Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Visserijdagen: Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

24-06-2022

HARLINGEN - “We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden.

Na twee jaar geen Visserijdagen, mag en kan het dit jaar eindelijk weer. De bestuursleden van de organiserende stichting zijn op dit moment vrijwel wekelijks aan de slag om er weer een schitterend feest van te maken; van, voor en door de Harlingers. In augustus verschijnt er in de Harlinger courant een speciale editie van de Visserijdagenkrant. Daarin zal het hele programma worden gepubliceerd. Nu lichten de bestuursleden alvast een tipje van de sluier op, waarbij de aandacht wordt gevestigd op twee opvallende programma-onderdelen.

 

Wallball

Een absoluut nieuw onderdeel in het programma is wallball. Wallball is een balspel dat lijkt op squashen. Het wordt één tegen één of twee tegen twee gespeeld. Met de blote hand of met handschoentjes wordt er gespeeld met een rubberen bal op een veld van ruim 10 meter bij 6 meter en een muurhoogte van bijna 5 meter. Het is een snel en attractief spel, dat op alle niveaus gespeeld kan worden.

In Nederland wordt het wallball sinds 2005 steeds vaker beoefend. Eerst vooral in de winter, als voorbereiding op het Friese spel in de zomer. Sinds 2017 is er ook een dorpencompetitie. Kaatsers zien het als een welkome aanvulling en ondersteuning van het Friese kaatsen. Anderen spelen graag een partijtje, omdat het een attractief, snel, gezellig en gezond spel is, dat geen instapbarrières kent. De regels zijn eenvoudig te leren en er is niet meer nodig dan een bal, tegenstander en een vlakke muur.

 

Wallball in Harlingen is te zien op donderdag 1 september van 19.00 tot 21.00 uur bij de Koegelbult aan de Oosterparkweg. Het wordt georganiseerd door het Beweegteam.

 

Penalty schieten

Het damesvoetbal krijgt steeds meer aandacht. Zo ook bij het penaltyschieten op het grasveldje Bildtstraat. Dat vindt plaats op zaterdag 3 september van 12.00 tot 16.00 uur. De keepers van Dames 1 van Zeerobben en FC Harlingen verdedigen daar hun doel. Dit programma-onderdeel past goed bij de promotie van het damesvoetbal dat de laatste tijd meer en meer ‘zendtijd’ krijgt. Na afloop is er de prijsuitreiking. De winnaar van het penaltyschieten kan rekenen op een mooie bokaal.

 

Vrijwilligers

Dit zijn zo maar enkele onderdelen uit het programma van de Harlinger Visserijdagen. Bestuursleden zetten alles op alles om samen met een vertrouwde groep vrijwilligers het hele programma op tijd rond te hebben. “Niet alleen bestuursleden, maar ook vrijwilligers hebben we heel hard nodig”, zegt de voorzitter van de Visserijdagen Jules Dutrieux. “Wat het oplevert? Veel waardering en veel plezier omdat we het samen doen. De mouwen worden opgestroopt, het werk wordt gedaan en er wordt veel gelachen. Weet je, iedereen is wel ergens goed in. Het zit niet altijd in het grote of het sterke.

 

Mensen die mee willen helpen, maakt niet uit wat, kunnen zich bij mij melden op mijn telefoonnummer 0616 590 143 of via info@visserijdagenharlingen.nl. Ze zijn van harte welkom.”

 

Eten, Drinken, Uitgaan Evenement

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 21 juni 2022 - PvdA Harlingen

24-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Akkoord op hoofdlijnen vastgesteld en drie wethouders benoemd.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 25 - 2022

24-06-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 juni 2022.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

24-06-2022

HARLINGEN - Zaterdag 25 juni is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats