Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vikingszwemmer Wytse Broekstra Nederlands Kampioen

16-12-2021

HARLINGEN - De beste juniorenzwemmers van Nederland kwamen het weekend van 10 tot en met 12 december in actie in Eindhoven voor de Nationale Junioren Kampioenschappen korte baan.

Vikingszwemmer Wytse Broekstra Nederlands Kampioen Wytze Broekstra.

Na een jaar van Corona hadden de zwemmers weer zin om hard te zwemmen. Zwemvereniging De Vikings had zich geplaatst met 5 zwemmers: Wytse Broeksta, Jetze de Vries, Jannoula Jaspers, Veerle Tuinema en Amber Lubbers.

 

Wytse Broekstra zwom dit weekend een klassement, waarbij hij maar liefst negen keer aan de start verscheen. Het zou voor Wytse een ongekend goed toernooi worden. Na de 9 gezwommen zwemafstanden stond Wytse gelijk met de Chinese Xiaoya Yin. Yin heeft niet de Nederlandse nationaliteit, maar mag meedoen aan de Nationale Junioren Kampioenschappen omdat hij meer dan een half jaar zwemt bij de zwemvereniging Blue Marlins uit Den Haag. Beide zwemmers werden hierdoor gehuldigd als Nederlands Kampioen. Een bijzonder unieke prestatie.

 

Nederlands record

Het hoogtepunt van het weekend was de ongekende snelle 100 meter schoolslag van Wytse Broekstra. Met een tijd van 1.06.30 werd het oude Nederlandse record uit 2013 met maar liefst 1,3 seconde verbeterd. Op de website van de zwemkroniek en de KNZB werd dit als de meest bijzondere prestatie van het zwemweekend van de juniorenzwemmers benoemd.

 

Snelle tijden

Naast Wytse's prestatie was het voor de gehele zwemploeg een prima nationaal kampioenschap. Onder de bevlogen coach Ronald Veenstra werd er door de zwemmers van De Vikings geweldig goed gepiekt.

 

Jannoula Jaspers kwam zeven keer in actie en verbeterde haar zwemtijden op alle 7 zwemafstanden. Het lukte Jannoula om drie keer een top tien klassering te zwemmen. Op de 200 meter vlinderslag werd een PR gezwommen van maar liefst 10 seconden. De kracht van Jannoula ligt voornamelijk in haar sterke onderwaterfases.

 

Jetze de Vries is dit jaar meer uren gaan zwemmen en had zich hierdoor gekwalificeerd voor vijf zwemafstanden. Als specialist op de vrije slag en de vlinderslag viel zijn 11de tijd op de schoolslag op. Een prima prestatie.

 

Amber Lubbers had haar geplaatst voor de 100 meter schoolslag en de 50 meter vrije slag. Op beide afstanden zwom ze een goede degelijke race.

 

Veerle Tuinema debuteerde voor het eerst op een groot zwemtoernooi. Veerle deed dit op de 200 meter vlinderslag. Een zwemafstand die door veel zwemmers wordt gevreesd. Veerle zwom een prima race en kan met een PR terugkijken op een mooi debuut.

 

Lange baan seizoen

Aan het eind van dit jaar gaan De Vikings nog naar de Christmas Swim in Leeuwarden voor de afsluiting van het oude jaar. Vanaf begin 2022 zal de focus komen te liggen op het lange baan seizoen. Hopelijk zal die net zo succesvol zijn als de korte baan seizoen!

 

Zwemresultaten Nederlands Junioren Kampioenschap 2021

Wytse Broekstra

 

 

 

Afstanden

Tijd

Podiumplaats

Record

400 meter vrije slag

4.32.22 PR

3de

 

100 meter vrije slag

55.62 PR

2de

Fries- en Regio Record Noord Nederland

200 meter schoolslag

2.28.48 PR

1ste

Fries- en Regio Record Noord Nederland

100 meter rugslag

1.02.32 PR

3de

Fries record

200 meter wisselslag

2.17.40 PR

2de

Fries- en Regio Record Noord Nederland

100 meter schoolslag

1.06.30 PR

1ste

Fries-, Regio Record Noord Nederland en Nederlands Record

200 meter vrije slag

2.04.02 PR

2de

 

100 meter vlinderslag

1.05.63 PR

4de

 

200 meter rugslag

2.17.61 PR

3de

 

 

Jannoula Jaspers

 

 

 

Afstanden

Tijd

Podiumplaats

Record

400 meter wisselslag

5.36.26 PR

10de

 

100 meter schoolslag

1.19.35 PR

6de

 

200 meter rugslag

2.38.54 PR

17de

 

200 meter vlinderslag

2.56.25 PR

12de

 

100 meter rugslag

1.13.13 PR

17de

 

200 meter schoolslag

2.51.04 PR

7de

 

200 meter  wisselslag

2.38.80 PR

13de

 

 

Jetze de Vries

 

 

 

Afstanden

Tijd

Podiumplaats

Record

100 meter vrije slag

58.36

25de

 

50 meter vrije slag

26.51 PR

25de

 

100 meter schoolslag

1.12.50 PR

11de

 

200 meter vrije slag

2.08.97 PR

19de

 

100 meter vlinderslag

1.05.01 PR

18de

 

 

Amber Lubbers

 

 

 

Afstanden

Tijd

Podiumplaats

Record

100 meter schoolslag

1.22.69 PR

24de

 

50 meter vrije slag

29.81

29de

 

 

Veerle Tuinema

 

 

 

Afstanden

Tijd

Podiumplaats

Record

200 meter vlinderslag

3.00.56 PR

15de

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Cultuurtuin creëert kansen voor culturele beroepskrachten in Harlingen en Súdwest-Fryslân

16-12-2021

HARLINGEN - Cultuurbureau Akte2 start in februari 2022 met De Cultuurtuin.

Kerst Koopzondag in Harlingen!

16-12-2021

HARLINGEN - Tijdens de laatste koopzondag vóór Kerstmis, op 19 december, is het extra gezellig in de sfeervol verlichte binnenstad van Harlingen.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten