Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 23-11-2022 - PvdA Harlingen (video)

25-11-2022

HARLINGEN - Afgelopen woensdagavond vergaderde de gemeenteraad van Harlingen over verschillende onderwerpen.

De voor de PvdA belangrijkste onderwerpen belichten wij in dit verslag.

 

Parkeerverordening

Elk jaar wordt een nieuwe Parkeerverordening vastgesteld. Meestal gaat het om kleine wijzigingen, maar voor komend jaar werden ingrijpende maatregelen voorgesteld. Op zich hebben we daar als PvdA geen moeite mee, maar dan moet het wel goed onderbouwd zijn. Want als je bestaand beleid wil wijzigen hoort daar een gedegen onderzoek aan ten grondslag te liggen. In dit geval komen er dan antwoorden op vragen als waar is er parkeerdruk, op welke tijden en in welke mate? Ondanks alle vragen van onze fractie is dat nog steeds niet duidelijk geworden.

 

Waarom dan toch een maatregel nemen die invloed heeft op bezoekers aan binnenstad en vooral het vignetgebied? Als er een probleem in de binnenstad is, waarom dan niet alleen in de binnenstad de parkeertijden aanpassen? In Leeuwarden hebben ze dat ook, buiten het centrum is er al om 18 uur vrij parkeren, in het centrum eindigt dat later. Dat moet toch ook in Harlingen mogelijk zijn? Een plaats als Joure maakt juist goede sier met vrij parkeren en dat trekt bezoekers aan en levert omzet op. De slogan Welkom in Harlingen, klinkt zo een stuk minder gastvrij…

 

Het vignet is indertijd ingevoerd om het eilander blik uit de wijken te krijgen, dat is gelukt. Waarom dan overal tot 20 uur ’s avonds betaald parkeren invoeren? Is het niet zo dat er gewoon te weinig parkeerplaatsen in een paar straten in de binnenstad zijn! Bewoners en arbeidsmigranten kunnen gewoon een vergunning aanvragen en verwachten een parkeerplaats, liefst voor het eigen huis. De vraag is dan ook of met deze maatregelen de hoeveelheid blik wel beperkt wordt. De PvdA was niet overtuigd en heeft daarom tegen het voorstel gestemd.

 

Tankstation

Met dit plan aan de Almenumerweg wordt een braakliggend terrein bij de entree van Harlingen ingevuld. De bestaande benzinepomp met een kleine supermarkt wordt verplaatst, dat is geen probleem lijkt ons. Dat probleem zit wel in de komst van een fastfoodketen vlak bij een school en de grootste wijk van onze stad. Moeten we dat wel willen als je kijkt naar gezond eten voor onze bevolking, met name voor de jeugd? Maar welke mogelijkheden hebben wij als gemeenteraad nog om dit te kunnen keren? Hebben we wettelijke gronden om dat te doen? Gaan we met een afwijzing een juridische strijd aan met de ontwikkelaar? Een strijd die te begrijpen valt vanuit gezondheidsoverwegingen, maar is dat ook zo vanuit juridische of ruimtelijke overwegingen? Besloten is dat het bestemmingsplan binnenkort ter inzage wordt gelegd, belanghebbenden kunnen dan een zienswijze indienen. Waarna de gemeenteraad een definitief besluit zal nemen.

 

Op initiatief van de CDA-fractie en mede ingediend door de PvdA zal onderzocht worden of de schoollocatie van De Diamant een geschikte plek voor het Jongerenwerk zou kunnen zijn. Dat zit nu nog in Het Vierkant, maar wil graag een betere en grotere locatie. Momenteel wordt al onderzocht of het gebouw van De Diamant voor wonen geschikt is. Beide onderzoeken zullen afgewacht worden voordat er een besluit genomen zal worden.

 

Tot slot was er een motie van HB en PvdA mede-ingediend door VVD en HOOP over de ambtsketen van de burgemeester. Deze zit niet goed en dat is jammer want het is een zichtbaar symbool van het burgemeesterschap. De raad besloot dat de ambtsketen aangepast zal worden.

 

U bent altijd welkom bij onze fractievergadering, maandag 28 november om 19:30 uur in Het Vierkant is er weer een.

 

Samen verder met Harlingen!

PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Welmoed Konst, Jacqueline Huizenga en Bartele Boersma.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

De Skûle Wordfeudcompetitie

25-11-2022

HARLINGEN - In december 2022 gaan we weer van start met een nieuwe editie van Wordfeudcompetitie De Skûle.

ZV De Vikings zwemmen sterke 2de competitieronde

25-11-2022

HARLINGEN - In het Kalverdijkje te Leeuwarden was zwemvereniging Orca de gastheer voor de 2de competitieronde van de A-klasse Regio Noord.

Fc Harlingen ontvangt vv Warga en Pupil van de Week Rudmer trapt af!

25-11-2022

HARLINGEN - Afgelopen zondag deed fc Harlingen goede zaken in Nij Beets door Blue Boys met 3-1 te verslaan.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten CZVideoful CZVideoful Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Wellheat Shop Wellheat Shop Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events CZVideoful CZVideoful De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas CZVideoful CZVideoful Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber CZVideoful CZVideoful Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen TeamFRL TeamFRL Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires