Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Verslag jeugd Havenstadtoernooi 2017

03-01-2018

HARLINGEN - Vorig jaar had de organisatie van het havenstadtoernooi een primeur met het eerste jeugdtoernooi.

Verslag jeugd Havenstadtoernooi 2017 Foto: Dorus Breidenbach.

Dit bleek zo’n groot succes te zijn dat het een vast onderdeel van het programma is geworden. De opzet was dit jaar helemaal gelijk aan die van het seniorentoernooi. Dit betekende dus ook wat er ook prijzen voor beste keeper en voetballer van het toernooi beschikbaar waren.

 

Zes ploegen wilden graag met elkaar de strijd aangaan. Dit waren de jeugd onder de 11 teams (E’tjes) van: Workum, SC Franeker, SC Bolsward, Akkrum, Berlikum en Fc Harlingen.

 

De eerste wedstrijd begon om 12 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Henk Andy en Remco Zandbergen die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veldspelers en een keeper gespeeld. De Hockey vereniging was bereid gevonden om twee hockey goals uit te lenen en wij willen ze nogmaals bedanken voor de medewerking. Deze goals zijn een slagje groter dan normale zaalvoetbal goals en dat betekende spektakel. Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Dat er veel gescoord werd blijk wel uit de uitslagen in de poules:

 

Poule A: Poule B:
1. Fc Harlingen 1. SC Bolsward
2. Workum 2. Akkrum
3. SC Franeker 3. Berlikum
Harlingen - Workum  4 - 2
Bolsward - Akkrum 2 - 3
Harlingen - Franeker 5 - 1
Bolsward - Berlikum 5 - 2
Workum - Franeker 2 - 6
Akkrum - Berlikum 3 - 7
Workum (3e poule A) - Akkrum (3e poule B) 2 - 4
Franeker (2e poule A) - Berlikum (2e poule B) 6 - 2
Fc Harlingen (1e poule A) - Bolsward (1e poule B) 1 - 0

Eindstand:

1 Fc Harlingen

2 SC Bolsward

3 SC Franeker

4 Berlikum

5 Akkrum

6 Workum

 

Fc Harlingen werd de winnaar in poule A en mocht het in finale opnemen tegen de winnaar van poule B en dat was Bolsward. De finale werd gespeeld in de “grote” hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. De ploegen waren volledig in evenwicht en beide keepers waren in bloedvorm. Met nog een paar seconden op klok en de stand 0-0 leek het erop dat er net als vorig jaar penalty’s aan te pas moesten komen om uit te maken wie zich winnaar zou mogen noemen. Daar dacht Niec Aalders anders over en gaf een voorzet die door een Bolward speler in eigen goal belande. Er waren nog protesten dat de bal al achter zou zijn geweest, maar volgens de waarneming van de scheids was het doelpunt reglementair en kon Fc Harlingen zich kampioen noemen.

 

Hielke reikte de enorme bekers en prachtige medailles uit. De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Riemer Hameter van Fc Harlingen. Riemer de Haan van SC Bolward werd beste speler van het toernooi. De organisatie van het jeugdtoernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor iedere speler een kleine voetbal beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de jongens lekker oefenen in de huiskamer. Sommige ouders waren iets minder blij met deze verrassing.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Radiolichtschip vacatures van januari

03-01-2018

HARLINGEN - Het lichtschip Jenni Baynton in de haven van Harlingen wordt door de vrijwilligers van de stichting “Vrienden van het Lichtschip” onderhouden en gerestaureerd.

Bartele Boersma opent eigen Facebookpagina

03-01-2018

HARLINGEN - Via de Facebookpagina BartelePvdAHarlingen gaat Bartele iedereen op de hoogte houden van zijn politieke avonturen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de gemeente Harlingen!

Wie Kent: Het Alternatief

03-01-2018

HARLINGEN - Een gelukkig nieuwjaar voor iedereen die dit leest en/of luistert naar ons programma Het Alternatief.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis