Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Veiligheidstips voor kerstverlichting voor buiten

05-11-2022

HARLINGEN - Wil je graag kerstverlichting voor buiten ophangen?

Dan is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van jezelf, je huisgenoten en andere buurtbewoners in de regio Harlingen. Onveilige kerstverlichting kan namelijk in de brand vliegen, een elektrische schok veroorzaken of losraken en iemand verwonden. Met behulp van onze veiligheidstips kun je optimaal én zorgeloos genieten van de buitenverlichting.

 

Koop bij een erkende webshop

Allereerst is het verstandig om je kerstverlichting voor buiten te kopen bij een erkende webshop zoals kerstverlichtingbuiten.com. Zo weet je zeker dat de kerstverlichting voldoet aan de Europese kwaliteits- en veiligheidseisen. Je kunt bovendien de klantenservice inschakelen als je vragen hebt over de kerstverlichting of het installeren hiervan. Check altijd even de recensies van de webshop voordat je een eerste bestelling plaatst. Zo weet je zeker dat een webshop betrouwbaar en professioneel is.

 

Tip: Je herkent een betrouwbare webshop onder andere aan het “Thuiswinkel Waarborg”. Daarnaast is het belangrijk dat de webshop meerdere contactgegevens (waaronder een adres) op de website heeft staan en bereikbaar is op verschillende manieren. Betaal tot slot altijd met een veilige betaalmethode zoals iDeal en PayPal.

 

Check of de kerstverlichting weerbestendig is

Als je kerstverlichting voor buiten koopt, moet deze goed bestand zijn tegen regen, sneeuw en windstoten. Check op de verpakking of de kerstverlichting inderdaad geschikt is voor buitengebruik. Zo beschikt de buitenverlichting vaak over de code “IP44” of over een icoontje met een waterdruppel. Uiteraard moet niet alleen de kerstverlichting zelf weerbestendig zijn, maar ook alle andere accessoires zoals de verlengsnoeren, stekkers en schakelaars. Zo niet, dan kan er kortsluiting ontstaan.

 

Tip: wil je lichtsnoeren aan elkaar koppelen? Check dan altijd of de lichtsnoeren koppelbaar zijn en met elkaar matchen. Vraag eventueel de klantenservice om advies als je twijfelt. Deze tip is van groot belang. Verkeerd gekoppelde lichtsnoeren kunnen namelijk kortsluiting, brand én elektrische schokken veroorzaken.

 

Veilig én voorzichtig te werk gaan

Heb je de kerstversiering in huis en gecontroleerd op weerbestendigheid? Dan is het tijd om veilig én voorzichtig aan de slag te gaan met het ophangen van de kerstversiering. Hang de kerstversiering op als het droog, licht en niet glad buiten is. Zo voorkom je ongelukken tijdens het versieren van je huis en tuin. Draag gemakkelijke kleding en schoeisel waarmee je nergens achter kan blijven haken of kan uitglijden. Wees bovendien extra voorzichtig als je op een ladder klimt, op het dak staat of andere (mogelijk) gevaarlijke situaties creëert.

 

Tip: wil je een boom versieren? Maak het jezelf dan makkelijk door te kiezen voor speciale boomverlichting. Deze verlichting is speciaal ontworpen om snel en eenvoudig een boom te versieren zonder halsbrekende trucjes uit te hoeven halen.

 

Voorkom ongelukken

Voorkom ongelukken en struikelgevaar door alle kerstversiering stevig te bevestigen. Werk hiervoor met klemmen en haken. Zorg er voor dat er geen snoeren op de grond liggen waar iemand makkelijk over zou kunnen vallen. Houd bovendien de weersvoorspellingen goed in de gaten. Als er windstoten of andere extreme weersomstandigheden in de regio Harlingen worden verwacht, haal de lichtsnoeren en kerstfiguren dan vooraf naar beneden. Het laatste wat je wilt is dat jouw kerstster op iemand zijn of haar hoofd terecht komt.

 

Kies voor duurzaamheid

Duurzame buitenverlichting is een absolute aanrader. Zo verbruikt LED verlichting minder energie wat een voordeel is voor de hoogte van je energierekening en je portemonnee. Daarnaast is LED verlichting duurzaam én extra veilig. Zo worden LED lampjes aanzienlijk minder warm dan gewone lampjes. Op deze manier voorkom je dat kinderen hun vingers branden aan een kerstfiguur of dat er brand ontstaat. Wees uiteraard wel altijd voorzichtig. Zorg er bij voorkeur voor dat kleine kinderen en huisdieren niet bij de kerstverlichting kunnen komen.

 

Tip: koop altijd kwalitatief goede LED lampen die voorzien zijn van een keurmerk (GS, TUV of KEMA-keurmerk). Slechte LED lampen kunnen hun warmte niet goed afvoeren. De contactjes kunnen bovendien los gaan zitten. De buitenverlichting gaat hierdoor sneller kapot en kan zelfs oververhit raken en in de brand vliegen.

 

Timer, tijdschakelaar of slimme stekker

Door gebruik te maken van een timer, tijdschakelaar of slimme stekker voorkom je dat de kerstverlichting de hele nacht blijft branden. Wel zo fijn als je niet té veel energie wilt verbruiken. Daarnaast kun je er voor zorgen dat de kerstverlichting vanzelf aan gaat als het begint te schemeren, ook als jij nog niet thuis bent. Dit heeft als voordeel dat het lijkt alsof je thuis bent, waardoor inbrekers jouw woning liever zullen overslaan. Een timer of tijdschakelaar regelt alles zelf, terwijl je een slimme stekker (op afstand) snel en eenvoudig kunt bedienen met een app.

 

Controleer je kerstverlichting regelmatig op beschadigingen

Het is van groot belang om je kerstverlichting op beschadigingen te controleren. Op de beschadigde plekken kan namelijk oververhitting ontstaan of een elektrische schok worden gegeven. Loop de lichtsnoeren en andere accessoires dus regelmatig even langs. Zorg er voor dat je de lichtsnoeren voorzichtig weer verwijdert als de feestdagen voorbij zijn en bewaar de verlichting op een speciale haspel. Zo voorkom je dat de kerstverlichting beschadigd als het ergens opgeslagen staat en weet je zeker dat je volgend jaar opnieuw plezier hebt van je buitenverlichting.

 

Kies voor buitenverlichting op batterijen

Speel je graag op safe? Koop dan buitenverlichting op batterijen. Buitenverlichting op batterijen gaat gemiddeld zo’n 30 dagen mee en sluit een aantal risico’s direct uit. Daarnaast zijn de batterijen praktisch als je een lastig bereikbare plek wilt voorzien van kerstverlichting. Welke keuze je echter ook maakt: wij wensen je een gezellige én veilige kerst toe!

Algemeen Bedrijfsleven

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok