Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vandaag stelt de VVD Harlingen kandidaten 4 t/m 1 voor

19-03-2018

HARLINGEN - We zijn een paar dagen voor de verkiezingen... de afgelopen week heeft de VVD Harlingen haar kandidaten voorgesteld.

Een lijst met 21 mensen van alle leeftijden die zich hebben aangesloten bij de VVD Harlingen. En die zich willen inzetten om Harlingen mooier en beter te maken.

 

Beloftes kunnen politieke partijen in de Nederlandse coalitiecultuur niet altijd waarmaken. Wij doen dus geen beloftes, maar we doen voorstellen. Voorstellen waarvan we hopen dat die zo interessant zijn dat we die in samenwerking met de bevolking, bedrijfsleven, verenigingen en andere politieke partijen kunnen realiseren. Daar willen we ons graag voor inzetten. En onze volledige inzet: dat beloven we u wél.

 

Vandaag dus de laatste voorstelronde, de bovenste 4 kandidaten op onze lijst: Klaas Jumelet (de benjamin van het stel), Johan Anema (nieuwkomer op 3), Paul Schoute (zittend raadslid) en Gerrit Jan de Vries (lijstrekker en op dit moment fractievoorzitter).

 

Nú is de tijd voor de VVD Harlingen!

 

Klaas Jumelet #4

Mijn naam is Klaas Jumelet. Ik ben negentien jaar en daarmee de jongste kandidaat op de lijst van VVD Harlingen. Ik vul mijn dagen als medewerker bij VodafoneZiggo op het kantoor in Leeuwarden en als eigenaar van een klein PR-bureau in oprichting.

 

Voor mij is het belangrijk dat mensen zich niet aan de politiek aanpassen, maar dat de politiek zich aanpast aan de burgers. Vooral lokaal is het belangrijk dat je als gemeenteraad goed luistert naar de behoeften van inwoners van onze gemeente.

 

Ik heb een paar jaar geleden gekozen om lid te worden van de VVD, omdat ik vind dat je zelf moet kiezen hoe je wilt leven. Je hebt niet altijd een keuze, bijvoorbeeld wanneer je ziek wordt, maar als je wel een keuze hebt, moet je vrij zijn om de keuze te maken die jij wilt, niet de keuze die een ander van je verwacht.

 

 

 

 


 

Johan Anema #3

Als hoogste nieuwkomer op de lijst van de VVD Harlingen wil ik mij graag aan u voorstellen; Mijn naam is Johan Anema, 49 jaar en ik woon in Harlingen. Ik ben 25 jaar zelfstandig ondernemer geweest. Als zelfstandig beroepschauffeur heb ik 17 jaar door Europa gereden. Hierdoor ben ik veel met andere mensen en met diverse culturen in aanraking gekomen. Ook de val van de muur, DDR tijperk, voormalig oostblok, van dichtbij meegemaakt. Een indrukwekende periode. Na mijn scheiding in 2002 heb ik de zorg van mijn 3 kinderen op mij genomen. Eerst gedeeltelijk, en later volledig.

 

Deze zorg zorgde ervoor dat ik mijn werk dichter bij huis moest gaan zoeken. Een eigen rijschool was een ideale oplossing. Het zelfstandig ondernemerschap, 50/ 60 uur per week, de opvoeding van drie puber kinderen, bracht de nodige creativiteit met zich mee. Met veel open communicatie, oplossing gericht denken, en vooral positief denken is het goed gelukt. Ondertussen draaien alle drie jongens al goed in de maatschappij mee. Op dit moment doe ik de werving en selctie voor logistiek personeel. Een fuctie die naadloos bij mijn kennis en ervaring past. Ook ben ik nog actief in trainingen voor beroepschauffeurs.

 

Ik ben zeer betrokken bij de landelijke politiek en heb, ook vanuit mijn werk, een liberaal hart. Graag wil ik mij inzetten als raadslid van de VVD Harlingen om conflicten die er op politiek gebied spelen in Harlingen te gaan oplossen. Ook de problemen die de Harlinger op straat tegenkomt te gaan benoemen en naar een oplossing zoeken. Harlingen is toe aan nieuw politiek geluid waar een fris economisch beleid, goede mogelijkheden voor ondernemerschap en een open gesprek vanzelfsprekend zijn.
 

 

Paul Schoute #2

Ik ben Paul Schoute, 53 jaar en ik heb samen met mijn vriendin Fina ‘de Lichtboei Harlingen’ aan de mooie Rommelhaven. Door dit werk sta ik midden in de harlinger samenleving. Sinds 2014 ben ik raadslid namens de VVD Harlingen.

 

Ik wil een efficiënte, krachtige overheid en een sterke economie. Een overheid die mensen niet afhankelijk maakt, maar diegenen die het nodig hebben steunt en mensen helpt om op eigen benen te staan.

 

Ik ga voor een Harlingen van én voor vrije, verantwoordelijke burgers. Waar inwoners meer inspraak hebben, de binnenstad gekoesterd wordt, ondernemers kunnen ondernemen. Het stadhuis is er niet om belemmeringen op te werpen maar om te ondersteunen en mee te denken.

 

Ik zie een Harlingen dat toerisme, industrie en middenstand faciliteert, een Harlingen dat bruist van de evenementen, met een bloeiend sportief en cultureel leven. Een Harlingen waar we voor elkaar zorgen, maar óók elkaar aansporen om een bijdrage te leveren in het sterker en socialer maken van onze mooie stad.
 

 

 

 

Gerrit Jan de Vries #1

Ik ben Gerrit Jan de Vries, 60 jaar. Op dit moment ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer bij Nesta Shipping in Harlingen. Sinds 2002 ben ik actief betrokken bij de VVD Harlingen.

 

Ik ben begonnen als schaduwfractie en bestuurslid. Inmiddels ben ik  8 jaar raadslid waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. Naast mijn raadslid schap heb ik zitting in de auditcommissie van de gemeente  Harlingen. Deze commissie heeft een rol  in de zogenaamde “goverance” van de gemeente. Dit houdt in dat wij toezicht houden, verantwoorden, beheersen en sturen op het gebied van financiën.  

 

In de periode voorafgaand en tijdens mijn raadslid schap, heb ik diverse bestuurlijke functies bekleed in de Ondernemersvereniging, VVV afdeling Harlingen en voorzitter van FC Harlingen. Deze bestuurlijke ervaring heeft er voor gezorgd dat ik kennis heb wat er speelt in onze gemeente.  

 

Voor VVD Harlingen wil ik mij in de komende periode nog meer inzetten om de Harlinger economie te laten bloeien en een goed vestigingsklimaat te creëren voor het bedrijfsleven. Een goede samenwerking met het bestaande bedrijfsleven en een stad met nog beter sociale omstandigheden. 

 

Mijn motto voor de komende raadsperiode is dan ook: Werken aan een krachtige, zelfstandige, welvarende en vitale gemeente met een warm sociaal hart!

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Martin Bakker/Mark Norder winnen Stienenman Boulodrome-toernooi

19-03-2018

HARLINGEN - Zaterdag 17 maart was bij jeu de boulesvereniging Boulegoed weer een mooi toernooi.

Jeugdzeilen Harlinger Watersportvereniging

19-03-2018

HARLINGEN - Wil jij ook kennismaken met zeilen?

CDA Harlingen stelt haar kandidaten voor

19-03-2018

HARLINGEN - Vandaag stellen we aan u voor: Lijstduwer Harm Bloemhof, nummer 14 op de kandidatenlijst van CDA Harlingen.

Reacties

Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt