Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag van de PvdA-fractie gemeenteraadsvergadering 31 oktober

01-11-2017

HARLINGEN - Het was een lange zit, van drie uur ’s middags tot na half twaalf ‘s avonds, tijdens de raadsvergadering van gisteren.

Maar er stonden dan ook belangrijke zaken op de agenda. Namelijk het cultureel centrum aan de Voorstraat en de begroting voor 2018 stonden op de agenda van de gemeenteraad.

 

Cultureel centrum

De bibliotheek is al geruime tijd toe aan een grote verbouwing en de gemeenteraad heeft daar al eerder geld voor uitgetrokken. De bedoeling is dat het tussenliggende pand wordt aangekocht en verbouwd tot centrale entree voor zowel het Hannemahuis en de bibliotheek. De toegankelijkheid van de bibliotheek is nu niet al te best, met deze verbouwing wordt dat sterk verbeterd. Tegelijk wordt een groot gedeelte van het tussenliggende pand verhuurd aan een boekhandel. De tuinen aan de achterkant van de panden kunnen bij elkaar worden getrokken, waardoor een fraaie stadstuin gaat ontstaan. De bibliotheek, het Hannemahuis en de boekhandel gaan elkaar met deze samenwerking versterken. De Voorstraat, het kloppende hart van ons Harlinger winkelgebied, wordt hiermee nog aantrekkelijker gemaakt. De PvdA heeft dit voorstel dan ook van harte gesteund.

 

Begroting 2018

Op initiatief van de PvdA is een door bijna de hele raad mede ingediend amendement unaniem aangenomen om de Willem Barentszwerf een bijdrage te geven van 50.000 euro in de afbouw van het schip. Dit is een mooi vrijwilligersproject dat veel bezoekers uit binnen- en buitenland naar Harlingen trekt. De bouw van het expeditieschip verdient volgens ons de steun van de gemeente.

 

Het Harlinger Bos en het perceel ertegenover aan de Pollendam worden opnieuw ingericht. Het achterstallige onderhoud gaat weggewerkt worden. Er zal niet alleen gesnoeid worden, maar er zullen vooral bomen en struiken bijkomen. Ook zullen er steigers, afvalbakken en bankjes komen. Het zal een mooi stuk groen worden!

 

De Traillerhelling in de buurt van het Van Harinxmakanaal gaat er eindelijk komen. Een initiatief van PvdA en OPA zal gerealiseerd worden. Het wordt een openbare Traillerhelling met parkeerruimte. De bedoeling is dat deze in mei komend jaar in gebruik genomen gaat worden.

 

In de Begroting voor 2018 staan veel zaken waar de PvdA voor gepleit heeft:

  • Er wordt geld gereserveerd voor ondergrondse containers in de binnenstad, oftewel zoveel mogelijk gaan de lelijke afvalcontainers uit ons straatbeeld.
  • Er wordt geld gereserveerd om de toegangswegen, zoals de Westerzeedijk, naar Harlingen op te knappen.
  • De Waddenpromenade wordt verkeersveilig gemaakt en aantrekkelijk ingericht.
  • Er komt geld voor openbare sport- en beweegvoorzieningen in de buitenlucht en het kunstgrasveld van FC Harlingen zal worden vervangen.
  • De Spoorstraat zal veiliger worden gemaakt door de aanleg van vrijliggende fietsstroken.
  • Aantrekken van een gedragswetenschapper voor ons Jeugdteam, zodat er een einde komt aan te lange wachttijden voor goede hulp.
  • De vakleerkracht gymnastiek wordt nu structureel geregeld, een goede zaak voor meer beweging en de gezondheid van de Harlinger basisschooljeugd.

 

De Partij van de Arbeid is zeer tevreden met deze begroting. Met lage lasten voor onze burgers zijn we in staat om veel voor de gemeenschap te doen!

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Algemene Beschouwingen VVD Harlingen, 31 oktober 2017

01-11-2017

HARLINGEN - Harlingen biedt veel ruimte voor eigen keuzes.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

01-11-2017

HARLINGEN - Noordergracht te Harlingen, geen bediening Franekerpoortsbrug.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires