Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 21 februari 2018

22-02-2018

HARLINGEN - Gisteravond was de laatste vergadering van deze raadsperiode tot de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Het was een raadsvergadering met een volle agenda. Besloten is onder andere om als gemeente een bijdrage te geven aan de uitbreiding van de Maritieme Academie. De PvdA is blij dat het de Maritieme Academie zo goed gaat, want door de groei van het aantal vmbo-leerlingen moet er bijgebouwd worden. Door de bijdrage van de gemeente wordt dat nu mogelijk gemaakt.

 

Het idee van de PvdA om in onze historische binnenstad zoveel mogelijk ondergrondse afvalcontainers te plaatsen is aangenomen. De vele lelijke huisvuilcontainers zullen binnenkort uit het straatbeeld verdwijnen. Maar huishoudens met veel gft-afval kunnen uiteraard hun groene container houden.

 

Ook heeft de raad geld beschikbaar gesteld voor de aanleg van de zaagtandsteiger in de Visserijhaven. De huidige steiger moet dringend vervangen worden. Niet alleen zal dat nu gebeuren, maar door de moderne inrichting zal de positie van Harlingen als visserijhaven verstevigd worden. De verwachting is dat er meer vissersschepen naar onze haven gaan komen, wat weer zal zorgen voor meer bedrijvigheid en werkgelegenheid. Een goed plan waar de PvdA zich in de gemeente maar ook in de provincie sterk voor heeft gemaakt.

 

De belastingcheck voor mensen in de bijstand en de schuldhulpverlening, ook een idee van de PvdA is ook door de raad aangenomen. De check is ervoor bedoeld om uit te zoeken of iemand in aanmerking komt voor belastingteruggave of toeslagen. Er zal tot vijf jaar teruggekeken worden, wat voor een grote groep Harlingers flinke bedragen kan opleveren.

 

De raad heeft ook ingestemd met het deelnemen aan de obligatielening van de stichting V84H25 om de panden aan de Voorstraat en Heiligeweg te kopen. Om zo te kunnen starten met het belevingscentrum Fries Blauw/Harlinger Aardewerk. Het belevingscentrum past prima binnen de toeristische plannen van de gemeente. Het doel is immers om meer toeristen naar Harlingen te trekken wat tot meer bestedingen en werkgelegenheid moet leiden. Ook voor de levendigheid van onze binnenstad is dit een goed plan, de panden krijgen een mooie bestemming. Dit was een initiatiefvoorstel van bijna alle partijen, waaronder de PvdA.

 

Het initiatief van GroenLinks om de gemeente aan te sluiten bij de Statiegeldalliantie werd unaniem aangenomen. Het doel is om minder zwerfafval op straat te krijgen, vooral blikjes en flesjes moeten niet op straat gegooid worden, maar netjes worden opgeruimd.

 

Een groot aantal partijen, waaronder de PvdA, kwam met een motie om te onderzoeken of het mogelijk is om de misthoorn terug te plaatsen. Vele Harlingers missen het mooie geluid als het mistig is, maar er zijn ook mensen die het geluid minder kunnen waarderen. Gekeken zal worden of het mogelijk is om alleen overdag de misthoorn te laten klinken. Wordt vervolgd dus!

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Het is bijna zover...

22-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen maanden heeft Heuvelman Ibis B.V. voortvarend gebouwd aan de multifunctionele steiger.

De Misthoorn komt terug op de Zuiderpier

22-02-2018

HARLINGEN - Het is feest, laat Jules Dutrieux -intiatiefnemer van de werkgroep Misthoorn Harlingen- weten, de motie voor terugplaatsing van de Misthoorn is door grote meerderheid in de Raad gesteund!

Afslag Harlingen Politiek

22-02-2018

HARLINGEN - Komende zaterdag 24 februari 2018 presenteren Albertus van der Plaats en Doede van der Hoek tussen 11.00 uur en 14.00 uur het programma Afslag Harlingen Politiek op Radio Stad Harlingen.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda
Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events