Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Vandaag stelt de VVD Harlingen kandidaten 8 t/m 5 voor

17-03-2018

HARLINGEN - Op 21 maart 2018 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen.

De afgelopen jaren heeft de VVD zich volop ingezet om Harlingen steeds mooier en beter te maken. Daar gaan we heel graag mee door. Dat willen we gaan doen met onderstaande kandidaten. Wij kiezen voor Harlingen. Wij kiezen voor doen!

 

Vandaag 4 mensen die we voor het eerst op de lijst hebben staan: Tom Homminga, Lilian Fopma, Andreas Zijlstra en Theo Hofma.

 

 

Theo Hofma #8

Mijn naam is Theo Hofma, 39 jaar en ik ben geboren en getogen in Harlingen in de Koningsbuurt. Na een aantal verhuizingen binnen Harlingen ben ik met mijn vriendin en onze 3 zoons weer in de Koningsbuurt beland, wat ons erg goed bevalt. 

 

Sinds 1998 ben ik samen met mijn oom eigenaar van Hofma Autospecialist Harlingen (voorheen autodemontagebedrijf Hofma), gevestigd aan de Oude Trekweg in Harlingen. Hier werk ik met veel plezier 6 dagen per week.

 

Mijn motivatie om met de VVD mee denken is dat ik altijd met een positieve blik naar de toekomst kijk en bijna overal wel mogelijkheden in zie, in plaats van problemen.


 

 


 

 

Andreas Zijlstra #7

Even voorstellen; mijn naam is Andreas Zijlstra en woon in Wijnaldum. Ik heb een Bouwkundig Advies- en Calculatiebureau.

Voor mij is het belangrijk dat de dorpen Wijnaldum en Midlum politiek vertegenwoordigd worden. Door de sluiting van onze school en mijn ervaringen m.b.t. de dorpsinrichting, het fietspad tussen Midlum- Wijnaldum en de verbouw van ons dorpshuis “de Bijekoer” is mij duidelijk geworden hoe belangrijk een verbinding met de gemeentepolitiek is.

 

Ik ben terecht gekomen bij de VVD omdat dit een feitelijke partij is, wars van “poppenkast” en “loze retoriek”, waar realisme (anders dan soms in de landelijke politiek) de boventoon voert. Wat mij vooral aanspreekt is de stelling van de VVD dat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn eigen beslissingen en daden. Dus niet de schuld of de verantwoording afschuiven naar de politiek, meedenken en meedoen dus!

 

 

 


 

 

Lilian Fopma #6

Lilian is een overtuigd liefhebber van (industrieel) erfgoed en heeft hier haar vak van gemaakt. Begonnen als leerling-constructiebankwerker/lasser is ze inmiddels uitgegroeid tot een autoriteit in haar vakgebied; het restaureren van het ijzerwerk van jonge monumenten. Haar gedrevenheid vindt een uitlaatklep in het schrijven van restauratie adviezen, kennisoverdracht en het begeleiden/uitvoeren van restauratieprojecten. Ze voelt zich als een vis in het water waar het ambacht en de praktijk centraal staan, een vorm van ondernemen die haar goed past. Boven alles is ze natuurlijk ‘gek op Harlingen mien stadsje en de Ouwe Seunen’.

 

Lilian over haar keuze voor de VVD Harlingen:

In 2016 maakte ik ongewild deel uit van een proces van politieke besluitvorming. De uitvoering van de voorgenomen bepaalde plannen zouden verregaande consequenties voor onze leefomgeving met zich mee brengen. Vol vertrouwen ben ik er in gegaan, op een constructieve, proactieve wijze hebben we als direct omwonenden een zinvolle bijdrage aan het proces willen leveren, we hebben informatie verzameld, voorstellen gemaakt, plannen uitgewerkt en vele gesprekken gevoerd. Ik dacht dat we mee zouden tellen en er met elkaar uit zouden komen... Het pakte echter anders uit, onze belangen en afwegingen (als buren) werden niet onderkend, de bestuurders wilden zelfs niet rechtstreeks met ons in gesprek gaan, blijkbaar lag er vanaf het begin al een blauwdruk waar niet van afgeweken mocht worden.

 

De VVD Harlingen heeft in dit dossier met een kritische houding laten zien moeilijke vraagstukken niet uit de weg te gaan. Met het open staan voor onze zorgen, het meedenken en door op te komen voor onze belangen, heeft de VVD Harlingen recht gedaan aan haar rol als volksvertegenwoordiger. Politiek gaat over hoe mensen onderling met elkaar omgaan, het gaat over hun stad en hun werk- en leefomgeving. Streven naar een eerlijk speelveld tussen burgers en bestuurders: luisteren, initiëren, acteren en stimuleren. Samen met de VVD Harlingen wil ik de ingezette koers van afgelopen jaren voortzetten en versterken.

 

Tom Homminga #5

Als nummer #5 op de lijst van VVD Harlingen wil ik mij graag aan u voorstellen: Mijn naam is Tom Homminga en ik ben 20 jaar oud. Naast mijn studie bestuurskunde en werkzaamheden bij Pizzeria Pompeï zet ik mij in voor de lokale politiek.

 

Ik zet me in voor iedereen die af wil van de regeldruk en onnodige bureaucratie, voor iedereen die wil genieten van een schone, veilige en vooral bruisende stad. Harlingen is een stad met prachtige havens en fantastische ondernemingen. Een stad waar je met plezier op kan groeien en ook weer oud kan worden maar helaas ook een stad die veel problemen kent. Problemen als werkeloosheid en overmatig veel juridische misverstanden.

 

Met een nieuw economisch plan en voldoende overleg met burgers en ondernemers willen wij deze problemen aanpakken. Als geboren Harlinger met een liberaal hart hoop ik mij na de komende verkiezingen dan ook in te mogen zetten als raadslid. Om samen met u onze stad nog mooier te maken!

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Fusie club Harlingen presenteert nieuwe trainer

17-03-2018

HARLINGEN - Gerrie Schouwenaar (61) wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van fc Harlingen.

ChristenUnie Harlingen: Speerpunt Positieve Preventie Uitgelicht

17-03-2018

HARLINGEN - De jongeren zijn de toekomst, ook in onze gemeente.

Vandaag in de LC: "Wiebe van Dijk verlaat Harlinger politieke arena (+video)"

17-03-2018

HARLINGEN - Marscha van der Vlies, journalist van de Leeuwarder Courant, reed een dagje mee achterop de scooter van Wiebe van Dijk.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor