Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Amusetour Harlingen

Amusetour Harlingen

Op één dag 7 top restaurants bezoeken? In Harlingen kan het! Zondag 16 september van 12 tot 17 uur vindt wederom de Amusetour plaats.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PvdA-fractie gemeenteraadsvergadering 31 oktober

01-11-2017

HARLINGEN - Het was een lange zit, van drie uur ’s middags tot na half twaalf ‘s avonds, tijdens de raadsvergadering van gisteren.

Maar er stonden dan ook belangrijke zaken op de agenda. Namelijk het cultureel centrum aan de Voorstraat en de begroting voor 2018 stonden op de agenda van de gemeenteraad.

 

Cultureel centrum

De bibliotheek is al geruime tijd toe aan een grote verbouwing en de gemeenteraad heeft daar al eerder geld voor uitgetrokken. De bedoeling is dat het tussenliggende pand wordt aangekocht en verbouwd tot centrale entree voor zowel het Hannemahuis en de bibliotheek. De toegankelijkheid van de bibliotheek is nu niet al te best, met deze verbouwing wordt dat sterk verbeterd. Tegelijk wordt een groot gedeelte van het tussenliggende pand verhuurd aan een boekhandel. De tuinen aan de achterkant van de panden kunnen bij elkaar worden getrokken, waardoor een fraaie stadstuin gaat ontstaan. De bibliotheek, het Hannemahuis en de boekhandel gaan elkaar met deze samenwerking versterken. De Voorstraat, het kloppende hart van ons Harlinger winkelgebied, wordt hiermee nog aantrekkelijker gemaakt. De PvdA heeft dit voorstel dan ook van harte gesteund.

 

Begroting 2018

Op initiatief van de PvdA is een door bijna de hele raad mede ingediend amendement unaniem aangenomen om de Willem Barentszwerf een bijdrage te geven van 50.000 euro in de afbouw van het schip. Dit is een mooi vrijwilligersproject dat veel bezoekers uit binnen- en buitenland naar Harlingen trekt. De bouw van het expeditieschip verdient volgens ons de steun van de gemeente.

 

Het Harlinger Bos en het perceel ertegenover aan de Pollendam worden opnieuw ingericht. Het achterstallige onderhoud gaat weggewerkt worden. Er zal niet alleen gesnoeid worden, maar er zullen vooral bomen en struiken bijkomen. Ook zullen er steigers, afvalbakken en bankjes komen. Het zal een mooi stuk groen worden!

 

De Traillerhelling in de buurt van het Van Harinxmakanaal gaat er eindelijk komen. Een initiatief van PvdA en OPA zal gerealiseerd worden. Het wordt een openbare Traillerhelling met parkeerruimte. De bedoeling is dat deze in mei komend jaar in gebruik genomen gaat worden.

 

In de Begroting voor 2018 staan veel zaken waar de PvdA voor gepleit heeft:

  • Er wordt geld gereserveerd voor ondergrondse containers in de binnenstad, oftewel zoveel mogelijk gaan de lelijke afvalcontainers uit ons straatbeeld.
  • Er wordt geld gereserveerd om de toegangswegen, zoals de Westerzeedijk, naar Harlingen op te knappen.
  • De Waddenpromenade wordt verkeersveilig gemaakt en aantrekkelijk ingericht.
  • Er komt geld voor openbare sport- en beweegvoorzieningen in de buitenlucht en het kunstgrasveld van FC Harlingen zal worden vervangen.
  • De Spoorstraat zal veiliger worden gemaakt door de aanleg van vrijliggende fietsstroken.
  • Aantrekken van een gedragswetenschapper voor ons Jeugdteam, zodat er een einde komt aan te lange wachttijden voor goede hulp.
  • De vakleerkracht gymnastiek wordt nu structureel geregeld, een goede zaak voor meer beweging en de gezondheid van de Harlinger basisschooljeugd.

 

De Partij van de Arbeid is zeer tevreden met deze begroting. Met lage lasten voor onze burgers zijn we in staat om veel voor de gemeenschap te doen!

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Algemene Beschouwingen VVD Harlingen, 31 oktober 2017

01-11-2017

HARLINGEN - Harlingen biedt veel ruimte voor eigen keuzes.

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

01-11-2017

HARLINGEN - Noordergracht te Harlingen, geen bediening Franekerpoortsbrug.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus