Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 24 januari 2018

25-01-2018

HARLINGEN - Over hondenbelasting en moties over zwerfafval en continu dioxinemeting.

Woensdagavond 24 januari jl. was de voorlaatste raadsvergadering van deze periode. De gehele raad was aanwezig. Deze keer een korte agenda met vele hamerstukken. Dit zijn stukken waar de Raad het over eens is en dus geen discussie meer nodig. Dat is dan snel klaar.

 

Het meeste discussie leverde nog de kostenverlaging van de hondenbelasting op. Voor de eerste hond 15,- euro en de tweede en derde hond ca. twee tientjes. De wethouder had op aandringen van de Raad in november 2017 een voorstel gemaakt om de kosten en opbrengsten meer in balans te brengen. Omdat de opbrengst ca. 21.000,-  euro ‘’te veel’’ is besloot de raad de balans (= 77.000,- euro) te herstellen. Vandaar dit voordeeltje in 2018 voor hondenbezitters.

 

In de discussie ging het daarnaast veel meer om: moet de hondenbelasting nog wel in stand blijven? Het CDA vindt van niet. Omdat een hond een heel belangrijk huisdier kan zijn voor gezelligheid en tegen eenzaamheid. Maar ook voor veiligheid en meer beweging. Meerdere partijen lijken hier ook voor te zijn. Daarom zal dit onderwerp in de volgende raadsperiode zeker weer aan de orde komen.

 

Over de overlast (en irritatie) van hondenpoep werd ook nog veel gezegd. Meer uitlaatplekken zijn nodig. Maar ook is een beter opruim gedrag bij een aantal hondenbezitters van de hondenpoep nog steeds nodig. Hoe dat te bereiken? Dat onderwerp zal dan zeker ook aan de orde komen!

 

Een motie van Groen Links en de Waddenpartij over het doorgaan met de continu meting van dioxines bij de REC werd aangehouden. Alhoewel ook het college hiervoor sterk heeft gepleit, is de REC er tegen omdat het volgens hen geen wettelijke plicht meer is. Een enkele deskundige denkt van wel, maar de raad vindt dat dit eerst getoetst dient te worden met andere deskundigen. Wethouder Boon komt hier in februari op terug.

 

Een motie van Groen Links over het terugdringen van zwerfafval werd na discussie en een schorsing ook aangehouden. Het CDA en alle andere fracties zijn tegen zwerfafval. Hoe dat te bereiken daarover is nog verdeeldheid en twijfel. Groen Links drong aan om voorafgaande aan het Kamerdebat in maart a.s. als gemeente nu al aan te sluiten bij de zgn. Statiegeld Alliantie. Een initiatief van vele gemeenten om van "onderop" het statiegeld weer in te voeren. Uit onderzoeken en resultaten in andere landen blijkt nl. dat statiegeld nog steeds een goede prikkel is om zwerfafval (flesjes, blikjes, PET flessen) tegen te gaan. De fracties vroegen meer tijd voor onderling overleg. Wethouder Boon heeft binnenkort hierover overleg met de Friese gemeenten en Omrin. Hij komt ook in februari a.s. op dit onderwerp terug.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Afslag Harlingen Politiek bij Radio Stad Harlingen

25-01-2018

HARLINGEN - Zaterdag a.s. tussen 11.00 en 14.00 uur komt de Harlinger politiek weer aan het woord in de uitzending van Afslag Harlingen politiek bij RSH.

PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Harlingen aan

25-01-2018

HARLINGEN - PostNL past in februari in gemeente Harlingen het netwerk van brievenbussen aan.

Kindpakket Harlingen: ieder kind kan meedoen!

25-01-2018

HARLINGEN - Het kindpakket geeft kinderen binnen de gemeente Harlingen de mogelijkheid om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"