Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Veel thriller scenario’s op de Lanen woensdag

07-06-2018

HARLINGEN - Het was bij tijd en wijle opnieuw spannend op de Lanen woensdag.

Veel thriller scenario’s op de Lanen woensdag Foto: Kor de Vries.

Door Niels Outhuijse

 

Dit keer niet door een stroomstoring, maar door een aantal meeslepende partijen in de verschillende klasses. Het publiek kreeg een fantastische avond voorgeschoteld, vol spanning, humor en sensatie. Het bleef lang goed vertoeven op de Lanen en tegen 10’en waren alle 2e omloop partijen weer gekaatst. Vanavond de 3e omloop partijen en halve finales in alle groepen. Het belooft weer een zwoele avond te worden.

 

In groep 2 bleek partuur 1 Marten Bergsma, Anne Wind en Yme van der Graaf net even te sterk voor partuur 4 Brian Zeilmaker, Bartele Boersma en Allard Hoekstra. Een mooie strijd werd beslist bij 5-4 en 6-2. Het was de aanloop naar veel moois in groep 2. Dylan Drent nog niet in topvorm met zijn maten Pier Zaagemans en Willem Miedema, won wel van Sytze Mulder, Kelvin van der Heide en Bareld Bos. De parturen 10: Sander Zeilmaker, Marco de Groot, Jitze de Jong en 12: Tjalling Feenstra, Mart van der Molen en Jan Sjouke Weewer maakten er een waar gevecht van die op 5-5 en 2-6 in het voordeel van partuur 12 werd beslecht. En dan zonder iemand te kort te doen de partij van deze avond en misschien wel deze week. Partuur 15 Jan Hof, Arne Tigchelaar en Dennis Wijnjeterp leken geslagen bij een 5-1 achterstand, maar wonder boven wonder kwamen de mannen steeds meer op gang. Ze sprokkelden bordje voor bordje met een paar fantastische escapes. Het partuur van Kees van der Schoot, Johan Kwast en Jorrit Tolsma kregen kansen om het uit te maken, maar ze faalden op de bepalende momenten. De Euforie was groot toen partuur 15 uit geslagen positie toch nog won. Als laatste plaatste ook het partuur van Jacob Tijmersma, Boudewijn Tulen en Nick Leistra zich voor de 3e omloop ten koste van Lennard Feenstra, Arjen Staphorsius en Jelle Scharringa.

 

In groep 3 zijn de halve finales bekend. John Mons, Henri van der Veen en Bas van der Baan kaatsten degelijk en versloegen het partuur van Arie den Breejen, Klaas Mollema en Johan Janssen. Ze nemen het nu op tegen Wytse Hempenius, Gerard Hoekstra en Marcel Monsma, die een staand nummer hadden. De andere halve finale is die tussen Alexander Post, Michiel de Jong en Jeffrey Siccama (zij wonnen met de grootste moeite van Roland van Wier, Broer de Jong en Andre Dijkstra 5-5 en 6-4) tegen Marten Hiemstra, Marco Lautenbach en Jan Norder. Ook zij kregen het niet kado tegen Matthieu Visser, Richard van der Veen en Richard Strikwerda.

 

Ook in groep 4 zijn we gereikt tot de halve finales. De partij die er uitsprong qua spanning was die tussen partuur 8 Henk Nesse, Leo Reawaruw, Jan Anton Klazinga en partuur 10 Fokke Alkema, Bennie Zeilmaker en Sjoerd Nota. Partuur 8 leek de beste papieren te hebben, maar partuur 10 had de langste adem en de beste ogen. Ze nemen het in de halve finale op tegen partuur 3 Take van der Walt, Murk Godijk en Dick van der Galien. Ze wonnen enigszins verrassend van Eddy Sjollema, Willem Rienk Miedema en Richard van der Kooi. De andere halve finale is die tussen Johannes Siegersma, Ludwig Seerden en lucky loser Hielke Jager. Hij is de vervanger van de onfortuinlijke Hendrikus Hoekstra, die met een blessure moest afzeggen. Ze kaatsen tegen Jaap van Loon, Arjen Lemstra en Jochum Mollema.

 

In groep 5 zijn er nog 6 parturen over die strijden om de prijzen. Samanta Visser, Anne Monfils en Mirthe Yntema kaatsen in de 3e omloop tegen Nynke Agema, Akkelyna de Haan en Wieke Miedema (Ze wonnen schone 5 eersten van partuur 8). Anne versloeg haar moeder Boudie in de 2e omloop (Sorry Boudie) partuur 11 Fiera de Vries, Kaylee Kwast en Afina Schrik gaan de strijd aan met partuur 13. Nancy Boomstra, Stephanie de Vries en Akke Brussaard. Beide parturen moesten de nodige krachten verzetten om tot de 3e omloop te reiken. De laatste 3e omloop partij is die tussen partuur 19. Marleen Bergsma, Mariska Miedema, Marije Agema en 22. Meike Oevering, Matty Noordmans en Djuke Miedema. Bij de dames zijn de Miedema’s nog goed vertegenwoordigd (Sorry Willem Rienk) de parturen 19 en 22 behalen vrij eenvoudig de 3e omloop. Het belooft de nodige spanning voor vanavond bij de dames.

 

In de 60+ groep hebben de favorieten Age van der Goot, Pollie Kwast en Klaas Zijlstra reeds de finale gehaald. Ze wonnen het van IJsbrand Brandsma, Johannes Hinrichs en Dirk Monsma met 5-2 en 6-0. De halve finale wordt gekaatst tussen de parturen 2 Sipke Hiemstra, Teake Koster, Henk Deelstra en 7 Jan Rutten, Pieter van der Ploeg en Simon de Groot. Mocht Simon winnen dan krijgen we een finale tussen de klassementsleiders. Simon de Groot en Pollie Kwast. Partuur 7 kroop door het oog van de naald, want lange tijd leek partuur 6 Willem Seepma, Piet de Groot en Jan de Vlas te gaan winnen, maar op 5-5 en 6-4 was het toch partuur 7 dat won. Ook voor Henk Draaisma, Pieter Bergsma en Johan Zuiderhof was de 2e omloop het eindstation.

 

 

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

6 Zomermarkten in Harlingen

07-06-2018

HARLINGEN - Zes zomerdonderdagen bruist het gezellige centrum van Harlingen tijdens de Zomermarkten.

3e plaats JO11-1 bij Amateurconvenant Kampioenschap sc Cambuur

07-06-2018

LEEUWARDEN - Voetballen in een echt stadion, daar droom je als kind van.

Programma Straatfestival Harlingen 2018

07-06-2018

HARLINGEN - Hierbij het programma van het Straatfestival op zaterdag 9 juni.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater