Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag van Harlinger Belang uit de Raad van 10 juli 2019

15-07-2019

HARLINGEN - Strategisch huisvestingsplan ambtelijke organisatie terug naar de tekentafel.

De agenda betrof meerdere onderwerpen, maar bovengenoemd plan kon rekenen op algehele belangstelling van de raad. Maar niet alleen van de politiek, ook in andere kringen was hier aandacht voor. Met name de horeca en meer in het bijzonder de hoteliers vroegen zich af waar dit college mee bezig was. Het voorstel om alvast voor te sorteren op een onderzoek naar een combinatie van hotel met huisvesting voor de ambtelijke organisatie op de locatie Westerzeedijk deed bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. In de commissievergadering wierp dit voorstel al allerlei vragen op. Van de kant van de oppositie, zoals men kon verwachten, maar ook de coalitiepartijen PvdA, CDA en VVD toonden zich uitermate kritisch richting de portefeuillehouder, de heer Roel Sluiter.

 

Bijna alle vragen bleven onbeantwoord en sterker nog, de beantwoording mondde eerder uit in een pleidooi voor het voorstel. Dit schoot oppositie en coalitie in het verkeerde keelgat en leidde nadien tot gezamenlijk overleg om het plan van tafel te krijgen. Aldus geschiedde. De portefeuillehouder trok tijdens de raadsvergadering het boetekleed aan met opmerkingen, dat het college “te enthousiast, te daadkrachtig en wat onzorgvuldig” te werk was gegaan. Het raadsbreed ingediende amendement werd door het college overgenomen. Hiermee was de kou wel uit de lucht na dit staaltje van grote eensgezindheid in de raad. Opgeluchte gezichten nadien bij de borrel na afloop van de vergadering. Het college is nu weer aan zet om zijn huiswerk over te doen in lijn met de uitgangspunten van het amendement.

 

Harlinger Belang heeft nog wel een kanttekening geplaatst bij de rolverdeling binnen het college inzake een dergelijk, politiek gevoelig dossier. Wij zijn van mening, dat een burgemeester, als voorzitter van de raad, boven de partijen moet staan. Zulke onderwerpen horen thuis in de portefeuille van een wethouder.

 

In dit geval hebben we gerefereerd aan het dossier Spaansen en de commotie, die hierdoor ontstond rond burgemeester Scheffer, die zich vervolgens ziekmeldde en uiteindelijk aftrad. Dit gedonder moeten we niet weer hebben in onze mooie gemeente Harlingen. Een gewaarschuwd mens telt doorgaans voor twee! Wij staan hier niet alleen in. Diverse partijen denken er zo over. Wij begrijpen niet, dat de coalitie partijen weer tot een dergelijke “weeffout” hebben besloten.

 

Over de rest van de punten van de agenda kunnen we kort zijn. Het waren hamerstukken. U kunt ze terugvinden op de website en de webcam van de gemeente, indien gewenst.

 

Tot slot nog een mededeling van de kant van wethouder Schoute. Hij kon melden, dat er inzake Fries Blauw met de desbetreffende Stichting en Carex (de huurder van de loodsen) een principeakkoord was afgesloten.  Deze overeenkomst houdt in, dat men in loods 5 aan de Willemshaven een plek krijgt om Harlinger aardewerk, als cultureel erfgoed, onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Samen met andere geïnteresseerde partijen zal de loods verder worden ingevuld en ingericht. Welke partijen dit zijn en welk plan er zal worden uitgevoerd hoort de raad uiterlijk eind van het jaar. Wij zijn verheugd, dat de impasse rondom Fries Blauw hiermee doorbroken is en men verder kan met de plannen. Harlinger Belang heeft hiervoor voortdurend aandacht gevraagd.

 

Met de komst van Brouwdok, het visrestaurant in het transformatorgebouw, het trechterhotel, het Badhús, het Entrepotgebouw, een multifunctionele steiger, etc. krijgt de Willemshaven steeds meer “smoel” als aantrekkelijk toeristisch recreatief gebied. Harlinger Belang heeft deze ontwikkeling altijd met verve nagestreefd en zal de verdere invulling van dit gebied met interesse volgen.

 

Tot zo ver dit politieke jaar. Voorlopig geen vergaderingen meer. De eerstvolgende commissievergadering zal zijn op 11 september a.s. De daaropvolgende raadsvergadering staat gepland op 25 september a.s. Wij wensen u een prettige vakantie toe.

 

Fractie Harlinger Belang.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

15-07-2019

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar zij volgens de Basisregistratie personen (hierna : BRP) staat ingeschreven.

Viswedstríed in e Zoutsloot

15-07-2019

HARLINGEN - Een viswedstried in e Zoutsloot, hoe krij je ut in e hasses.

Bagagewagon als eyecatcher en informatiecentrum op de Willemshaven

15-07-2019

HARLINGEN - De bagagewagon is onderweg naar Harlingen en zal maandagmiddag op de Willemshaven arriveren!

Reacties

Plaats uw familiebericht op Harlingenboeit.nl

Wo 29 april
t/m
Ma 31 augustus
Di 16 juni
t/m
Di 21 juli
Wo 1 juli
t/m
Zo 30 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Wo 1 juli
t/m
Ma 31 augustus
Za 4 juli
t/m
Zo 25 oktober
Zo 5 juli
t/m
Zo 25 oktober
Bekijk de volledige agenda
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Greenart Production Greenart Production Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen