Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 13 december

14-12-2017

HARLINGEN - Woensdagavond jl. was alweer de laatste Raadsvergadering van het jaar. Wat gaat de tijd snel.

Harlingen werkt!

Het kernpunt van deze avond was de notitie ‘’Harlingen werkt’’. Deze pilot voor 2 jaar, moet een stevige aanzet vormen om mensen die al heel lang uit het werk zijn, weer aan een baan te helpen. Daarvoor wordt veel menskracht, middelen en geld (250.000 euro in 2018) ingezet. Met als doel om uit een bestand van ca. 120 mensen in ieder geval 30 aan een baan te helpen.

 

Namens het college zet wethouder Hein Kuiken zich hier sterk voor in. Als Harlingen kunnen we nu wat extra doen voor deze groep. En nu het kan doen we dat ook. Het imago van Harlingen kan door terugdringing van deze langdurige werkeloosheid nog beter worden.

 

In de Raad veel discussie, vooral door interrupties, over de manier waarop dit moet gebeuren. Het CDA steunt sterk het idee en de voorgestelde aanpak van de wethouder. Wel is er gevraagd om de Raad tussentijds goed op de hoogte te houden. Ook dat de wethouder alles uit de kast haalt om de bepaalde doelgroep te bewegen, met alle mogelijke middelen, om die stap (=een kans!) nu ook te doen. Het CDA heeft er alle belang bij dat deze pilot straks geborgd en voortgezet wordt in het sociale domein. Dat is goed voor de betreffende mensen en onze gemeente.

 

Uiteindelijk werd duidelijk dat bijna de gehele Raad vindt dat dit moeilijke en weerbarstige punt nú het kan, moet worden aangepakt. En een ieder kijkt uit naar goede resultaten.

 

Wat is de goede bestuurlijke koers voor een toekomst bestendig Harlingen? Dat is een gemeente die goed op koers ligt v.w.b. bestuurskracht, kwalitatieve kennis en vaardigheid en goede service. Om zo goede diensten te leveren aan de gemeente en haar inwoners. Op haar eigen verstandige (wendbare) wijze doet de gemeente volop mee in het politieke bestel en staat als aantrekkelijke gemeente op de kaart om er te wonen en werken. Het CDA leek het een goed idee om nu al een besluit te nemen om in 2020 weer eens na deze koers te kijken. Om van deze analyse te leren en waar het kan verder te verbeteren.

 

Een motie van het CDA hierover kreeg geen steun van andere partijen. Zij vinden dat dit een beslispunt is voor de nieuwe Raad die in maart 2018 gekozen wordt. Daarom hield het CDA de motie aan voor later.

 

Een initiatief voorstel was nodig om een toezegging van de Burgemeester aan de supermarkten om op 24 en 31 december 3 uur langer open te mogen zijn, wettelijk te borgen.

 

Ook het CDA ging hier in mee. Wel met de kanttekening dat voor het CDA de zondagsrust heel belangrijk is. Dat geeft stabiliteit en rust in onze hectische samenleving. Maar in dit soort bijzondere gevallen wil het CDA ook reëel zijn t.a.v. het tijdsbeeld, waarin steeds meer mensen het winkelen op zondag als normaal ervaren. Het college krijgt nu de mogelijkheid in soortgelijke gevallen daarvoor toestemming te verlenen.

 

Het werd een lange en dus late avond. Mag de inzet van het CDA en de Raad Harlingen ten goede zijn. In dat besef wensen wij ieder goede kerstdagen en een 2018 met Lok en Seine!

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Verslag van de PvdA-fractie raadscommissievergadering 13 december

14-12-2017

HARLINGEN - Tijdens deze laatste raadsvergadering van 2017 ging het onder andere over de fusie van de Harlinger openbare basisscholen met de Stichting Odyssee uit Sneek, de nota Harlingen Gezond en de Pilot Harlingen Werkt.

Ontmoet Viv!

14-12-2017

HARLINGEN - Wil je de wereld van Viv! beleven?

Wint Harlingen de Kerstmarkt Award?

14-12-2017

HARLINGEN - Harlingen strijdt dit jaar weer mee om de titel beste Kerstmarkt van 2017.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires