De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag van de PVDA Harlingen uit de Raad van 11 november 2020

13-11-2020

HARLINGEN - Er zijn zo van die raadsvergaderingen waarvan je, als je er een verslag van zou moeten maken, zou willen zeggen “Laat maar!

Er is niets te melden. Luister en kijk het maar terug via de digitale notulen op de website van de gemeente, maar besteedt er niet te veel tijd aan”. Zelfs de agendapunten die interessant leken, waren dat uiteindelijk niet vanwege de status “Het is slechts een formeel, procedureel besluit. De werkelijke inhoud komt later aan de orde.” of een titel die de lading niet dekt “De titel bevat wel het woord visie, maar het gaat om de uitvoering die wij in de toekomst samen met de raad en betrokken partijen gaan realiseren. Bovendien is visie ook maar een woord.”, maar dit was eigenlijk in de laatste raadscommissie al duidelijk geworden. Dit was dus het geval bij de raadsvergadering van 11 november.

 

De schijnbaar interessante onderwerpen waren de wijziging van de gemeenschappelijke regeling voor de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân, het vaststellen van de (bestaande) verordeningen op het sociaal domein en last but not least de Mobiliteitsvisie 2020 voor Harlingen. Maar juist deze onderwerpen vielen onder een van de twee hierboven genoemde categorieën. Er viel, ondanks dat er wel over gesproken werd, weinig over te zeggen.

 

Als je de raadsvergadering terug zou kijken, dan zou je kunnen concluderen dat uiteindelijk ook deze onderwerpen, net als de overige onderwerpen op de agenda hamerstukken zouden kunnen zijn. Maar helaas, daar doen sommige partijen in de Harlinger raad zo min mogelijk aan. De technische en inhoudelijke vragen zijn immers al gesteld in de raadscommissie, maar de gemeenteraad is er ook om je als partij te profileren. Dus…. ga je dezelfde technische en inhoudelijke vragen gewoon (weer) stellen in de raadsvergadering. En het college? Dat herhaalt dan maar weer eens de antwoorden die al eerder zijn gegeven of eerder gegeven hadden kunnen zijn.

 

Wat ons betreft was er eigenlijk maar één echt interessant punt en dat betrof de Mobiliteitsvisie. De PvdA vroeg aandacht voor eiland- en landbouwverkeer dat gebruik maakt van de Prinsenstraat-Havenweg, het probleem wordt wel onderkend, maar wat is de oplossing? Het zijn niet alleen eilandparkeerders, maar ook automobilisten die vanaf de veerboot deze route dwars door de stad gebruiken. Daar moet toch op korte termijn wat op te verzinnen zijn?

 

Vanaf 1 januari beschikken we over de parkeergarage aan de Veerbootkade, nu hadden we de vorige raadsvergadering een hele discussie over het parkeren voor de B&B’s. Wij stellen voor om op korte termijn met de B&B’s en hotels in gesprek te gaan om deze parkeergarage onder de aandacht te brengen als geschikte parkeerplaats. Dan slaan we twee vliegen in één klap; minder auto’s op straat en een gevulde parkeergarage!

De wethouder had in de raadscommissie al toegezegd dat het niet de bedoeling is dat aan elk monumentaal pand in de binnenstad een laadstekker komt. Wij hebben de suggestie gedaan om op een paar centrale plekken laadpalen te plaatsen.

 

De Mobiliteitsvisie is door de gemeenteraad aangenomen. De verschillende maatregelen die er in staan, zullen de komende tijd verder uitgewerkt worden.

 

Sociaal voor mekaar!

PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga, Bartele Boersma, Welmoed Konst en Ron Leen

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Wethouder Paul Schoute bij Omroep RSH over Pilot Harlingen

13-11-2020

HARLINGEN - Zaterdag 14 november geeft wethouder Schoute om 11.45 uur een interview bij Omroep RSH over de economische betekenis van zoutwinning en het belang van een goed schadeprotocol voor de inwoners van Harlingen.

‘Hij komt, hij komt’!

13-11-2020

HARLINGEN - Nog maar één nachtje slapen..., dan arriveren Sinterklaas en de Pieten weer in 't land.

Woonwensen gezocht!

13-11-2020

HARLINGEN - Wie een woonwens heeft in Harlingen, Franeker of in een van de omliggende dorpen kan die vanaf nu plaatsen op www.wensk.nl.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Omdraai De Omdraai
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats