Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Veldwerk eigen omgeving klas 2: het Friese zeekleilandschap

20-06-2022

HARLINGEN - Met prachtig weer gingen afgelopen donderdag zes tweede klassen van RSG Simon Vestdijk op pad om te werken aan hun veldwerk eigen omgeving.

Fietsend buiten de stad op zoek naar informatie over onder andere het landschap, hoe is het ontstaan en wat is de invloed van de mens geweest? Het vak aardrijkskunde organiseert dit om de leerlingen ervaring op te laten doen met het uitvoeren van veldwerk, door al vanaf de brugklas de eigen omgeving buiten het klaslokaal te ontdekken. De leerlingen leren zo hoe je onderzoek moet verrichten. Hiermee verbreden de leerlingen hun kennis en vaardigheden en ontwikkelen ze hun vermogen om kritisch te denken, hun nieuwsgierigheid aan te wakkeren en worden ze creatiever. Samen met het aardrijkskunde veldwerk in andere schooljaren is er sprake van een opbouw bij het doen van veldwerk. Ook zien en leren zij wat de verbanden tussen de verschillende dimensies zijn, zoals de fysische (landschap en natuur) als de sociaal-culturele (de mens) dimensie. Door het veldwerk ervaren zij hoe dit er in hun eigen omgeving uitziet.

 

De leerlingen moesten deze dag kijken naar het zeekleilandschap. Door op verschillende plekken buiten de stad opdrachten uit te voeren vergaarden ze informatie. Informatie die verwerkt moest worden om de onderzoeksvraag en de deelvragen te kunnen beantwoorden. De leerlingen zijn bij de Stenen Man, de Tjerk Hiddessluizen, het gemaal van Roptazijl en de terp van Wijnaldum geweest. Zo moesten de leerlingen een proefje doen om te bekijken wat de samenstelling van slib is. Ook hebben ze de waterstand bij de sluizen bekeken en nagedacht over waarom deze niet altijd hetzelfde is.

 

De leerlingen hebben enthousiast de opdrachten uitgevoerd, waarna ze in school er een verslag van hebben gemaakt. We kijken met zijn allen terug op een geslaagde dag!

 

 

 

Onderwijs

Meer nieuws

Tweede editie van Sail InZicht een groot succes

20-06-2022

HARLINGEN - Van 13 juni tot en met 20 juni vond de tweede editie van Sail InZicht plaats, een evenement als warmloper op the Tall Ships Races voor alle basisschoolleerlingen van Gemeente Harlingen.

Geslaagde hockeytoernooien voor jongste jeugd HMHC

20-06-2022

HARLINGEN - Ieder hockeyseizoen wordt door de jongste jeugdteams afgesloten met een hockeytoernooi.

’t Wad kampioen schoolkaatsen op de Lanen

20-06-2022

HARLINGEN - Tijdens de week van het Lanenkaatsen werd er ook gekaatst door de schooljeugd en dit jaar konden alle kinderen maar liefst vier partijen kaatsen op de donderdagmiddag.

Reacties

Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats