Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 21 juni 2022 - PvdA Harlingen

24-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad het Akkoord op hoofdlijnen vastgesteld en drie wethouders benoemd.

Na de verkiezingen van woensdag 16 maart is er na de informatieronde besloten dat er geen coalitieprogramma zoals in het verleden of een bestuursakkoord zoals de vorige keer maar een Akkoord op hoofdlijnen geschreven door alle raadsfracties moest komen.

 

Als Partij van de Arbeid zijn we blij met hoe we als gemeenteraad de afgelopen tijd met elkaar tot een Akkoord op hoofdlijnen zijn gekomen. Wij hebben veel waardering voor het vele werk dat procesbegeleider Rieks Osinga en de ambtenaren en griffie die ondersteuning hebben geboden hebben verricht. Dank ook aan de collega-fracties waarmee we de afgelopen tijd samen met elkaar dit akkoord hebben geschreven.

 

Met het Democratisch Akkoord willen we het besturen van onze prachtige gemeente meer samen met onze inwoners gaan doen. Het geeft tegelijkertijd de gemeenteraad meer ruimte in het bestuur van onze gemeente. Daar is de PvdA-fractie zeer tevreden mee. Hopelijk leidt dit tot meer betrokkenheid van de burgers bij het gemeentebestuur en wat zou het mooi zijn als de opkomst bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een stuk hoger zou komen te liggen!

 

Ten aanzien van het Thematisch Akkoord hebben we als PvdA de volgende opmerkingen. Wij zijn tevreden met de instandhouding van de reserve Sociaal Domein. Wij hechten sterk aan het behoud van de activiteiten en de locatie Nieuw Zuid. Het is mooi om te zien hoe de activiteiten daar mensen activeren.

 

De Harlinger binnenstad heeft dringend een oppepper nodig, vooral de Voorstraat en de Grote Bredeplaats. Wij roepen het nieuwe college dan ook dringend op om de inspraak bij dit project snel op te pakken. Haal ideeën over bijvoorbeeld de inrichting en het parkeren op bij inwoners, bezoekers en ondernemers, bekijk voor welke maatregelen draagvlak en geld is en voer het uit!

 

Vergroenen en verduurzamen van onze gemeente moet de komende vier jaar bij alles wat we gaan doen prioriteit krijgen. De verdere ontwikkeling van de kustzone heeft onze steun, in de afgelopen jaren is de Willemshaven en een deel van het Westerzeedijkgebied al ontwikkeld. Zoals de inrichting van het Balklandpark. In deze raadsperiode moet deze ontwikkeling verder gaan.

 

Het gebruikte taalniveau in de communicatie van de gemeente zal aangepast worden, daar zijn we als PvdA blij mee, want iedereen moet de brieven van de gemeente kunnen lezen en begrijpen. Zeer blij zijn we ook met de komst van een pilot buurtbemiddeling. Met de Omgevingswet op komst is dit meer dan noodzakelijk, want als er een conflict tussen buren is, is onderling overleg over bijvoorbeeld een bouwvergunning erg lastig.

 

De bredere inzet van een sport- en cultuurpas is volgens een goede zaak om meer inwoners deel te laten nemen aan sport en cultuur en zorgt voor meer samenhang in de gemeenschap. Daarom is ook de uitvoering van het Harlinger Sportakkoord van groot belang.

 

Zoeken van fondsen om woningeigenaren te helpen hun huis te verduurzamen is een belangrijke opgave voor de komende tijd. Blij zijn wij met als PvdA voor de keuze voor gemengde bouw met mogelijkheden van uitbreiding voor de dorpen. Het college moet er scherp op zijn dat woningen geen recreatiewoningen worden.

 

Nadat de gemeenteraad het akkoord unaniem had vastgesteld werden de wethouders benoemd. Wij wensen de wethouders Erik de Groot (PvdA), Hendrik Sijtsma (CDA) en Paul Schoute (VVD) veel succes toe. Omdat ze wethouder zijn geworden mogen ze geen gemeenteraadslid meer zijn. In hun plaats zijn Bartele Boersma (PvdA), Wim Wassenaar (CDA) en Marcel Touwslager (VVD) als raadsleden geïnstalleerd. Ook hen wensen wij veel succes toe.

 

Samen verder met Harlingen! PvdA-fractie Harlingen, Edwin Helvrich, Welmoed Konst, Jacqueline Huizenga en Bartele Boersma.

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Visserijdagen: Het eerste tipje van de sluier over een bomvol programma

24-06-2022

HARLINGEN - “We gaan weer los!” Met die woorden werkt het bestuur van de Visserijdagen Harlingen aan een bomvol programma voor de Harlinger Visserijdagen die van woensdag 31 augustus tot en met zaterdag 3 september worden gehouden.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 25 - 2022

24-06-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 20 t/m 24 juni 2022.

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

24-06-2022

HARLINGEN - Zaterdag 25 juni is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock