Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 25-01-2023 - PvdA Harlingen

27-01-2023

HARLINGEN - Minder wachtlijsten, meer cultuur.

Met een muzikaal optreden van Seewyn begon afgelopen woensdag de eerste raadsvergadering van 2023. In het kader van de Cultuurnota verblijdden twee muzikanten de raadsleden en andere aanwezigen op een mooie muzikale start van een volle agenda waar ook de evaluatie Tall Ships Races en 16 andere punten naar voren kwamen.

 

Vanuit de fractie van de PvdA begonnen we de avond met een vraag over de verhoogde tarieven voor de zwemvereniging De Vikings. De tarieven zijn door de exploitant met bijna 15% verhoogd naar aanleiding van de inflatie. Sportverenigingen hebben het al zwaar genoeg en we hebben de wethouder gevraagd actie te ondernemen. Hij was hier al mee begonnen en zal in gesprek gaan met de exploitant om te kijken of dit hoge tarief naar beneden bijgesteld kan worden.

 

Vervolgens stond de evaluatie van de Tall Ships Races op de agenda. Een lange discussie volgde waar vooral de vraag beantwoord moest worden hoe we verder willen. Jacqueline Huizenga maakte namens ons duidelijk dat we voordat een nieuwe editie organiseren de kosten goed in beeld willen hebben. De evaluatie maakt duidelijk dat we afgelopen zomer weer een prachtig evenement hebben gehad waarbij iedereen gelukkig en blij was. Dat is ons veel waard! Er zijn echter nog genoeg verbeteringen mogelijk. Een voorbeeld hiervan is de verbinding tussen de Willemshaven met de binnenstad. We willen graag dat de ondernemers in de binnenstad meer betrokken gaan worden. De burgemeester is al benaderd voor een nieuwe editie en gaat in gesprek met de organisatie van de Tall Ships Races om te onderzoeken wat de voorwaarden hiervoor zijn en waar wij als gemeente de gelden voor een volgende editie vandaan kunnen halen.

 

Het volgende punt van de agenda was de Cultuurnota. Een mooi en ambitieus document waarbij er flink veel extra geld geïnvesteerd wordt in het culturele leven van Harlingen. Belangrijk voor onze culturele verenigingen en organisaties. Ook zal er gekeken worden naar de mogelijkheden voor een culturele hub aan de Willemshaven en wordt het Entrepotgebouw meer geschikt gemaakt voor het organiseren van culturele evenementen of als onderdak voor verenigingen. Ook is een motie, medeondertekend door ons als PvdA, overgenomen door het college om te kijken hoe we onze historische vloot kunnen clusteren op één locatie. We blijven de ontwikkelingen natuurlijk in de gaten houden.

 

Een heel ander onderwerp dat al eerder voorbij is gekomen is de wachtlijst op beschut werk. Beschut werk is voor mensen met een arbeidsbeperking die veel begeleiding of een aangepaste werkplek nodig hebben. Hierdoor kan het voor hen moeilijk zijn een baan te vinden. Gemeenten moeten deze mensen een betaalde baan aanbieden. De afgelopen jaren is er een wachtlijst voor deze mensen ontstaan. Zo wachten in Harlingen al vijf mensen op een plek, terwijl ze wel aan de slag willen. Dit komt omdat het Rijk maar voor een persoon per jaar geld geeft aan de gemeente. Als gehele gemeenteraad vonden wij het onacceptabel dat mensen die willen werken dat jarenlang niet kunnen omdat het Rijk niet genoeg geld geeft. Daarom hebben we besloten extra geld uit te trekken om de wachtlijst weg te werken en deze mensen een baan te bieden. Een mooi resultaat dat direct in het Akkoord op Hoofdlijnen stond.

 

Vele andere onderwerpen op de agenda kenden veel minder discussie. Graag laten we iedereen wel weten dat er een prachtige landschapsbiografie van Harlingen is vastgesteld die binnenkort beschikbaar is om te lezen en bekijken voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie van ons landschap.

 

Op 22 februari is de volgende gemeenteraadsvergadering. Dan staat onder andere het Huis van de Gemeente op de agenda, oftewel de toekomst van het gemeentehuis.

 

Wilt u met ons in gesprek over de komende raadsvergadering? Of gewoon een keer gezellig praten over de toekomst van onze gemeente? Op dinsdag 31 januari vergaderen wij om 19:30 uur in Dorpshuis de Bijekoer in Wijnaldum. U bent van harte welkom!

 

Samen verder met Harlingen!

PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga, Welmoed Konst en Bartele Boersma

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Voorbeschouwing Zeerobben – SWZ

27-01-2023

HARLINGEN - Voor velen onder ons is de tegenstander van aanstaande zaterdag een vreemde eend in de bijt.

Het Alternatief 125

27-01-2023

HARLINGEN - Vanavond alweer richting het einde van de maand januari en we draaien niet eens Pilot met January.

Wedstrijdverslag(en) VVH Dames 1

27-01-2023

HARLINGEN - Het is alweer even geleden dat jullie wat van ons hebben gehoord.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Connexa Connexa CZVideoful CZVideoful Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CZVideoful CZVideoful Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Connexa Connexa Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen
Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen CZVideoful CZVideoful Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Connexa Connexa TeamFRL TeamFRL Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken CZVideoful CZVideoful Connexa Connexa Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie