HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Visit Wadden brengt Ode aan het Waddenlandschap

29-03-2021

HARLINGEN - Nieuwe verhaallijn gelanceerd met gedicht van Wadwicht.

Visit Wadden brengt Ode aan het Waddenlandschap Beelden uit zee - Ode aan het Landschap. Fotocredits: VVV Terschelling

De veelzijdigheid van het Nederlandse landschap is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars. Dit geldt zeker voor het Unesco Werelderfgoed Waddenzee, zowel voor het kustgebied als voor de eilanden. Met een nieuwe verhaallijn brengt Visit Wadden een ode aan het mooiste natuurgebied van ons land. Dat gaan ze doen door middel van verhalen, beelden en een serie bijzondere ontmoetingen. Daarmee sluiten ze aan op het themajaar ‘Ode aan het landschap’ van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). Met de Ode-verhaallijn sluit Visit Wadden aan bij dit thema, dat stoelt op de wisselwerking tussen mens en natuur. De eerste Ode wordt vandaag gebracht door Wadwicht Inge Zwerver met haar gedicht ‘Groeien’.

 

Eindeloos landschap

Op de Wadden voel je altijd dat de zee dichtbij is. Ook als je haar niet ziet. Het is de geur, de wind, het licht. Enerzijds een landschap gevormd door mensen. En tegelijkertijd een plek waar de elementen de vrije hand hebben. Het Waddengebied heeft een enorme rijkheid aan kleur, geur, vorm, smaak en klank en inspireert mensen al eeuwenlang. Kunstenaars, makers, wetenschappers en iedereen die er op bezoek is. Met Ode aan het landschap staat Visit Wadden extra stil bij deze bijzondere plek en wordt het unieke ervan gevierd. Met omdenkers, creatieven, aanjagers en met bezoekers en bewoners.

 

Verhalen als een ode

De nieuwe verhaallijn krijgt een plek op visitwadden.nl, naast bestaande thema’s als Smaak van de Wadden en Strijd om de Wadden. Op de site zijn de mooiste Ode-verhalen gebundeld. Zoals bijvoorbeeld het verhaal van De Ploeg – het Groninger kunstcollectief dat 100 jaar geleden voor een spectaculaire vernieuwing in de landschapskunst zorgde. Of Sense of Place, waarmee Friesland met culturele landschapsprojecten de unieke waarden van natuur, landschap en cultuurhistorie zichtbaar maken voor een breder publiek. In Holland boven Amsterdam zijn de bloeiende tulpenvelden volop inspiratie voor kunstenaars en dichters. Via de kanalen van Visit Wadden worden die en vele andere verhalen verder tot leven gebracht met kunst- en landschapsroutes, uittips en culturele initiatieven.

 

Hemelbestormers

Samen met New Noardic Wave, het platform voor jonge makers in Noord Nederland, brengt Visit Wadden dit jaar tien dichters en evenzoveel markante personen uit het gebied bij elkaar: ‘hemelbestormers’ die de wereld van nu en morgen een beetje mooier maken met wat ze doen. Deze ontmoetingen, en de wisselwerking die ontstaat met de voor hen bijzondere locatie in het Waddengebied, worden vastgelegd door filmmakers en vormen de basis voor een serie gedichten en videoregistraties: mooie, aansprekende content met een duurzame boodschap.

 

Wadwicht Inge Zwerver

Ode aan het Waddenlandschap wordt afgetrapt door Inge Zwerver. Ze is dichteres en schrijft heldere en herkenbare gedichten waarin ze de gevoelens en gedachten vertaalt van mensen die ze treft in het Waddengebied. Het Wad ziet ze als een plek met vele zielen. De gedichten zijn kleine portretjes van die zielen, maar gaan ook over de eeuwenoude ziel van het Wad zelf.

 

Videocredits: Videobrouwers

 

 

Algemeen Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Regio

Meer nieuws

Inschrijving Spijkerstad 2021 "Toverstad" van start!

29-03-2021

HARLINGEN - Het Jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 14e keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar uit Harlingen.

Paaseieren door heel Harlingen

29-03-2021

HARLINGEN - Het is bijna Pasen en net als vorig jaar kunnen we niet echt gaan eieren zoeken in de speeltuin de Loggershoek.

Plezier tijdens 4x4 mixtoernooi fc Harlingen JO11-1 en JO13-1

29-03-2021

HARLINGEN - Alhoewel het erg hard waaide afgelopen zaterdag werd er toch heerlijk gevoetbald door de spelers van JO11-1 en JO13-1.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen GroenLinks Harlingen GroenLinks Harlingen Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Visie Events Visie Events VVD Harlingen VVD Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen NIVO Groep NIVO Groep Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Belang Harlinger Belang Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Nova College Scheepvaart Nova College Scheepvaart Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus CDA Harlingen CDA Harlingen