Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PvdA-fractie raadscommissievergadering 13 december

14-12-2017

HARLINGEN - Tijdens deze laatste raadsvergadering van 2017 ging het onder andere over de fusie van de Harlinger openbare basisscholen met de Stichting Odyssee uit Sneek, de nota Harlingen Gezond en de Pilot Harlingen Werkt.

Nota Harlingen Gezond

Het is wettelijk verplicht om een keer per vier jaar een gemeentelijke gezondheidsnota op te stellen. Deze nota is eigenlijk een beschrijving van al de gemeente haar inspanningen op het gebied van gezondheid. Het gaat dan onder andere om de Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau), inzet GGD, het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG), ontwikkeling van het gebiedsteam, Harlingen Hartveilig, suïcidepreventie, terugdringen alcohol- en drugsgebruik etc. De lijst met gemeentelijke activiteiten is fors en het college stelde voor om het huidige gezondheidsbeleid voort te zetten. De PvdA steunde dit voorstel van harte.

 

Fusie openbaar basisonderwijs Harlingen met openbaar basisonderwijs Sneek

Het schoolbestuur van het openbaar onderwijs in Harlingen wil fuseren met de stichting Odyssee uit Sneek. Het gaat hier om de scholen Noorderlicht en ’t Wad in Harlingen en Middelstein in Midlum. Odyssee heeft een tiental scholen in en rond Sneek. Het gaat hier om een bestuurlijke fusie die er voor moet zorgen dat er een groter, slagvaardiger en stabieler schoolbestuur komt dat beter in staat is om de scholen te ondersteunen bij het geven van goed en uitdagend onderwijs. Omdat de gemeente een zorgplicht heeft ten aanzien van het openbaar onderwijs is er instemming nodig van zowel de gemeente Harlingen als Súdwest-Fryslân. Het college ziet nut en noodzaak van de fusie in en legde dit nu ter besluitvorming voor aan de raad. Ook dit voorstel kon rekenen op de steun van de PvdA.

 

Harlingen Werkt

PvdA-wethouder Hein Kuiken heeft een plan gemaakt om meer mensen vanuit de bijstand aan het werk te helpen. De gewone re-integratie-aanpak heeft er nog niet voor gezorgd dat het aantal mensen met een uitkering sterk daalt. Door in 2018 drie extra medewerkers aan te trekken hoopt de gemeente het verschil wel te kunnen maken. Deze drie extra medewerkers gaan aan de slag met een groep uitkeringsgerechtigden die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, ze krijgen tijd en ruimte om maatwerk te bieden voor de werkzoekende. Er zal gezocht worden naar werkervaringsplaatsen en gewerkt worden aan talentontwikkeling. Samen met bedrijven zal gekeken worden naar geschikt werk.

De doelstelling is om elk jaar dertig mensen extra aan een baan te helpen. Deze mensen zijn dan niet langer afhankelijk van een uitkering, maar werken zelf voor hun inkomen. Als de gemeente er in slaagt om dit voor elkaar te krijgen, dan verdiend de gemeente de extra kosten terug door een besparing op de uitkeringslasten. Maar als PvdA vinden wij het nog belangrijker dat mensen zelf een bestaan kunnen opbouwen.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Ontmoet Viv!

14-12-2017

HARLINGEN - Wil je de wereld van Viv! beleven?

Wint Harlingen de Kerstmarkt Award?

14-12-2017

HARLINGEN - Harlingen strijdt dit jaar weer mee om de titel beste Kerstmarkt van 2017.

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 13 december

14-12-2017

HARLINGEN - Woensdagavond jl. was alweer de laatste Raadsvergadering van het jaar. Wat gaat de tijd snel.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas