RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verschillen tussen een boiler en een geiser

29-09-2021

HARLINGEN - Warm water wordt in iedere woning sterk gewaardeerd.

Als de verwarming centraal geregeld is of als u een soloketel heeft, is dit water afkomstig van een boiler of geiser. Boilers en geisers hebben een aantal overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw centraal geregeld verwarmingssysteem, is het handig om deze overeenkomsten en verschillen te verkennen.

 

Boilers in verschillende soorten en maten

Boilers bestaan in verschillende soorten en maten, denk bijvoorbeeld aan zonneboilers, gasboilers of warmtepompboilers. Al deze verschillende soorten boilers hebben iets met elkaar gemeen, namelijk het leveren van warm water in huis. Een boiler is vooral geschikt voor woningen waarbij het lang duurt om water in een specifieke ruimte te krijgen. Daarom wordt een boiler in een ruimte geïnstalleerd waar het water gebruikt wordt, dit is vaak een badkamer of keuken. Dat houdt in dat het water in een groot vat wordt opgeslagen waardoor het warme water snel beschikbaar is.

 

Gasboiler

Gasboilers zijn opslagvaten voor warm water waarbij het water wordt opgewarmd door het verbranden van gas. Een gasboiler is dus een minder duurzaam alternatief voor het verwarmen van water. Gasboilers zijn onder te verdelen in twee categorieën, open- en gesloten boilers. Een open boiler staat in directe verbinding met de ruimte waarin hij geïnstalleerd is. Dit kan zorgen dat er bij onvolledige verbranding koolmonoxide vrij kan komen. Om deze reden worden open boilers niet meer verkocht en is de gesloten boiler het veilige alternatief.

 

Zonneboiler

Zonneboilers zijn zeer duurzame alternatieven voor gasboilers en zorgen uiteraard voor het warme water in huis. Deze boiler maakt gebruik van zonne-energie middels een zonnecollector op het dak. Dit is iets anders dan een zonnepaneel. Zonnepanelen zetten namelijk zonne-energie om in elektriciteit, terwijl zonnecollectoren zonne-energie omzetten in warmte. Doordat de zonnecollector in verbinding staat met een warmwaterreservoir en een warmteregelaar kan het water in de woning verwarmd worden.

 

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler onttrekt warmte uit de lucht. Deze lucht kan vervolgens omgezet worden in warmte. Hierdoor kan de installatie het water in huis verwarmen. Een warmtepompboiler is net als een zonneboiler een uitstekend alternatief voor een gasboiler op het gebied van duurzaamheid.

 

Geisers in verschillende soorten en maten

Ook geisers bestaan in verschillende soorten en maten. Het grote verschil tussen een boiler en een geiser is dat het water bij een geiser langs verwarmingselementen loopt, waardoor het water binnen een korte tijd kan worden opgewarmd. Boilers werken op een andere manier. Het water wordt bij een boiler in een groot vat op constante temperatuur gehouden. Dit betekent dat het water bij een boiler direct beschikbaar is terwijl het bij een geiser iets langer duurt.

 

Geiser

Geisers hebben ook open- en gesloten varianten. Uiteraard geldt ook hier dat open geisers minder veilig zijn dan gesloten geisers. Om die reden nemen niet alle energieserviceorganisaties klanten aan voor onderhoud met een open toestel. Daarnaast worden open geisers ook niet meer verkocht. Bij gesloten geisers wordt het water verwarmd door gasverbranding. Bij dit type toestel is regelmatig onderhoud van belang om te voorkomen dat er meer gas wordt verbruikt dan nodig is.

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 22 september 2021 - VVD Harlingen

29-09-2021

HARLINGEN - Woensdag werd het uitvoeringsprogramma van het sociaaleconomisch actieplan unaniem door de raad aangenomen.

Slagerij Remco Wouda wint Harlinger Bedrijven Sponsor Competitie 2021

29-09-2021

HARLINGEN - Ondanks het coronavirus kon het vliegprogramma gewoon plaatsvinden en organiseerde P.V. Ons-Genoegen weer een Bedrijven Sponsor Kampioenschap 2021.

JR Shipping ziet tarieven containerschepen sky high gaan en wijst op urgentie van investeren en verduurzamen

29-09-2021

HARLINGEN - De tarieven op de markt voor containerschepen breken record na record.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Omdraai De Omdraai Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Fotografie Dorus Fotografie Dorus
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot