Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Waanzinnig Wijnvoordeel! Van vertrouwde toppers tot onbekende pareltjes: er zit voor elke wijnliefhebber wel iets tussen.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vermilion nodigt organisatoren manifestatie 2 juni uit voor dialoog

02-06-2018

HARLINGEN - Op zaterdag 2 juni vindt er in Harlingen een manifestatie plaats tegen zout- en gaswinning.

Vermilion heeft begrip voor de onrust die bij sommige inwoners in de betrokken provincies leeft. Vermilion heeft daarom de vertegenwoordigers van de organiserende actie- en belangengroepen uitgenodigd voor een dialoog op een nader te bepalen datum over de rol van gaswinning uit kleine velden in de energietransitie.


Vermilion steunt de transitie naar een CO2-neutrale energievoorziening. Nederland is nu voor meer dan 90% afhankelijk van fossiele brandstoffen. De overgang naar meer en voldoende duurzame energie is niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. Er moeten realistische plannen komen met een rechtvaardige lastenverdeling tussen burgers en bedrijven, met oog voor veiligheid van mens en milieu.

De minister van Economische Zaken en Klimaat heeft op 30 mei 2018 het beleid van het kabinet op gaswinning uit kleine velden in de energietransitie verkondigd. De minister heeft aangegeven dat tijdens deze transitie gaswinning uit kleine velden noodzakelijk blijft voor de komende decennia en de voorkeur heeft boven gasimport, dat een aanzienlijk hogere CO2-voetafdruk heeft.

Nederlands gas uit kleine velden is de meest schone, efficiënte en veilige manier om de energietransitie te faciliteren en tegelijkertijd de energievoorziening in Nederland voor de komende decennia te verzekeren. Minister Wiebes geeft in zijn brief dan ook aan, dat kleine gasvelden geheel niet te vergelijken zijn met het gasveld in Groningen. Vermilion beschikt over de kennis en expertise om veilig en verantwoord Nederlands gas te winnen.

Daarnaast heeft Vermilion de kennis en de infrastructuur om de verdere ontwikkeling van geothermie en biogas te ondersteunen en te faciliteren. Zo is ze recentelijk als aspirant-lid toegetreden tot de Vereniging van Nederlandse Geothermie Operators (DAGO). Deze toetreding is een concrete stap in een verdere samenwerking tussen de geothermiesector en de olie- en gassector met als doel meer van elkaar te leren, de ontwikkeling van geothermie in Nederland te versnellen en zo bij te dragen aan de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Vermilion ondersteunt het betrekken van de omgeving in de uitvoering van haar mijnbouwoperaties en voert dit inmiddels ook al uit. Daarnaast levert ze, als onderdeel van de maatschappelijke randvoorwaarden, al sinds het begin van haar operaties in Nederland een directe bijdrage uit de gaswinning aan de omgeving waarin zij opereert.

 

De organisatie van de manifestatie heeft gevraagd op het terrein van Vermilion te mogen demonstreren. De organisatie verwacht meerdere honderden mensen. Zoveel mensen toelaten op een beperkt parkeerterrein dat daarvoor niet is bedoeld, zonder adequate vluchtwegen, is onverantwoord. Ook hier staat veiligheid voorop.

Vermilion heeft de organisatoren van de manifestatie daarom uitgenodigd voor een dialoog op een nader te bepalen datum over de rol van gaswinning uit de kleine velden in de energietransitie.

 

Over Vermilion

Vermilion Energy Netherlands B.V. is onderdeel van Vermilion Energy, een groep van bedrijven met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië. We exploreren, ontwikkelen en produceren koolwaterstoffen, en doen dit op een maatschappelijk verantwoorde manier.

In Nederland is Vermilion sinds 2004 actief in de opsporing en winning van aardgas. Deze activiteiten vinden plaats in de provincies Fryslân, Noord-Holland, Drenthe, Zuid-Holland en Brabant.

Het hoofdkantoor van Vermilion bevindt zich in Harlingen. Bij Vermilion in Nederland werken circa 200 mensen aan het veilig en verantwoord leveren van aardgas voor onze nationale energiebehoefte.

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu

Meer nieuws

Eenvoud vaart naar derde plek tijdens spannende Turfrace

02-06-2018

HARLINGEN - Met een bemanning die voor de helft uit mensen uit Opeinde bestond, voer De Eenvoud naar een knappe derde plek in de Turfrace van Smallingerland.

GroenLinks Harlingen blij met aandacht voor plasticsoep

02-06-2018

HARLINGEN - Als het aan de Europese commissie ligt wordt de verkoop van wegwerpplastic aan banden gelegd.

Slotdag Waddenrobkes: Wat een feest

02-06-2018

HARLINGEN - Na 10 speelronden dit voorjaar kwam er afgelopen zaterdag alweer een eind aan de Worldleague bij de Waddenrobkes.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen
HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats