Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 22 juni en 13 juli - 2022 - PvdA Harlingen

13-07-2022

HARLINGEN - Afgelopen tijd waren er twee raadsvergaderingen, op 22 juni en 13 juli, waarin verschillende onderwerpen besproken werden, ook was er een wijkschouw in Ludinga.

In dit verslag van de PvdA-fractie bespreken we de opvallendste punten.

 

Nieuwbouw Almenum

De Bouwvereniging wil het oude Almenum aan de Midlumerlaan vervangen door nieuwbouw. De gebouwen die er nu staan zijn sterk verouderd en hebben een veel te hoog energieverbruik. Er komen moderne gebouwen voor terug die aan de nieuwste eisen van onder andere energieverbruik voldoen. Er komen appartementen in de sociale en middenhuur, goed betaalbaar dus. Het zal een mooie aanvulling van het woningaanbod in Harlingen worden! Ook de bestrating en het groen op het terrein zal opnieuw worden ingericht met meer parkeerplaatsen dan er nu zijn. De PvdA stemde voor dit mooie plan en complimenteert de Bouwvereniging met de wijze waarop huurders en omwonenden inspraak hadden bij de planvorming.

 

Nieuwbouw scheepswerf

Aan de Industrieweg staat de oude werf van Scheepswerf Harlingen. Een nieuwe ondernemer heeft plannen om het terrein opnieuw te gebruiken voor de scheepsbouw. Daarvoor komt er naast de bestaande loods een nieuwe bedrijfshal van 22 meter. Dat is hoog, maar omdat het aan de rand van een industrieterrein is en werkgelegenheid gaat opleveren kunnen we als PvdA hier toch mee instemmen. Wel hebben we erop aangedrongen om nog eens goed naar de kleurstelling van de nieuwe bedrijfshal te kijken, want die moet niet te dominant in de omgeving worden.

 

Wijkschouw Ludinga 6 juli

Tijdens deze wijkschouw kwamen vanuit de bewoners een aantal punten naar voren. Een grote groep van bewoners ging samen met wethouder Schoute, ambtenaren en raadsleden op pad om deze punten te bekijken. Namens de PvdA-fractie waren Jacqueline Huizenga en Edwin Helvrich aanwezig.

Vaak ging het over te hard rijdend verkeer en de wens voor meer groen in de wijk. Op sommige plekken wordt nogal hard gereden, verschillende mogelijke oplossingen werden aangedragen om hier iets aan te doen. Met name in de wat smallere straten is er weinig openbaar groen aanwezig. De komende tijd zal bekeken worden wat er aan de verschillende ingebrachte punten gedaan kan worden.

 

Jaarrekening 2021

De gemeente Harlingen heeft vorig jaar ruim 2,2 miljoen euro minder uitgegeven dan er binnenkwam. Er waren verschillende mee- en tegenvallers. Een groot deel hiervan is werk voor ongeveer 1 miljoen dat dit jaar afgerond zal worden en dus alsnog zal worden uitgegeven. De rest van het overgebleven geld, ruim 1,2 miljoen euro, zal aan de reserves van de gemeente toegevoegd worden.

 

Mocht u nog vragen of opmerkingen voor ons hebben? U bent van harte welkom bij onze fractievergaderingen, de eerstvolgende is maandag 5 september om 19:30 uur in Het Vierkant. Of kijk eens op onze website www.harlingen.pvda.nl

 

Tot zover dit verslag. In Harlingen gaan we ongetwijfeld een mooie zomer tegemoet met onder andere de Tall Ships Races en de Visserijdagen! Wij wensen u een goede tijd toe.

 

Samen verder met Harlingen! PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Welmoed Konst, Jacqueline Huizenga en Bartele Boersma

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Razende Roeland, de bootjes zijn binnen dus raast het op zee!

13-07-2022

HARLINGEN - Op de openingsavond van de Tall Ship Races in Harlingen draai ik jullie metal vitamine weer op Omroep RSH en Radio Eenhoorn.

Overzicht jeugdteams fc Harlingen seizoen 2022-2023

13-07-2022

HARLINGEN - Terwijl diverse jeugdteams samen met de begeleiding de afgelopen weken gebruikten om het seizoen feestelijk af te sluiten is de jeugdcommissie alweer druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

13-07-2022

HARLINGEN - Zaterdag 16 juli 2022 staat afslag Harlingen in het teken van de debutanten die kort geleden zijn toegetreden tot onze gemeenteraad.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wellheat Shop Wellheat Shop Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas