Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de CDA-fractie gemeenteraadsvergadering 8 november 2017

09-11-2017

HARLINGEN - Sociaal betrokken en verwarrend rijk.

De raadsvergadering van 8 november zal de geschiedenis is gaan als rijk en rommelig, maar ook sociaal lekker bezig. Eerst de mededeling dat Harlingen op het gebied van Zorg en Welzijn mee doet aan een breed onderzoek in de ouderenzorg en aan buurtgericht werken. Dat is positief. Breed onderzoek kan leiden tot nog betere aanpak en resultaten.

 

Daarna enkele vragen van de raad. Van het CDA over de directe beschikbaarheid van voldoende bluswater bij grote uitslaande branden. M.n. in het buitengebied van groot belang. Dit wordt door de Burgemeester besproken in de Veiligheidsregio Friesland (VRF). Van D’66 over de voortgang van Tiny Houses. Dit krijgt binnenkort een (beleids)vervolg. Daarna volgt verdere uitvoering.

 

In het onderzoek van de Rekenkamer (RKC) kwam Harlingen voor wat betreft de WMO er met een ruime voldoende uit. Het CDA heeft het belang van goede afstemming tussen het gebiedsteam en de dienst sociale zaken benadrukt. Daarnaast gepleit voor het overnemen van een aantal aanbevelingen uit het RKC rapport en dat van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). De wethouder onderkent dit.  Op deze manier wordt de WMO verder verbeterd en dit komt alle betrokkenen (cliënten, hulpverleners en mantelzorgers) ten goede.

 

Het dorpshuis de Bijekoer te Wijnaldum krijgt van de gemeente een subsidie van €75000,00 euro. Dit is een steun in de rug om het dorpshuis up to date te renoveren en uit te breiden. De raad is trots op Wijnaldum met hun initiatief, hun inzet en straks het resultaat. Een dorpshuis dat de mensen, de mienskip verbindt.

 

De belastingverordeningen en de parkeerverordening aanpassen leek, in deze tijd dat het met de gemeente Harlingen financieel heel goed gaat, een fluitje van een cent. Maar enkele amendementen en moties brachten ons in verwarring. Iedereen ging zich nl. rijk rekenen en dan gaat het ingewikkeld en rommelig worden. Beslist geen Paradise papers, maar wel veel discussie, schorsingen en een verdeelde raad.

 

De hondenbezitters krijgen nog niet direct een voordeeltje, maar misschien op termijn. De wethouder komt met een voorstel. Parkeren op de Willemshaven wordt aantrekkelijker voor dagjesmensen en de 1e bedrijfsparkeervergunning gaat p.j. €225, - naar beneden. Vooral de harde werkers in bedrijven en ZZP-ers zullen dit waarderen.

 

Deze voordeeltjes vielen vooral omdat de begroting 2018 hiervoor volgens de raad ruimte biedt. Maar de wethouder waarschuwde voor een kleinere algemene reserve. Dat is dan ook weer de rol van de penningmeester: goed op het geld passen!

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Burgemeestersontbijt in Harlingen

09-11-2017

HARLINGEN - Vrijdagmorgen 10 november 8.30 uur brengen 14 kinderen uit groep 4, 5 en 6 van gbs de Diamant uit Harlingen een ontbijtje bij loco burgemeester Kuiken in het Stadhuis.

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 44

09-11-2017

HARLINGEN - Prachtige wedstrijden waren er afgelopen weekend te zien bij fc Harlingen.

D & G airco service squash competitie weer van start gegaan

09-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week bij Sportcentrum van Hurck gespeelde wedstrijden.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot