Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Veel gestelde vragen rondom bezorgen reisdocumenten

29-12-2017

HARLINGEN - Een paspoort of identiteitskaart kunt u laten bezorgen op het adres waar u woont, werkt of verblijft.

Dat kan een adres zijn in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden. Voor de bezorging betaalt u bezorgkosten. Dit zijn de bezorgtijden:

 • maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur.
 • zaterdag tussen 08.30 en 16.00 uur.

 

Zo werkt het 

Voor de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart gaat u naar het gemeenteloket. Bij de aanvraag kiest u voor bezorgen en betaalt u de bezorgkosten tezamen met de kosten voor de aanvraag van uw nieuwe paspoort of identiteitskaart. Zodra u nieuwe document klaar is ontvangt u een bericht van bezorgbedrijf AMP Groep dat u een bezorgafspraak kunt maken (online of telefonisch). Op de dag van de bezorging krijgt u een mail en/of sms met informatie over de bezorger (inclusief foto), een unieke identificatiecode en het tijdstip van de bezorging. Dit is een tijdvak van twee uur. Bijvoorbeeld van 10.00 tot 12.00 uur. De bezorger opent de verzegeling bij u aan de deur. Hij of zij controleert uw identiteit en u tekent voor ontvangst.

 

Voor de bezorging geldt:

 • U moet het reisdocument zelf in ontvangst nemen. Iemand anders kan dat niet voor u doen.
 • Laten meerdere gezinsleden of huisgenoten documenten bezorgen, dan moeten zij allemaal aanwezig zijn op het moment van de bezorging.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder moeten zelf tekenen voor ontvangst.
 • Voor kinderen tot 12 jaar tekent een volwassene die zich kan legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

 

In de volgende situaties is bezorging niet mogelijk:

 • Als u een spoedaanvraag doet omdat u snel een nieuw reisdocument nodig hebt.
 • Als uw huidige paspoort een visum bevat dat u nog wilt gebruiken.
 • Als u uw huidige paspoort of identiteitskaart kwijtraakt in de tijd tussen de aanvraag en de bezorging.
 • Als u uw identiteitsbewijs in vijf jaar tijd meer dan drie keer als vermist hebt opgegeven.
 • Als uw adres 'in onderzoek' staat bij de gemeente. Dat betekent dat niet duidelijk is op welk adres u woont.

In deze gevallen moet u uw reisdocument ophalen bij het gemeenteloket.

 

Ook goed om te weten:

 • U kunt de bezorging niet annuleren.
 • Alleen bij de aanvraag kunt u kiezen voor laten bezorgen.

 

Bezorgkosten 

Kiest u voor laten bezorgen, dan betaalt u € 5,00 bezorgkosten. Die komen bij de kosten voor het document zelf. De bezorgkosten zijn per document, ook als ze tegelijk bezorgd worden.

 

Bezorgafspraak maken of wijzigen

Een bezorgafspraak maken kan via de website van AMP Groep: mijnafspraak.nl. U kiest op welk adres u het document wil laten bezorgen en maakt een afspraak op de door u gewenste datum en tijdvenster. Op de dag van bezorging krijgt u een mail of sms met informatie over de bezorger (naam, foto en unieke identificatiecode) en het tijdstip van de bezorging. Dit is een tijdvak van twee uur. Bijvoorbeeld van 10.11 tot 12.11 uur. Via mijnafspraak.nl kunt u de aankomst van de bezorger real time volgen: er telt een klokje af tot het bezorgmoment.

 

Liever telefonisch?

U kunt de afspraak ook telefonisch maken. AMP Groep is bereikbaar op 030 240 8020 maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 21.00 uur, vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur en zaterdag van 08.00 tot 16.30 uur.

 

Afspraak wijzigen

Een afspraak wijzigen kan op mijnafspraak.nl of telefonisch via 030 240 8020. Wijzigen kan nog op de dag vóór de bezorging tot uiterlijk 22.30 uur ’s avonds.

 

De bezorging

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben op het moment van de bezorging? 

U kunt een nieuwe afspraak maken via mijnafspraak.nl of de bezorger neemt telefonisch contact met u op als u geen internet hebt. Bent u de tweede keer weer niet thuis, dan moet u uw reisdocument bij de gemeente ophalen.

 

Wie is de bezorger?

Op mijnafspraak.nl ziet u de naam en een foto van de bezorger die bij u aan de deur komt. Op de dag van de bezorging krijgt u hier ook een e-mail, of smsje over. Bij uw bezorgopdracht hoort een unieke code. Als u twijfelt, kunt u de bezorger om deze code vragen. Alleen de bezorger weet deze code. Bij de bezorging is uw privacy gegarandeerd. AMP Groep heeft ruime ervaring met het bezorgen van (persoonlijke) documenten waarbij identiteitscontrole een rol speelt. Bijvoorbeeld voor banken en telecombedrijven.

 

Moet ik de bezorger binnenlaten?

Nee, dat hoeft niet, maar voor uw gemak en veiligheid raden we dat wel aan. Zo kunt u het document rustig en veilig in ontvangst nemen. Vindt u het niet prettig om de bezorger binnen te laten, dan handelt hij of zij de bezorging aan de voordeur af.

 

Wat moet ik doen als ik na zeven dagen nog geen sms of mail heb ontvangen?

Bekijk de status van uw bezorging op mijnafspraak.nl of neem contact op met AMP Groep.

 

Inleveren oude paspoort of identiteitskaart 

Als uw oude paspoort of identiteitskaart verlopen is, dan moet u het inleveren bij het de gemeentebalie op het moment dat u een nieuw document aanvraagt. Is uw oude paspoort of identiteitskaart nog geldig op het moment van de aanvraag, dan moet u het inleveren bij de bezorger. Die levert het document bij de gemeente in. De gemeente zorgt voor vernietiging.

 

Oude paspoort of identiteitskaart bewaren? 

Wilt u uw oude reisdocument bewaren, bijvoorbeeld vanwege visumstempels, dan kunt u dat aangeven bij de bezorger. U moet het document bij hem of haar inleveren, maar u krijgt het later per post terug. De bezorger kan uw oude reisdocument namelijk niet ongeldig maken; dat doet de gemeente. De gemeente stuurt uw oude reisdocument naar u terug met de gewone post.

 

Contactgegevens AMP Groep

 • E-mail - Stuur een mail naar info@ampgroep.nl bij voorkeur met uw aanvraagnummer
 • Whatsapp - Stuur AMP een bericht op +31 6 38 03 58 77 bij voorkeur met uw aanvraagnummer.
 • Twitter - Stuur AMP een tweet @AMPgroep
 • Telefoon - Wilt u liever een medewerker van AMP spreken, dan kunt u bellen via nummer 030 240 80 20 
 • AMP is bereikbaar op maandag t/m donderdag bereikbaar tussen 08:30 - 21:00 uur.
 • Op vrijdag sluit AMP om 19:00 uur en op zaterdag om 16:30 uur. 
 • Op zondag is AMP niet bereikbaar.

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

RSH met uitzending van het Havenstadtoernooi

29-12-2017

HARLINGEN - Op zondag 31 december zal vanaf 15 tot 17 uur, tijdens het programma Onsubtiel, het Havenstadtoernooi in de Waddenhal worden uitgezonden.

N31 Harlingen: werkzaamheden januari 2018

29-12-2017

HARLINGEN - Het nieuwe jaar is in zicht!

Harlinger brouwerij Het Brouwdok breidt uit!

29-12-2017

HARLINGEN - Op bierista.nl kwamen we onderstaand leuke artikel over de nieuwste ontwikkelingen van Het Brouwdok tegen, welke we uiteraard graag met jullie delen.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam