Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 25 september

27-09-2019

HARLINGEN - Het was de eerste raadsvergadering na het zomerreces, een vergadering met een volle agenda.

Van een aantal agendapunten doen we verslag.

 

De gemeenteraad heeft een besluit genomen over het Schetsontwerp Westerzeedijk. Al tientallen jaren wordt er gesproken over een andere invulling van het Westerzeedijkgebied. In de loop der jaren zijn er verschillende plannen gepresenteerd en uiteindelijk in een bureaula beland. De redenen dat het niet lukte waren divers; economische crisis, te grootschalig, etc. De PvdA vindt dat het een plan moet zijn dat past bij de schaal van Harlingen. Het lijkt erop dat er nu wel stappen gezet gaan worden in de ontwikkeling van dit in potentie mooie gebied. Een recreatieve invulling, met mogelijkheden om te sporten in een groene omgeving, waarin rekening wordt gehouden met de huidige bewoners en de omwonenden. Als PvdA vinden we het belangrijk dat de bewoners van het gebied en de Harlingers bij de verdere invulling betrokken blijven. Wethouder Kuiken heeft dit toegezegd. Ook hebben we aandacht gevraagd voor het kunnen zwemmen in zee, er zijn verschillende ideeën, deze worden nu eerst onderzocht zodat er gekeken kan worden welk idee haalbaar is. Een oude PvdA-wens, namelijk het verkeersveilig maken van de Westerzeedijk zal nu ook gebeuren. De weg zal heringericht worden en een mooie toegang tot onze stad worden. De planvorming gaat nu verder, de gemeenteraad zal in de toekomst nog een aantal besluiten moeten nemen over de invulling, maar we zijn nu wel een stap verder.

 

De sociale dienst wordt gereorganiseerd, het beleid zal in de toekomst door de gemeente zelfgeschreven worden. Daarmee krijgt de gemeenteraad meer te zeggen over dit voor de PvdA belangrijke onderwerp, namelijk werk en inkomen. Ook over het armoedebeleid van de gemeente is een besluit genomen, zo wordt de inkomensgrens om gebruik te kunnen maken van het Kindfonds verhoogd naar 130% van het wettelijk sociaal minimum. Ook zal de gemeente er meer werk van maken om de verschillende regelingen beter onder de aandacht van onze inwoners te krijgen. Met als doel dat de mensen die er recht op hebben er ook gebruik van kunnen maken. De PvdA is tevreden met het voorstel en houdt de ontwikkelingen op dit terrein goed in de gaten.

 

De gemeenteraad heeft in meerderheid besloten om de openingstijd van de winkels op zondagochtend te veranderen van 11 uur in 9 uur. De PvdA heeft tegengestemd, het raadsvoorstel was gebaseerd op een matig uitgevoerde en ingevulde enquête. Voor ons was volkomen onduidelijk wie nu eigenlijk hiervan voorstander is. Ook zou het onze stad aantrekkelijker maken voor toeristen, een onderbouwing hiervan ontbreekt echter. Een enkele fractie zag als voordeel de werkgelegenheid die de verruiming oplevert. Een wel erg bijzonder argument, immers het zullen vooral 15 en 16-jarigen zijn die op zondag aan het werk zullen gaan. Een leuke bijverdienste en werkervaring voor hen, maar dat levert geen oplossing aan het verminderen van het aantal mensen dat in de bijstand zit. En dat willen we als PvdA juist wel en hopelijk niet alleen wij.

 

Maandag 7 oktober om 19:30 uur is er weer een PvdA-fractievergadering in Het Vierkant. U bent van harte welkom om met ons in gesprek te gaan over onze gemeente.

 

Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga, Bartele Boersma, Welmoed Konst en Ron Leen.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Productiefaciliteit Levvel-blocs in Harlingen officieel geopend

27-09-2019

HARLINGEN - Op vrijdag 27 september 2019 heeft bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord en Rebel) de productiefaciliteit voor Levvel-blocs in Harlingen officieel geopend.

Brouwdok, Rekneck en 't Pypke sluiten aan bij Harlingen Beschut!

27-09-2019

HARLINGEN - Vervangend UITje: In plaats van de optredens bij Harlingen Ongeschut op en rond het water, kan iedereen zaterdag 28 september genieten van live optredens lekker 'Beschut' aan de wal!

Alternatief 46

27-09-2019

HARLINGEN - We mogen weer na een opgenomen aflevering 45 die alleen de weg via twitter en facebook is gegaan omdat het even verkeerd ging met het instarten van de uitzending.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter ForHim Menswear ForHim Menswear VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Karsten Wonen Karsten Wonen VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten