen worden naar gemeente/buurtsportcoach Jorine van Dijk. Deze hebben voor een aantal dagen per week hiervoor activiteiten ingepland. Na aanmelding worden de kinderen ingedeeld. De locatie en uiteraard de voorwaarden/richtlijnen zijn ook hier van toepassing. Uiteraard is Zeerobben gaarne bereid aan deze sporters huisvesting te bieden op het Oostersportpark en daar waar mogelijk te ondersteunen bij de uitvoering onder de regels van het Corona protocol.

 

Tot slot spreekt het voor zich dat alles op vrijwillige basis gebeurt. Indien spelers, ouders of trainers vanwege de Corona crisis nog niet willen trainen dan is daar alle begrip voor. Zeerobben zal er in ieder geval alles aan doen om alles op een zo goed mogelijke en verantwoorde manier te laten verlopen en hoopt dat de kinderen zich weer vermaken op het voetbalveld.

 

Morgen dus meer nieuw over het protocol!

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Mini-aubade op Koningsdag/Woningsdag

27-04-2020

HARLINGEN – Vanaf het balkon van het Harlinger Stadhuis op de Noorderhaven zong bariton Loek van der Heide op Konings/Woningsdag, afgelopen maandag 27 april, rond half negen een drietal liederen in een mini-aubade.

De Wylde Swan met 25 scholieren terug in Harlingen

27-04-2020

HARLINGEN - Afgelopen zondag 26-04-2020 is de grootste tweemast Topzeil Schoener ter wereld in de Harlinger haven aangekomen.

Koningsdag 2020: veel winkels wél open!

27-04-2020

HARLINGEN - Maandag 27 april Koningsdag: Veel winkels openen hun deuren van 13:00 tot 17:00 uur.

Reacties

VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Greenart Production Greenart Production Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen