HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 10-11-2021 - PvdA Harlingen

18-11-2021

HARLINGEN - Het was een bijzondere raadsvergadering afgelopen woensdag.

Niet alleen omdat hij digitaal gehouden werd (het college was op werkbezoek in contact geweest met iemand die later besmet bleek te zijn), maar de vergadering was ook erg kort. Dat was omdat een groot onderwerp van de vergadering afgehaald werd: de ambtelijke huisvesting.

 

Het gemeentebestuur werkt inmiddels bijna twee jaar aan plannen voor een nieuw gemeentekantoor. De huidige gebouwen voldoen niet meer aan de Arbo-normen en zijn ook niet klimaatneutraal, dus daar moeten we als gemeente echt mee aan de slag. Inmiddels zijn we op het punt beland dat we een definitieve keuze gaan maken over de locatie. Andere locaties waarnaar al eerder gekeken is, zoals de Westerzeedijk, zijn afgevallen. Het college heeft onderzocht of het kan aan de Voorstraat. Voor de PvdA is het essentieel dat het plan gedragen wordt door de inwoners van onze gemeente, maar ook de mening van de ambtenaren is voor ons belangrijk; het wordt immers hun werkplek. Echter uit het onderzoek van de medezeggenschapsraad blijkt dat de meerderheid van de ambtenaren niet achter het plan staat zoals dat er nu ligt. Dat vereist verder onderzoek en in gesprek gaan met de ambtenaren.

 

Ook bleek uit een brief van vereniging Oud Harlingen dat zij niet meegenomen waren in de verdere ontwikkeling van dit project. De PvdA beseft dat de ingetekende loopbruggen om de gebouwen met elkaar te verbinden en het atrium een grote ingreep in onze monumentale binnenstad kunnen zijn. Maar er is ook een variant zonder atrium en zonder loopbruggen, deze variant realiseren ligt meer voor de hand. Ook willen we als PvdA meer inzicht in de kosten. Daarom heeft de raad besloten het onderwerp te verzetten zodat voorgenoemde punten eerst verder onderzocht kunnen worden door het college.

 

Toen bleef er niet veel meer over. We begonnen met het vragenhalfuurtje waarin ons raadslid Welmoed Konst een vraag stelde over de Sinterklaasintocht en het gebruik van QR-codes. Zo wilde onze fractie graag weten waarom voor deze variant gekozen was en waarom het evenement niet als een doorstroomevenement aangemerkt werd (waardoor er geen QR-code nodig zou zijn). En waarom er een onderscheid tussen de Dokkade en de keermuur en de binnenstad gemaakt werd.

 

De burgemeester heeft uitgelegd dat een aantal maanden geleden er al een aantal plannen lagen en dat bewust voor deze variant gekozen was zodat iedereen de Sint kan zien, is het niet bij aankomst, dan wel in de stad. Ook was burgemeester Sjerps blij dat de intocht überhaupt door kon gaan, gezien de afgelasting van de intocht in Utrecht.

 

Op wat stemverklaringen na werd er over de rest van de agendapunten weinig gezegd. De motie van het CDA, Wad’n Partij, VVD, HOOP en ChristenUnie over het wonen op een varende boot werd overgenomen door de wethouder, waardoor de raadsvergadering om 20:45 alweer afgelopen was.

 

Sociaal voor mekaar!

PvdA-Harlingen, Edwin Helvrich, Jacqueline Huizenga, Bartele Boersma, Welmoed Konst en Ron Leen

 

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

De praktijkondersteuner Jeugd helpt kinderen en ouders met luisterend oor en ondersteuning

18-11-2021

HARLINGEN: Vanaf juli 2021 is er een pilot gestart in samenwerking met de huisartsen en het gebiedsteam Harlingen.

Beoogd nieuwe lijsttrekker Harlinger Belang

18-11-2021

HARLINGEN - Met trots presenteren wij onze nieuwe beoogd lijsttrekker mw. Belinda Holwerda.

André van Duin en Janny van der Heijden brengen ode aan de Elfstedentocht

18-11-2021

HARLINGEN - Van 12 november t/m 26 november varen André van Duin en Janny van der Heijden de Elfstedentocht voor het televisieprogramma Denkend aan Holland.

Reacties