Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verschillen tussen een boiler en een geiser

29-09-2021

HARLINGEN - Warm water wordt in iedere woning sterk gewaardeerd.

Als de verwarming centraal geregeld is of als u een soloketel heeft, is dit water afkomstig van een boiler of geiser. Boilers en geisers hebben een aantal overeenkomsten, maar ook een aantal verschillen. Wanneer u op zoek bent naar een nieuw centraal geregeld verwarmingssysteem, is het handig om deze overeenkomsten en verschillen te verkennen.

 

Boilers in verschillende soorten en maten

Boilers bestaan in verschillende soorten en maten, denk bijvoorbeeld aan zonneboilers, gasboilers of warmtepompboilers. Al deze verschillende soorten boilers hebben iets met elkaar gemeen, namelijk het leveren van warm water in huis. Een boiler is vooral geschikt voor woningen waarbij het lang duurt om water in een specifieke ruimte te krijgen. Daarom wordt een boiler in een ruimte geïnstalleerd waar het water gebruikt wordt, dit is vaak een badkamer of keuken. Dat houdt in dat het water in een groot vat wordt opgeslagen waardoor het warme water snel beschikbaar is.

 

Gasboiler

Gasboilers zijn opslagvaten voor warm water waarbij het water wordt opgewarmd door het verbranden van gas. Een gasboiler is dus een minder duurzaam alternatief voor het verwarmen van water. Gasboilers zijn onder te verdelen in twee categorieën, open- en gesloten boilers. Een open boiler staat in directe verbinding met de ruimte waarin hij geïnstalleerd is. Dit kan zorgen dat er bij onvolledige verbranding koolmonoxide vrij kan komen. Om deze reden worden open boilers niet meer verkocht en is de gesloten boiler het veilige alternatief.

 

Zonneboiler

Zonneboilers zijn zeer duurzame alternatieven voor gasboilers en zorgen uiteraard voor het warme water in huis. Deze boiler maakt gebruik van zonne-energie middels een zonnecollector op het dak. Dit is iets anders dan een zonnepaneel. Zonnepanelen zetten namelijk zonne-energie om in elektriciteit, terwijl zonnecollectoren zonne-energie omzetten in warmte. Doordat de zonnecollector in verbinding staat met een warmwaterreservoir en een warmteregelaar kan het water in de woning verwarmd worden.

 

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler onttrekt warmte uit de lucht. Deze lucht kan vervolgens omgezet worden in warmte. Hierdoor kan de installatie het water in huis verwarmen. Een warmtepompboiler is net als een zonneboiler een uitstekend alternatief voor een gasboiler op het gebied van duurzaamheid.

 

Geisers in verschillende soorten en maten

Ook geisers bestaan in verschillende soorten en maten. Het grote verschil tussen een boiler en een geiser is dat het water bij een geiser langs verwarmingselementen loopt, waardoor het water binnen een korte tijd kan worden opgewarmd. Boilers werken op een andere manier. Het water wordt bij een boiler in een groot vat op constante temperatuur gehouden. Dit betekent dat het water bij een boiler direct beschikbaar is terwijl het bij een geiser iets langer duurt.

 

Geiser

Geisers hebben ook open- en gesloten varianten. Uiteraard geldt ook hier dat open geisers minder veilig zijn dan gesloten geisers. Om die reden nemen niet alle energieserviceorganisaties klanten aan voor onderhoud met een open toestel. Daarnaast worden open geisers ook niet meer verkocht. Bij gesloten geisers wordt het water verwarmd door gasverbranding. Bij dit type toestel is regelmatig onderhoud van belang om te voorkomen dat er meer gas wordt verbruikt dan nodig is.

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu

Meer nieuws

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 22 september 2021 - VVD Harlingen

29-09-2021

HARLINGEN - Woensdag werd het uitvoeringsprogramma van het sociaaleconomisch actieplan unaniem door de raad aangenomen.

Slagerij Remco Wouda wint Harlinger Bedrijven Sponsor Competitie 2021

29-09-2021

HARLINGEN - Ondanks het coronavirus kon het vliegprogramma gewoon plaatsvinden en organiseerde P.V. Ons-Genoegen weer een Bedrijven Sponsor Kampioenschap 2021.

JR Shipping ziet tarieven containerschepen sky high gaan en wijst op urgentie van investeren en verduurzamen

29-09-2021

HARLINGEN - De tarieven op de markt voor containerschepen breken record na record.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor