Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 27 september 2017

28-09-2017

HARLINGEN - Het was een lange vergadering, met een paar schorsingen, met als dieptepunt het Harlinger Bos dat niet opgeknapt gaat worden.

De afsluiting was een motie van de Waddenpartij waarin gepleit werd voor een hogere raadsvergoeding, zeg maar het salaris voor de raadsleden. Een kansloze motie, de gemeenteraad gaat er niet over en wij als PvdA zien het raadswerk ook niet als een middel om even flink geld te gaan verdienen. Wij hopen dat politici van de andere partijen er ook zo over denken.

 

Op initiatief van de VVD is er een motie aangenomen om te bekijken of wonen op het water mogelijk gemaakt moet worden. Gekeken gaat worden of er behoefte aan is en wat geschikte locaties zouden kunnen zijn. Op voorstel van de PvdA en HB is aan het voorstel toegevoegd dat de gemeenteraad uiteindelijk gaat beslissen of en waar wonen op het water mogelijk gemaakt gaat worden. Immers, voorkomen moet worden dat omwonenden opeens een (woon)boot voor de deur hebben liggen. Het woongenot van de één mag wat ons betreft niet ten koste van anderen gaan.

 

Er lag een voorstel om het Harlinger Bos flink op te knappen en er een mooi wandelbos van te maken. Dit plan was gekoppeld aan het plan voor een Beleeftuin aan de andere kant van de Pollendam, bij de Batting. Voor de Beleeftuin was weinig enthousiasme bij een groot deel van de raad, want het oorspronkelijke idee dat het zou worden uitgevoerd door vrijwilligers is losgelaten. Ook dat de kosten, 190.000 euro uit de reserve voor voorzieningen in Ludinga zouden moeten worden betaald viel niet bij iedereen in goede aarde. Alhoewel er een meerderheid van de raad wilde dat in ieder geval het plan om het Harlinger Bos op te knappen doorging, komt dat er niet van. Het amendement van OPA om dit te regelen werd alleen gesteund door PvdA en HB; de andere partijen waren tegen…. Het gehele plan werd vervolgens weggestemd. Voorlopig blijft het Harlinger Bos er dus treurig bij liggen. Ondanks de mooie woorden van een aantal partijen dat ze meer groen in Harlingen willen.

 

De PvdA heeft tegen extra budget voor de havenverzelfstandiging gestemd. Volgens ons levert de havenverzelfstandiging geen voordelen voor de gemeente op. Tekorten moeten nog steeds door de gemeente worden betaald, maar onze zeggenschap is wel weg. Helaas had een grote meerderheid er geen moeite mee om nog voordat het havenbedrijf begonnen is er al extra geld, namelijk 157.000 euro, in te stoppen.

 

Na langdurig overleg, waarbij zo’n beetje de hele raadscommissievergadering werd overgedaan, stemde de raad voor de komst van de potvis in de Willemshaven bij de Zuiderpier. Goed luisteren was aan een paar raadsleden helaas niet besteed, ondanks de duidelijke toezeggingen van wethouder Hein Kuiken, bleven ze maar hameren op steeds dezelfde punten. Volgens de PvdA is de komst van de potvis een mooi initiatief, het wordt een mooie, indrukwekkende fontein. Een prachtige aanwinst voor de Harlingers en de bezoekers van onze stad!

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Wie Kent: Het Alternatief

28-09-2017

HARLINGEN - Het Alternatief is een programma van Bert Erents en Peter Wierda.

fc Harlingen naar Groningen

28-09-2017

HARLINGEN - Na het doelpuntrijke openingsduel staat voor komende zondag de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma.

Voorbeschouwing: VEV’67 – Zeerobben

28-09-2017

HARLINGEN - Zeerobben naar jubilerend VEV’67.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus