TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag van de PvdA-fractie raad 12 juli

13-07-2017

HARLINGEN - Op de raadsagenda stonden verschillende punten, waaronder de Jaarrekening over 2016 van de gemeente.

In de Jaarrekening legt het college verantwoording af voor het gevoerde beleid van 2016. De gemeente heeft vorig jaar ruim 2,7 miljoen euro overgehouden. Aangenaam verrast zijn wij als PvdA door de flinke toename van de haven- en kadegelden en dat nog onder gemeentelijk beheer van de haven ook! In het Sociaal Domein is er weer een flink bedrag overgebleven. De PvdA steunt het college om dit geld te blijven reserveren voor toekomstige uitgaven in het Sociaal Domein. Zodat als daar in de toekomst tegenvallers zijn er genoeg geld is om voor bijvoorbeeld jeugdzorg. De ontwikkelingen bij het Klanten contactcentrum zijn goed, iemand die belt met de gemeente wordt sneller geholpen. Er wordt hard gewerkt aan de leefbaarheid in onze stad, woningbouwplannen zijn er voor Plan Zuid en het voormalige Dukdalfterrein. Het O4-project waarin overheid, bedrijfsleven en onderwijs samenwerken, ontwikkelt zich steeds meer, jongeren krijgen hierdoor meer kansen op de arbeidsmarkt. Ook voor het bedrijfsleven is dit project een goede zaak, hun vacatures kunnen nu beter door de jongeren die hier al wonen vervuld worden. De verdubbeling van de N31 krijgt steeds meer vorm, het college is goed bezig met de invulling van de vrijkomende gronden en de wegen die er omheen liggen. Wij roepen het college op om de kansen die het project De Nieuwe Afsluitdijk biedt om onze toeristische sector te versterken met beide handen aan te grijpen.

 

Dit was slechts een kleine greep uit alle zaken die het gemeentebestuur afgelopen jaar heeft weten te realiseren, dit geeft vertrouwen voor de toekomst van onze prachtige stad en de beide dorpen! De PvdA steunde het voorstel om het overschot in de Algemene Investeringsreserve te storten, zodat de raad er in de toekomst een goede bestemming voor kan vinden.

 

Mede op initiatief van de PvdA zal de gemeente samen met de provincie uit zoeken hoe het zit met de mogelijk te hoge PAK-concentraties. Het doel van het onderzoek is om duidelijkheid te krijgen over deze concentraties, wat de bron is en welke maatregelen er eventueel nodig zijn. Snelle duidelijkheid in deze lijkt ons nodig.

 

In Harlingen kun je mooi wandelen, bijvoorbeeld langs de Singels. Maar onderweg zijn er zo goed als geen bankjes om even te zitten. Een motie, mede van PvdA-er Wiebe van Dijk, gaat hier wat aan doen. De gemeente gaat bekijken waar de bankjes moeten komen.

 

De raad heeft het college opdracht geven om bijeenkomsten te gaan organiseren over de bodemdaling. De motie waarin dit geregeld wordt is mede door de PvdA ingediend. Wij willen graag goed voorgelicht worden over wat er precies speelt. Wat zijn de oorzaken, de gevolgen en eventuele benodigde maatregelen van de bodemdaling?

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Stremming in verband met City Swim 2017

13-07-2017

HARLINGEN - Zaterdag 15 juli aanstaande gaat de 3e cityswim van Harlingen van start.

Harlingen verwijdert 10% van haar verkeersborden uit het straatbeeld

13-07-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen heeft een inventarisatie uitgevoerd naar overbodige verkeersborden.

Harlingers weer baas over eigen beurs

13-07-2017

HARLINGEN - Tien Harlingers hebben de afgelopen weken een workshop ‘Baas over eigen beurs’ gevolgd.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen
De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12