Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 8 april 2020

11-04-2020

HARLINGEN - Afgelopen woensdagavond vergaderde de gemeenteraad, maar het was anders dan anders.

Zo waren er slechts 9 raadsleden, die ver uit elkaar zaten, waren er geen wethouders, was er geen publiek, waren er geen moties en amendementen en hielden we geen debatten. Dit alles had natuurlijk te maken met de strenge maatregelen in verband met de coronacrisis. Helaas was de burgemeester zijn ambtsketen vergeten, maar gelukkig maakt dat voor de besluitvorming niet uit.

 

Een aantal besluiten moest nu wel genomen worden, vandaar dat de gemeenteraad toch vergaderde en het allemaal in 12 minuten werd afgehandeld. Enkele van deze raadsbesluiten willen we als PvdA graag toelichten.

 

Zo is er in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat gebruik van lachgas in de openbare ruimte is verboden als dat hinder oplevert. Al eerder is geregeld dat het gebruik en de verkoop bij evenementen is verboden. De volgende stap is dat ook de verkoop in bijvoorbeeld de horeca verboden gaat worden. De PvdA ondersteunt dit beleid van harte, immers het gebruik van lachgas is slecht voor de gezondheid en kan gevaar voor anderen opleveren. Er zijn helaas al heel wat voorbeelden van verkeersongevallen bekend waarbij lachgas een negatieve rol heeft gespeeld.

 

Ook het bestemmingsplan Oosterhof is vastgesteld. Hierdoor is de bouw van het appartementencomplex op het terrein waar vroeger Tuincentrum van de Meer gevestigd was mogelijk gemaakt. Volgens de PvdA heeft het college goed onderbouwd waarom hier van de gebruikelijke bouwhoogte zal worden afgeweken. Het zal een mooie invulling zijn van deze locatie en voorzien in de behoefte aan appartementen in onze stad.

De herziene begroting van de Dienst SoZaWe is ook aangenomen. De PvdA wil graag op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen, vooral nu door de coronacrisis er meer mensen een uitkering zullen krijgen.

 

De PvdA heeft voor de kadernota begroting 2021 en de meerjarenraming 2022-2024 gestemd. Als PvdA zijn wij ons er echter wel van bewust dat we te maken hebben met onzekere financiële gevolgen van de huidige coronacrisis. Ook is er onzekerheid als het gaat om de ontwikkeling van de kosten van het sociaal domein en met name die van de jeugdzorg. De PvdA beschouwt de kadernota dan ook als een eerste aanzet ter voorbereiding van de begroting 2021. Wij zijn tevreden met de mededeling van het college van B&W dat de gemeenteraad binnenkort geïnformeerd wordt over alle maatregelen die de gemeente vanwege de coronacrisis heeft genomen.

 

De volgende raadsvergadering in mei zal online gedaan worden, we houden u op de hoogte! Sociaal voor mekaar!

 

PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga, Bartele Boersma, Welmoed Konst en Ron Leen.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

GGD Fryslân: Update zaterdag 11 april 12.00 uur

11-04-2020

HARLINGEN - GGD Fryslân bundelt informatie over het coronavirus voor zorgprofessionals op websitepagina, oproep aan jongeren: ‘slimmer chillen = corona killen’.

Bevrijdingsfoto’s in winkeletalages Harlinger centrum

11-04-2020

HARLINGEN – Er zijn ruim 40 foto’s van de Harlinger bevrijding, 17 april 1945, bij winkeliers in de etalage geplaatst.

Shop nu de lekkerste parfums voor het lenteseizoen

11-04-2020

HARLINGEN - Pssst heb jij jouw ultieme lentegeurtje al in huis?

Reacties

Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor