De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Visit Wadden brengt Ode aan het Waddenlandschap

29-03-2021

HARLINGEN - Nieuwe verhaallijn gelanceerd met gedicht van Wadwicht.

Visit Wadden brengt Ode aan het Waddenlandschap Beelden uit zee - Ode aan het Landschap. Fotocredits: VVV Terschelling

De veelzijdigheid van het Nederlandse landschap is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars. Dit geldt zeker voor het Unesco Werelderfgoed Waddenzee, zowel voor het kustgebied als voor de eilanden. Met een nieuwe verhaallijn brengt Visit Wadden een ode aan het mooiste natuurgebied van ons land. Dat gaan ze doen door middel van verhalen, beelden en een serie bijzondere ontmoetingen. Daarmee sluiten ze aan op het themajaar ‘Ode aan het landschap’ van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). Met de Ode-verhaallijn sluit Visit Wadden aan bij dit thema, dat stoelt op de wisselwerking tussen mens en natuur. De eerste Ode wordt vandaag gebracht door Wadwicht Inge Zwerver met haar gedicht ‘Groeien’.

 

Eindeloos landschap

Op de Wadden voel je altijd dat de zee dichtbij is. Ook als je haar niet ziet. Het is de geur, de wind, het licht. Enerzijds een landschap gevormd door mensen. En tegelijkertijd een plek waar de elementen de vrije hand hebben. Het Waddengebied heeft een enorme rijkheid aan kleur, geur, vorm, smaak en klank en inspireert mensen al eeuwenlang. Kunstenaars, makers, wetenschappers en iedereen die er op bezoek is. Met Ode aan het landschap staat Visit Wadden extra stil bij deze bijzondere plek en wordt het unieke ervan gevierd. Met omdenkers, creatieven, aanjagers en met bezoekers en bewoners.

 

Verhalen als een ode

De nieuwe verhaallijn krijgt een plek op visitwadden.nl, naast bestaande thema’s als Smaak van de Wadden en Strijd om de Wadden. Op de site zijn de mooiste Ode-verhalen gebundeld. Zoals bijvoorbeeld het verhaal van De Ploeg – het Groninger kunstcollectief dat 100 jaar geleden voor een spectaculaire vernieuwing in de landschapskunst zorgde. Of Sense of Place, waarmee Friesland met culturele landschapsprojecten de unieke waarden van natuur, landschap en cultuurhistorie zichtbaar maken voor een breder publiek. In Holland boven Amsterdam zijn de bloeiende tulpenvelden volop inspiratie voor kunstenaars en dichters. Via de kanalen van Visit Wadden worden die en vele andere verhalen verder tot leven gebracht met kunst- en landschapsroutes, uittips en culturele initiatieven.

 

Hemelbestormers

Samen met New Noardic Wave, het platform voor jonge makers in Noord Nederland, brengt Visit Wadden dit jaar tien dichters en evenzoveel markante personen uit het gebied bij elkaar: ‘hemelbestormers’ die de wereld van nu en morgen een beetje mooier maken met wat ze doen. Deze ontmoetingen, en de wisselwerking die ontstaat met de voor hen bijzondere locatie in het Waddengebied, worden vastgelegd door filmmakers en vormen de basis voor een serie gedichten en videoregistraties: mooie, aansprekende content met een duurzame boodschap.

 

Wadwicht Inge Zwerver

Ode aan het Waddenlandschap wordt afgetrapt door Inge Zwerver. Ze is dichteres en schrijft heldere en herkenbare gedichten waarin ze de gevoelens en gedachten vertaalt van mensen die ze treft in het Waddengebied. Het Wad ziet ze als een plek met vele zielen. De gedichten zijn kleine portretjes van die zielen, maar gaan ook over de eeuwenoude ziel van het Wad zelf.

 

Videocredits: Videobrouwers

 

 

Algemeen Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Regio

Meer nieuws

Inschrijving Spijkerstad 2021 "Toverstad" van start!

29-03-2021

HARLINGEN - Het Jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 14e keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar uit Harlingen.

Paaseieren door heel Harlingen

29-03-2021

HARLINGEN - Het is bijna Pasen en net als vorig jaar kunnen we niet echt gaan eieren zoeken in de speeltuin de Loggershoek.

Plezier tijdens 4x4 mixtoernooi fc Harlingen JO11-1 en JO13-1

29-03-2021

HARLINGEN - Alhoewel het erg hard waaide afgelopen zaterdag werd er toch heerlijk gevoetbald door de spelers van JO11-1 en JO13-1.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Omdraai De Omdraai Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok