Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vermilion nodigt organisatoren manifestatie 2 juni uit voor dialoog

02-06-2018

HARLINGEN - Op zaterdag 2 juni vindt er in Harlingen een manifestatie plaats tegen zout- en gaswinning.

Vermilion heeft begrip voor de onrust die bij sommige inwoners in de betrokken provincies leeft. Vermilion heeft daarom de vertegenwoordigers van de organiserende actie- en belangengroepen uitgenodigd voor een dialoog op een nader te bepalen datum over de rol van gaswinning uit kleine velden in de energietransitie.


Vermilion steunt de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening. Nederland is nu voor meer dan 90% afhankelijk van fossiele brandstoffen. De overgang naar meer en voldoende duurzame energie is niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. Er moeten realistische plannen komen met een rechtvaardige lastenverdeling tussen burgers en bedrijven, met oog voor veiligheid van mens en milieu.

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft op 30 mei 2018 het beleid van het kabinet op gaswinning uit kleine velden in de energietransitie verkondigd. De minister heeft aangegeven dat tijdens deze transitie gaswinning uit kleine velden noodzakelijk blijft voor de komende decennia en de voorkeur heeft boven gasimport, dat een aanzienlijk hogere CO2-voetafdruk heeft.

Nederlands gas uit kleine velden is de meest schone, efficiënte en veilige manier om de energietransitie te faciliteren en tegelijkertijd de energievoorziening in Nederland voor de komende decennia te verzekeren. Minister Wiebes geeft in zijn brief dan ook aan, dat kleine gasvelden geheel niet te vergelijken zijn met het gasveld in Groningen. Vermilion beschikt over de kennis en expertise om veilig en verantwoord Nederlands gas te winnen.

Daarnaast heeft Vermilion de kennis en de infrastructuur om de verdere ontwikkeling van geothermie en biogas te ondersteunen en te faciliteren. Zo is ze recentelijk als aspirant-lid toegetreden tot de Vereniging van Nederlandse Geothermie Operators (DAGO). Deze toetreding is een concrete stap in een verdere samenwerking tussen de geothermiesector en de olie- en gassector met als doel meer van elkaar te leren, de ontwikkeling van geothermie in Nederland te versnellen en zo bij te dragen aan de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Vermilion ondersteunt het betrekken van de omgeving in de uitvoering van haar mijnbouwoperaties en voert dit inmiddels ook al uit. Daarnaast levert ze, als onderdeel van de maatschappelijke randvoorwaarden, al sinds het begin van haar operaties in Nederland een directe bijdrage uit de gaswinning aan de omgeving waarin zij opereert.

 

De organisatie van de manifestatie heeft gevraagd op het terrein van Vermilion te mogen demonstreren. De organisatie verwacht meerdere honderden mensen. Zoveel mensen toelaten op een beperkt parkeerterrein dat daarvoor niet is bedoeld, zonder adequate vluchtwegen, is onverantwoord. Ook hier staat veiligheid voorop.

Vermilion heeft de organisatoren van de manifestatie daarom uitgenodigd voor een dialoog op een nader te bepalen datum over de rol van gaswinning uit de kleine velden in de energietransitie.

 

Over Vermilion

Vermilion Energy Netherlands B.V. is onderdeel van Vermilion Energy, een groep van bedrijven met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië. We exploreren, ontwikkelen en produceren koolwaterstoffen, en doen dit op een maatschappelijk verantwoorde manier.

In Nederland is Vermilion sinds 2004 actief in de opsporing en winning van aardgas. Deze activiteiten vinden plaats in de provincies Fryslân, Noord-Holland, Drenthe, Zuid-Holland en Brabant.

Het hoofdkantoor van Vermilion bevindt zich in Harlingen. Bij Vermilion in Nederland werken circa 200 mensen aan het veilig en verantwoord leveren van aardgas voor onze nationale energiebehoefte.

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu

Meer nieuws

Eenvoud vaart naar derde plek tijdens spannende Turfrace

02-06-2018

HARLINGEN - Met een bemanning die voor de helft uit mensen uit Opeinde bestond, voer De Eenvoud naar een knappe derde plek in de Turfrace van Smallingerland.

GroenLinks Harlingen blij met aandacht voor plasticsoep

02-06-2018

HARLINGEN - Als het aan de Europese commissie ligt wordt de verkoop van wegwerpplastic aan banden gelegd.

Slotdag Waddenrobkes: Wat een feest

02-06-2018

HARLINGEN - Na 10 speelronden dit voorjaar kwam er afgelopen zaterdag alweer een eind aan de Worldleague bij de Waddenrobkes.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen