Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Veel animo voor 'Red een plant'

21-10-2022

HARLINGEN - De Bouwvereniging kijkt terug op een geslaagde actie.

Veel animo voor 'Red een plant' Mariëlle en Floris de Hen met Mark Drijfhout.

Ruim van tevoren waren de eerste Harlingers woensdagmiddag op locatie voor een gratis plant of struik van Almenum. Het was goed weer om te tuinieren, menig Harlinger schepte een aantal planten uit de perken. Planten gingen mee in de fietstas, emmer, vuilniszak of speciekuub. Er zijn zo’n 360 planten gered; de Bouwvereniging kijkt terug op een geslaagde actie.

 

Het eerste blok van Almenum staat leeg voor sloop. Om het blok liggen een aantal mooie bloemperken. Met een oproep in de media en Facebook nodigde de Bouwvereniging Harlingers uit om de planten uit de bloemperken van Almenum te redden. Mark Drijfhout, tuinman van Almenum en een aantal medewerkers van de Bouwvereniging waren aanwezig voor assistentie en vragen. De ene plant ging met enige inspanning en zweet er makkelijker uit dan de andere.

 

Hilda Koster, woonconsulent bij de Bouwvereniging, ‘Het is zonde als deze planten door sloop verloren gaan. Daarom hebben we deze actie bedacht. We hebben veel positieve reacties ontvangen, het was een geslaagde middag. Mooi dat we veel mensen blij hebben gemaakt en dat de planten weer een nieuwe plek krijgen in Harlingen.’

 

De Harlingers reageren enthousiast op de actie Red een plant van Almenum. Er komen zo’n zestig mensen langs voor een plant of struik. Om zoveel mogelijk mensen blij te maken was er door de Bouwvereniging een maximum van 6 planten gesteld om mee te nemen. Planten en struiken die achterblijven krijgen een nieuwe plek bij de nieuwbouw aan de Stationslocatie en bij Empatec.

 

Mooie verhalen van plantenredders

'De planten zijn een mooi aandenken’, Frederique Ruiter

We treffen moeder en dochter Jannette Schaap en Frederique Ruiter. Frederique ‘Ik las op Facebook over de actie. Ontzettend leuk!’ Beide opa’s en oma’s hebben in Almenum gewoond. Oma Ruiter woont er nog, opa is vanwege zijn gezondheid onlangs verhuisd naar de Spiker. Frederique ‘De planten van Almenum zijn een mooi aandenken’.

 

Hortensia verhuist mee naar wisselwoning Almenum van mevrouw van Lohuizen
Bewoonster mevrouw van Lohuizen komt met haar rollator even kijken bij de planten actie. Zij woonde in het eerste blok wat nu leeg staat en is verhuisd naar de andere kant van Almenum. Vanuit haar vorige appartement keek zij uit op een perk met ‘haar mooie hortensiaplant’. Op haar verzoek verhuist tuinman Mark Drijfhout de hortensia mee naar het perk bij de wisselwoning van mevrouw van Lohuizen. Zo houdt ze mooi het zicht erop.

 

Tuinman Mark Drijfhout, ‘Het is een Rudbeckia plant’
Tuinman Mark Drijfhout assisteert en geeft advies over de planten aan Mariëlle en Floris de Hen. In de Harlinger Courant lazen ze over de actie. De familie de Hen heeft net een nieuwe schutting geplaatst en de nieuwe border moet nog gevuld worden. Mariëlle ‘Ik meen op de foto in de krant een Echinacea plant te zien, nu blijkt het om een Rudbeckia te gaan, weet tuinman Mark te vertellen, ben daar erg blij mee’.   

 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Elke woensdagochtend, WALKING FOOTBALL ochtend BIJ Fc Harlingen

21-10-2022

HARLINGEN - Het is herfstvakantie maar bij fc Harlingen wordt er deze week gewoon lekker doorgetraind.

Senioren van fc Harlingen

21-10-2022

HARLINGEN - De Vrouwen 1 kennen een fantastische start.

Kom bij de Waddenrobkes

21-10-2022

HARLINGEN - Terwijl de Waddenrobkes lekker aan het trainen zijn wordt er op het veldje ernaast al druk geoefend door de allerjongsten met bal.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen
Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns