De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raadsvergadering van woensdag 2 september

04-09-2020

HARLINGEN - Huisvesting ambtelijke organisatie.

Deze extra raadsvergadering was ingepland met maar 1 onderwerp: Nieuwe huisvesting voor onze ambtenaren.

 

Op dit moment is de ambtelijke organisatie verdeeld over 5 locaties, waarbij een aantal gebouwen niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Dit heeft geleid dat de gemeenteraad heeft besloten dat de huidige situatie niet meer gewenst is. Er is een plan van aanpak opgesteld met daarin de gewenste situatie en een aantal toetsingscriteria waaraan de toekomstige huisvesting aan moet voldoen. Uiteindelijk bleven er 4 scenario’s over die voldeden aan het gestelde financiële kader; Waddenpromenade, N31, Binnenstad en Westerzeedijk.

 

In het voorliggende voorstel van het college, wordt scenario centrum als voorkeurslocatie voorgedragen en verder uitgewerkt om te beoordelen of de kosten binnen de gestelde investerings- en exploitatiekosten blijven. De jaarlijkse huisvestinglasten bedragen € 643.000,- een verhoging van 350.000 euro.

 

Wat voor het CDA bovenaan staat, is dat we een nieuwe werkomgeving gaan creëren voor onze ambtenaren waarin klimaat, duurzaamheid, groen, voldoende daglicht en ontmoeten centraal staat. Dit draagt bij aan de prestaties van onze medewerkers.

 

Het CDA had een wijzigingsvoorstel(amendement) voorbereid om 2 scenario’s tegelijkertijd te onderzoeken om een beter en gefundeerder vergelijk te krijgen tussen verbouw van de panden in de binnenstad en een nieuwbouwlocatie. Daarnaast is het CDA van mening, dat wanneer er een alternatief is, de verkoopprijs van een nog aan te schaffen pand in de binnenstad positief zal beïnvloeden. Maar dit initiatief kreeg helaas geen meerderheid.

 

Over ongeveer een half jaar zullen de onderzoeksresultaten aan de raad worden gepresenteerd. Als de resultaten binnen de gestelde kaders blijven, zal de binnenstad door het college als definitieve keuze worden voorgelegd aan de raad. Het CDA heeft ondanks dat haar amendement het niet gehaald heeft, voor het voorstel gestemd. 

 

Goed voor elkaar!

 

Namens de fractie van CDA: Reynold Bontes, Sietse Zoodsma en Hendrik Sijtsma.

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Harlingse Orren Smeding klaar voor EK roeien in Duisburg!

04-09-2020

DUISBURG - Zaterdag 5 september is het zover: dan gaan in Duisburg de Europese kampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar van start.

Laatste ronde sale: helft van de helft!

04-09-2020

HARLINGEN - Dit is uw laatste kans om de sale collectie bij Zensa Moda voor de helft van de helft in te slaan!

PvdA Harlingen: Sloeproeiers en sportvissers weer veilig in de haven!

04-09-2020

HARLINGEN - Sloeproeiers en sportvissers vestigden binnen de PvdA Harlingen de aandacht op de mogelijke beperking van of zelfs verbod op hun sportieve en recreatieve gebruik van de Industriehaven en Willemshaven als gevolg van de in mei 2020 door de gemeenteraad vastgestelde havenverordening.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Omdraai De Omdraai Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen