Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vandaag eindelijk de vlag in de top: goede examenresultaten bij RSG Simon Vestdijk in Harlingen!

04-06-2020

HARLINGEN - Vandaag, donderdag 4 juni: de landelijke uitslagdag, komt voor veel eindexamenleerlingen een feestelijk einde aan een wel heel bijzonder schooljaar.

In verband met het coronavirus zijn er geen centrale examens geweest en is de uitslag bepaald op basis van de cijfers van het schoolexamen. Ondanks deze bijzondere situatie zijn de examenresultaten van RSG Simon Vestdijk goed. Vanochtend zijn alle eindexamenleerlingen door de mentor persoonlijk op de hoogte gebracht van de officiële uitslag. Vandaag mag daarom eindelijk de vlag in de top!

 

Hard werken loont

Door alle medewerkers van RSG Simon Vestdijk is hard gewerkt om het onderwijs op afstand vorm te geven. Hieronder viel ook het digitaal afnemen van toetsen bij de eindexamenleerlingen, op een verantwoorde en zorgvuldige wijze. Locatiedirecteur Gerald Schutte vertelt: “We hebben als sector, maar bovenal als school, een standaard hoog te houden rond examinering. De waarde van een diploma uit de lichting 2019/2020 moet hetzelfde zijn als de afgelopen jaren. ”Het harde werken heeft zich uitbetaald, ook dit jaar zijn de examenresultaten van RSG Simon Vestdijk goed”.

 

Voor leerlingen die nog niet geslaagd zijn, is er nog perspectief op slagen met behulp van een zogenaamde resultaatverbeteringstoets. De uitslag van deze toetsen volgt op 26 juni.

 

Uitslag vmbo en mavo

Bij de leerlingen van vmbo basis is het feest: alle leerlingen zijn geslaagd. Daarnaast zijn maar liefst 94 procent van de leerlingen vmbo kader geslaagd. Teamleider a.i. vmbo basis/kader, Jelte Willem de Vries, is trots: “In deze bijzondere tijd is dit een mooie uitslag. Met de resultaatverbeteringstoetsen in het verschiet is er een reële kans dat alle leerlingen van vmbo kader slagen.”

Pieter van der Mark, teamleider mavo, is tevens tevreden over de uitslag: “Er is nu al 90% van de eindexamenleerlingen mavo geslaagd, en dit aantal kan nog oplopen!”

 

Uitslag havo en atheneum

Het percentage van aantal geslaagden voor de havo is op dit moment 86%. Rianne Schadron, teamleider havo bovenbouw, is goed gestemd: “Een mooie uitslag, die met de resultaatverbeteringstoetsen zeker op kan lopen tot boven de 90%.”

 

De uitslag voor het atheneum is eveneens erg goed, met een slagingspercentage van 96%. Teamleider atheneum bovenbouw, Geu Luik: “Deze resultaten laten de kracht van onze school zien en bevestigen nog maar eens waarom onze havo en atheneum in januari door Elsevier Weekblad zijn uitgeroepen tot beste van Friesland.”

 

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

Trainingen HMHC weer bijna normaal

04-06-2020

HARLINGEN - De versoepelingen die we vorige week hoorden van de regering, zijn door HMHC direct doorgevoerd in de opzet van de trainingen.

Fc Harlingen: Laatste meisjestraining

04-06-2020

HARLINGEN - Aanstaande maandag avond wordt voor de laatste keer meisjestraining gegeven bij fc Harlingen.

Zet jij je in voor een nette tuin en schone steeg?

04-06-2020

HARLINGEN - Huurders van de Bouwvereniging ontvangen deze week een brief in de bus.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Broodje Nuchter Broodje Nuchter Ons Food&Wine Ons Food&Wine Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Lichtboei De Lichtboei Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Haarmode Cats Haarmode Cats