RSG Simon Vestdijk

RSG Simon Vestdijk

Open dagen en doemiddagen: Welkom groep 8 en je ouder(s)/ verzorger(s). Kom langs en maak kennis met ons onderwijs!
Lees verder...
Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Jingle Bell Dok Kerstborrel XXL

Kom samen feesten in de winterse sferen van ‘Jingle Bell Dok!’ Kerstborrel XXL!
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
HUBO: Bestel nu je vuurwerk

HUBO: Bestel nu je vuurwerk

Vuurwerk eenvoudig bestellen en ophalen bij HUBO Faber Lanen 19-21, 8861 CB Harlingen.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Eindejaarsloterij 2019!

Eindejaarsloterij 2019!

Prijzenpot: 10x € 449,-(belastingvrij)! Om kans te maken is shoppen en uit eten gaan in Harlingen het énige dat je hoeft te doen!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verlies Zeerobben tegen een verrassend sterk FC Burgum

18-08-2019

HARLINGEN - Het in de tweede klas zaterdagvoetbal debuterend FC Burgum (fusie van zaterdag 2e klasser en zondag 1e klasser) won verdiend, onder flinke publieke belangstelling, van eerste klasser Zeerobben.

Verlies Zeerobben tegen een verrassend sterk FC Burgum Foto: Frans Bode.

De bal rolt weer en de eerste krachtmeting van de Harlingers bracht niet het gewenste resultaat. Nou ging het daar in eerste instantie ook niet om. De brede selectie van het trainersduo Arjen Postma en Drewes Jansen speelden hun eerste wedstrijd na een aantal keren trainen, terwijl hun tegenstander al twee duels had gespeeld en met prima resultaat.

 

Een beetje onwennig nog was het Zeerobben, dat in de 14e minuut de leiding nam. Na goed voorbereidend werk van Yander Zandbergen, maakte David van der Pol beheerst zijn eerste doelpunt in het nieuwe voetbalseizoen 2019/ 2020. Nog geen 10 minuten later stond het alweer gelijk 1 – 1. Haalde Patrick Amels de inzet nog van de doellijn, besloot de scheidsrechter alsnog wegens obstructie van Theo Nota een penalty te geven. “Volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB komt het bij het nemen van strafschoppen heel precies. Deze regels zijn prima, maar bij de amateurs heb je (nog) geen VAR, wat misschien wel willekeur in de hand werkt. Zo leek het wel. Wie let waarop en kan de referee wel op alles letten. FC Burgum mocht in ieder geval 3 keer aanleggen om deze gelijkmaker te laten aantekenen, omdat Theo Nota twee keer de strafschop stopte.”  De thuisclub was door snelle omschakeling nog wel gevaarlijk, maar moest het initiatief aan hun opponent laten. Kort voor rust leidde dit tot de 1 – 2. Een streep van rand zestien deed het net bollen.

 

De tweede helft was minder representatief door de vele wisselingen aan beide zijden. Bleef Burgum nog wel de wedstrijd domineren, moest Zeerobben het hebben van enkele goed opgezette aanvallen. Na de 1 – 3, strak en laag ingeschoten, was het aan beide keepers te danken, dat het bij deze stand bleef. Zowel Dylan Drent op aangeven van Kristian Feenstra, als Nick Hoogeveen, één-tweetje met Patrick Amels, vonden een goede doelman tegenover zich. De gasten zagen Jacob de Vries enkele malen excelleren.

 

We zijn weer los en komende week speelt het vlaggenschip van Zeerobben een toernooi bij vv. Groningen.

 

Wissels in de rust bij Zeerobben: Lutsen Smits, Ane Schaap, Kristian Feenstra, Pieter Westra, Jacob de Vries, daarna nog Nick Hoogeveen, Stijn Schakenbos, Pim Bleichrodt.

 

Zeerobben bij aanvang: Theo Nota, Jordy Torenbeek, Patrick Amels, Brent de Groot, Godert Attema, Marcel Visser (23 m. Tim Oosterbaan), Adnan Jarjour, Reinier vd Stap, David vd Pol, Yander Zandbergen en Julian Zeinstra (25 m. Dylan Drent).

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

32e Editie Visser-ijdagenloop Harlingen

18-08-2019

HARLINGEN - In het kader van de Visserijdagen Harlingen organiseert de Sportvereniging Friesland voor de 32e keer de prestatieloop de Visser-ijdagenloop over 5 – 10.1 – 16.1 km.

Reacties