Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Verhuizen naar Friesland: Waarom is dit een goed idee en waar moet je op letten?

18-03-2023

Overweeg je om naar Friesland te verhuizen of een huis te kopen in deze prachtige provincie?

Dan ben je zeker niet de enige! Friesland is een populaire bestemming geworden voor mensen die op zoek zijn naar rust, ruimte en natuur. Maar waar moet je allemaal op letten als je een huis wilt kopen in Friesland? In dit artikel zullen we bespreken wat wonen in Friesland zo leuk maakt en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een woning. Van het vinden van de perfecte locatie tot het inschakelen van een goede makelaar, wij geven je advies over alles wat je moet weten voordat je jouw droomhuis in Friesland koopt.

 

Wat maakt Friesland zo leuk?

Wonen in Friesland heeft vele voordelen. Het is een provincie met veel rust en ruimte, waar je kan genieten van de natuur en het water. Friesland heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met vele tradities en het Fries als tweede officiële taal. In de zomermaanden zijn er vele festivals en evenementen, zoals de Sneekweek en Glemmer. Daarnaast heeft Friesland een rijke culinaire traditie, met heerlijke streekgerechten zoals suikerbrood en Friese worst. Ook is de huizenmarkt relatief betaalbaar en is er genoeg werkgelegenheid in verschillende sectoren. Kortom, wonen in Friesland is geweldig vanwege de rust, ruimte, cultuur, tradities en culinaire hoogstandjes. Dus, begin maar alvast met de zoektocht naar een huis te koop Friesland

 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een woning?

Als je een woning gaat kopen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Allereerst is het belangrijk om je financiële situatie goed in kaart te brengen. Hoeveel kun je lenen en wat zijn je maandlasten? Kijk ook goed naar de kosten voor het afsluiten van een hypotheek en het inschakelen van een notaris.

 

Daarnaast is de locatie van de woning belangrijk. Wil je in de stad wonen of juist daarbuiten? Moet de woning dicht bij je werk of bijvoorbeeld openbaar vervoer zijn? Kijk ook naar de voorzieningen in de buurt, zoals winkels, scholen en sportfaciliteiten.

 

Een makelaar kan je helpen bij het vinden van de juiste woning en het onderhandelen over de prijs. Verder is het gebruik van een makelaar ook handig als je nog niet bekend bent in de provincie, ze hebben vaak handige connecties en kennis over de markt. Zoeken naar een makelaardij Friesland is dus een goed idee om het process makkelijker te maken. Let wel op dat een makelaar kosten in rekening brengt.


Ook is het verstandig om de staat van de woning goed te controleren. Laat bijvoorbeeld een bouwkundige keuring doen om eventuele gebreken op te sporen. Houd ook rekening met eventuele verbouwingskosten.

 

Tot slot is het belangrijk om juridische zaken goed te regelen. Laat het koopcontract bijvoorbeeld controleren door een deskundige en controleer of er erfdienstbaarheden of andere beperkingen op de woning rusten. Als je op deze zaken let, kun je hopelijk met een gerust hart je droomwoning kopen.

 

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Ontmoet de vrijwillige redders van station Harlingen - KNRM'er Rein Mulder

18-03-2023

HARLINGEN - Het zijn mensen die vrijwillig de zee op gaan om anderen te helpen.

Einduitslag 2e ronde Wordfeudcompetitie bekend

18-03-2023

HARLINGEN - De twee editie van Wordfeudcompetitie De Skûle 2023 is op vrijdag 17 maart 2023 afgesloten met een leuke ontmoetingsdag in De Skûle in Franeker.

Reacties

CDA Harlingen CDA Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wellheat Shop Wellheat Shop Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Karsten Wonen Karsten Wonen
CDA Harlingen CDA Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wellheat Shop Wellheat Shop TeamFRL TeamFRL De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten