Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 25 september

27-09-2019

HARLINGEN - Het was de eerste raadsvergadering na het zomerreces, een vergadering met een volle agenda.

Van een aantal agendapunten doen we verslag.

 

De gemeenteraad heeft een besluit genomen over het Schetsontwerp Westerzeedijk. Al tientallen jaren wordt er gesproken over een andere invulling van het Westerzeedijkgebied. In de loop der jaren zijn er verschillende plannen gepresenteerd en uiteindelijk in een bureaula beland. De redenen dat het niet lukte waren divers; economische crisis, te grootschalig, etc. De PvdA vindt dat het een plan moet zijn dat past bij de schaal van Harlingen. Het lijkt erop dat er nu wel stappen gezet gaan worden in de ontwikkeling van dit in potentie mooie gebied. Een recreatieve invulling, met mogelijkheden om te sporten in een groene omgeving, waarin rekening wordt gehouden met de huidige bewoners en de omwonenden. Als PvdA vinden we het belangrijk dat de bewoners van het gebied en de Harlingers bij de verdere invulling betrokken blijven. Wethouder Kuiken heeft dit toegezegd. Ook hebben we aandacht gevraagd voor het kunnen zwemmen in zee, er zijn verschillende ideeën, deze worden nu eerst onderzocht zodat er gekeken kan worden welk idee haalbaar is. Een oude PvdA-wens, namelijk het verkeersveilig maken van de Westerzeedijk zal nu ook gebeuren. De weg zal heringericht worden en een mooie toegang tot onze stad worden. De planvorming gaat nu verder, de gemeenteraad zal in de toekomst nog een aantal besluiten moeten nemen over de invulling, maar we zijn nu wel een stap verder.

 

De sociale dienst wordt gereorganiseerd, het beleid zal in de toekomst door de gemeente zelfgeschreven worden. Daarmee krijgt de gemeenteraad meer te zeggen over dit voor de PvdA belangrijke onderwerp, namelijk werk en inkomen. Ook over het armoedebeleid van de gemeente is een besluit genomen, zo wordt de inkomensgrens om gebruik te kunnen maken van het Kindfonds verhoogd naar 130% van het wettelijk sociaal minimum. Ook zal de gemeente er meer werk van maken om de verschillende regelingen beter onder de aandacht van onze inwoners te krijgen. Met als doel dat de mensen die er recht op hebben er ook gebruik van kunnen maken. De PvdA is tevreden met het voorstel en houdt de ontwikkelingen op dit terrein goed in de gaten.

 

De gemeenteraad heeft in meerderheid besloten om de openingstijd van de winkels op zondagochtend te veranderen van 11 uur in 9 uur. De PvdA heeft tegengestemd, het raadsvoorstel was gebaseerd op een matig uitgevoerde en ingevulde enquête. Voor ons was volkomen onduidelijk wie nu eigenlijk hiervan voorstander is. Ook zou het onze stad aantrekkelijker maken voor toeristen, een onderbouwing hiervan ontbreekt echter. Een enkele fractie zag als voordeel de werkgelegenheid die de verruiming oplevert. Een wel erg bijzonder argument, immers het zullen vooral 15 en 16-jarigen zijn die op zondag aan het werk zullen gaan. Een leuke bijverdienste en werkervaring voor hen, maar dat levert geen oplossing aan het verminderen van het aantal mensen dat in de bijstand zit. En dat willen we als PvdA juist wel en hopelijk niet alleen wij.

 

Maandag 7 oktober om 19:30 uur is er weer een PvdA-fractievergadering in Het Vierkant. U bent van harte welkom om met ons in gesprek te gaan over onze gemeente.

 

Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga, Bartele Boersma, Welmoed Konst en Ron Leen.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Productiefaciliteit Levvel-blocs in Harlingen officieel geopend

27-09-2019

HARLINGEN - Op vrijdag 27 september 2019 heeft bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) de productiefaciliteit voor Levvel-blocs in Harlingen officieel geopend.

Brouwdok, Rekneck en 't Pypke sluiten aan bij Harlingen Beschut!

27-09-2019

HARLINGEN - Vervangend UITje: In plaats van de optredens bij Harlingen Ongeschut op en rond het water, kan iedereen zaterdag 28 september genieten van live optredens lekker 'Beschut' aan de wal!

Alternatief 46

27-09-2019

HARLINGEN - We mogen weer na een opgenomen aflevering 45 die alleen de weg via twitter en facebook is gegaan omdat het even verkeerd ging met het instarten van de uitzending.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Broodje Nuchter Broodje Nuchter VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona