De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Veelgestelde vragen vakantiekoffer

14-07-2020

HARLINGEN - Inwoners van de gemeente Harlingen kregen vrijdag 3 juli een zomers presentje van de gemeente Harlingen in de bus.

In de envelop zat de Harlingen Welkom aan Zee – Zomerkrant boordevol leuke activiteiten die deze zomer in Harlingen plaatsvinden. Verder zat er in de envelop een zakje zaadjes, een setje ansichtkaarten met mooie prenten van Harlinger fotografen, leuke creatieve uitdagingen voor jong én oud, koken wat het wad schaft tips en nog veel meer! De komende weken krijgt de zomerkrant een vervolg met een speciale ‘Zomer in Harlingen’ pagina op Harlingenwelkomaanzee.nl – Harlingenboeit.nl én in de Harlinger Courant. 

 

De afgelopen weken bleken er een aantal onduidelijkheden te zijn over de zomeractie van de gemeente. Daarom hieronder antwoord op de veelgestelde vragen. 

 

Wat is de vakantiekoffer?

Het is zomer, voor velen één van de mooiste periodes van het jaar. Helaas is de impact van de Coronacrisis nog steeds voelbaar, zo ook in Harlingen. Veel mensen blijven dit jaar met de zomervakantie thuis. Om samen de zomer aan zee op een leuke, gezellige en veilige manier door te komen, heeft gemeente Harlingen samen met BENG Evenementen de vakantiekoffer bedacht. De vakantiekoffer is een figuurlijke koffer vol met laagdrempelige, zomerse activiteiten voor alle inwoners van Harlingen. Daarmee halen we het vakantiegevoel naar Harlingen. Als aftrap van de ‘vakantiekoffer’ hebben de inwoners van de gemeente Harlingen een presentje ontvangen in de vorm van een Zomerkrant.

 

Ik heb geen Zomerkrant ontvangen. Kan ik er alsnog één ontvangen?

Helaas is de bezorging niet overal even goed gegaan. Heeft u de Zomerkrant niet ontvangen? Vraag hem dan aan door uw adres door te geven via info@harlingen.nl of te bellen met 14 0517. U kunt de Zomerkrant ook ophalen bij TIP in Harlingen. Of u leest de digitale versie via https://tinyurl.com/zomerkrant.

 

Waar kan ik het actuele aanbod vinden?

Het actuele, volledige aanbod kunt u vinden in de Harlinger UITagenda van Harlingen Boeit. In navolging op de Zomerkrant worden, wekelijks, diverse activiteiten en acties uitgelicht in een speciale 'Zomer in Harlingen' pagina in de Harlinger Courant. Daarnaast vind u met enige regelmaat informatie over activiteiten en acties op de sociale media van de gemeente Harlingen, Harlingen Welkom aan Zee en Harlingen Boeit.

 

Hoe is het zomeraanbod tot stand gekomen?

Een werkgroep heeft vanuit de gemeente Harlingen ondernemers en stakeholders aangemoedigd om laagdrempelige, zomerse activiteiten te bedenken voor de inwoners van de gemeente Harlingen. Niet alleen werd er positief gereageerd vanuit Harlingen, het heeft ook een heel mooi zomerprogramma opgeleverd, waarvoor onze dank! Helaas is niet iedereen gekend in dit initiatief van de gemeente Harlingen, wat enige wenkbrauwen heeft doen laten fronsen. Dat begrijpen we. Daarom moedigen wij u aan om (alsnog) aan te haken bij de vakantiekoffer.

 

Hoe haak ik aan bij de vakantiekoffer?

Wat u ook organiseert, het is belangrijk dat de te organiseren (of eventueel bestaande) activiteit laagdrempelig is en gericht is op de inwoners van Harlingen. Daarnaast is het belangrijk dat initiatieven passen binnen de vastgestelde landelijke en regionale kaders, zoals beschreven in de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Fryslân. Wij moedigen het van harte aan als u uw activiteit(en) aan onze werkgroep kenbaar maakt door te mailen naar info@harlingen.nl of te bellen met 14 0517.

 

Kan mijn activiteit rekenen op steun vanuit de gemeente?

Wij stellen het zeer op prijs als u de moeite neemt om laagdrempelige, zomerse activiteiten te organiseren voor onze inwoners. Daarom kunt u rekenen op onze steun en waardering. Niet alleen denken wij graag met u mee, we helpen u graag om uw activiteit(en) haalbaar en kenbaar te maken. 

 

Waar is de toegestuurde stempelkaart voor bedoeld?

Per voltooide challenge kunt u uw stempelkaart laten afstempelen bij Tourist Info Harlingen (TIP). De eerste challenges vindt u in de Harlingen Welkom aan Zee - Zomerkrant; een voorbeeld van een challenge is bijvoorbeeld het versieren van de lege lijst met 'Mijn zomer in Harlingen' en het inkleuren van de kleurplaat ‘Zomer in Harlingen’ en de bij de TIP af te halen serie kleurplaten ‘Panorama Roorda’. In de komende edities van de Harlinger Courant komen daar op de 'Zomer in Harlingen' pagina meer challenges bij. Maak een foto van jouw deelname/resultaat, show deze foto bij de TIP en ontvang een stempel op je stempelkaart. Heeft u 11 stempels verzameld? Lever uw volle stempelkaart in bij TIP Harlingen en ontvang in ieder geval een leuk presentje. En bij inlevering doet u ook nog automatisch mee aan de verloting van een leuke prijs! 

Algemeen Corona Gemeente Kunst & Cultuur Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Gedachten aan Zee

14-07-2020

HARLINGEN - Er is weer mooie post binnen én sinds kort ook in de treinwagon te bewonderen!

Bekendmaking vaststellen Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Fryslân van 15 juli 2020

14-07-2020

FRYSLÂN - De plaatsvervangend Voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân maakt bekend dat zij heeft vastgesteld de “Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Fryslân van 15 juli 2020”.

Werken bij Café 't Noorderke & Restaurant Noorderpoort?

14-07-2020

HARLINGEN - Wil jij werken bij een van de leukste horecabedrijven van Friesland?

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Broodje Nuchter Broodje Nuchter Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Visie Events Visie Events HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Greenart Production Greenart Production Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen