Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag raadsvergadering Gemeente Harlingen 10 november 2021 - Harlinger Belang

16-11-2021

HARLINGEN - Centrale huisvesting: het college blameert zich.

Burgemeester Sjerps was duidelijk geïrriteerd na vragen van de heer Wildeboer/Wad’n Partij over de Sinterklaasintocht en met name zijn vraag over de “veegpieten”. Ze sprak van een polariserende en politiserende discussie van het kinderfeest.

Een en ander resulteerde wel in een snelle afhandeling van de agenda. Ze zette er vaart achter… Voor 21.00 uur de vergadering sluiten, dat hebben we in tijden niet meegemaakt.

 

Nadat het agendapunt Centrale huisvesting gemeente Harlingen op verzoek van het college van de agenda was gehaald, bleven er weinig bespreekpunten meer over. We komen hieronder nog op het punt centrale huisvesting terug.

 

De punten

  • Herbenoeming voorzitter rekenkamercommissie
  • Rekenkamerrapport informatiebeveiliging
  • Jaarverslag en jaarrekening 2020 GR Dienst SoZaWe NW Fryslân
  • Raadsvoorstel en besluit bezwaarschrift Van der Horst
  • Begrotingswijzigingen 2021.

Werden zonder inhoudelijke discussie aangenomen.

 

Inzake de Parkeerverordening en Belastingverordeningen 2022 heeft Harlinger Belang tegen verhoging van de parkeertarieven en toeristenbelasting gestemd.

Ook tegen de extra verhoging van de OZB-belasting.

Wij vinden deze lastenverhogingen in deze tijd van sterk oplopende kosten voor levensonderhoud (o.a. energie) niet gepast. Dit zijn niet onze beleidskeuzes.

 

De huidige coalitie van PvdA/CDA samen met de VVD heeft in 4 jaar tijd de OZB-belasting met 10% verhoogd.

We hebben nog even naar het verkiezingsprogramma 2018 van de VVD gekeken en wat ze daarin hun kiezers beloofden.

Wat schreven onze “tax fighters”: “bij toekomstige structurele overschotten gaat 25% daarvan naar lastenverlichting”…… Je moet maar durven! Hoe moeten we dit omschrijven: kiezersbedrog of ….., u kunt daar vast wel een goed woord bij bedenken. We zijn benieuwd wat er in het verkiezingsprogramma 2022 van de VVD komt te staan. Iedere kiezer 1000 euro beloven?

 

Dan komen we nog even terug op het agendapunt Centrale huisvesting.

Harlinger Belang heeft het een beschamende vertoning genoemd, die zeker niet de schoonheidsprijs verdiende. Het personeel, gevraagd ingevolge het medezeggenschapsrecht, heeft in meerderheid tegen het proces en de locatiekeuze gestemd. Tevens kwamen er kritische opmerkingen van Ver. Oud Harlingen via een brief aan het college en de raadsleden over het proces en dat men nooit gekend is in deze materie….. Dit werd de raadsleden enkele dagen voor de raadsvergadering gemeld, waarbij het verzoek werd gevoegd om het punt van de agenda te halen.

Alom wekte dit grote verbazing, met name bij de oppositie.

Dit was één van de speerpunten van deze coalitie, waar jaren aan is gewerkt.

 

Het is o.i. weer een staaltje van slechte communicatie, participatie en transparantie zoals we dat vaker tegenkomen. Prachtige “mooiweer” berichten in de pers via de afdeling Voorlichting, maar de werkelijkheid achter de schermen is vaak anders.

 

Tijdens de recente Algemene Beschouwingen 2021 hebben we gewezen op de hoge ziekteverzuimcijfers en de grote overschrijdingen op het personeelsbudget. We hebben toen gepleit om de organisatie eens door een onafhankelijk bureau door te lichten.

 

Wij zien bovengenoemde ontwikkeling als een volgend signaal van onvrede binnen het ambtelijk apparaat. Wij zijn van mening, dat deze onvrede grondig moet worden uitgezocht en men moet hier ruim de tijd voor nemen. Waar komt dit vandaan? Wat speelt hier?

 

Daaruit concludeert Harlinger Belang verder, dat de Centrale huisvesting over de verkiezingen van maart 2022 heen moet worden getild. Een dergelijk belangrijk onderwerp dient o.i. eerst aan de kiezers te worden voorgelegd.

Immers, ten tijde van de verkiezingscampagne van 2018 heeft geen enkele politieke partij dit in zijn programma opgenomen!

Het werd voor het eerst genoemd in het coalitieprogramma van de PvdA/CDA/VVD!

 

Hopelijk komt de coalitie tot inkeer. Drammerigheid past niet in zo’n gevoelige zaak.

 

Fractie Harlinger Belang,

 

Jappie Saakstra en Ida Soolsma.

 

Lokaal, sociaal en loyaal.

 

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Netwerkborrel voor ondernemers Harlingen GAAT NIET DOOR!

16-11-2021

HARLINGEN - De voor vrijdag 19 november aangekondigde netwerkborrel gaat helaas niet door.

Bootreisje met 'de vijfde colonne'...

16-11-2021

HARLINGEN - We hewwe een gezellige ploeg bij de fc Harlingen en die noeme hunself ‘de vijfde colonne’.

Van Stee Offshore is een aanwinst voor de Pompeï Shamrock zaalvoetbal competitie

16-11-2021

HARLINGEN - De jeugd heeft de toekomst en gelukkig weten steeds meer jeugdspelers op vrijdagavond de weg naar de Waddenhal te vinden.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje