Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vanaf 15 december start de nieuwe dienstregeling voor Friesland en Groningen

15-12-2019

HARLINGEN - Op 15 december start de nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in de provincies Friesland en Groningen.

De belangrijkste wijzigingen staan hieronder. Arriva adviseert reizigers voor het maken van een reis op en na 15 december de reisplanner te raadplegen. De reizigers zijn vanaf november geïnformeerd. Meer informatie is gemakkelijk terug te vinden in de reisplanners en via arriva.nl/dienstregeling.

 

De dienstregeling is erop gericht om kwalitatief goed, doelmatig en duurzaam openbaar vervoer te bieden met aandacht voor goede verbindingen met steden en het platteland. De dienstregeling is in samenwerking met de provincies tot stand gekomen. Het Rocov heeft advies over de dienstregeling uitgebracht. Ook gemeenten hebben hun inbreng gehad.

 

Algemene wijzigingen

In de nieuwe busdienstregeling zijn enkele vertrek- en aankomsttijden en routes veranderd en worden er meer overstapmogelijkheden gerealiseerd. Door bijvoorbeeld spitsdrukte zijn rijtijden aangepast om het openbaar vervoer zo betrouwbaar mogelijk te houden. Arriva speelt in op de wensen en opmerkingen van reizigers en medewerkers om de dienstregeling te verbeteren. Denk aan bijvoorbeeld het inzetten van extra ritten.

 

Wijzigingen busdienstregeling Friesland

 

Stadsdienst Leeuwarden

In de stadsdienst zijn een aantal wijzigingen:

  • Lijn 1 naar Westeinde gaat rijden via de Snekertrekweg en Slauerhoffweg. De route via de Vosseparkwijk vervalt daarbij. Deze wijk blijft goed voorzien van OV door de lijnen 71 en 97.
  • De route van lijn 6 naar Bilgaard wijzigt in de vroege ochtend, de avonduren en het weekend. Op die momenten is de route via de Noorderbrug.
  • De vertrektijden van lijn 7 naar Zuiderburen wijzigen, om zo te zorgen voor een betere reismogelijkheden met de lijnen 5 en 15.

 

Qliner 350 Leeuwarden-Alkmaar

De tijden van Qliner 350 van en naar Alkmaar wijzigen in verband met werkzaamheden op de Afsluitdijk en de extra reistijd die daardoor kan ontstaan. De reistijd wordt 5 minuten ruimer gemaakt. Vanaf Leeuwarden en Kop Afsluitdijk vertrekt de bus richting Alkmaar eerder. Naar Leeuwarden, dus vanuit Alkmaar, worden de aankomst- en vertrektijden bij Kop Afsluitdijk en Leeuwarden daardoor later. De aansluitingen in Den Oever en Kop Afsluitdijk kunnen zo beter worden gegarandeerd. Ook de tijden van lijnen 71, 90 en 96 worden hiervoor aangepast om de lijnen zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten en zo goede overstapmogelijkheden te bieden.

 

Qliner 315/324 Emmeloord-Groningen

Vanaf 26 augustus 2019 rijden er tijdens de spits extra bussen tussen Heerenveen en Groningen. De bus rijdt vier keer per uur in plaats van twee keer. Zo hebben reizigers extra reismogelijkheden en kunnen ze bijna zonder de reisplanner te raadplegen naar de halte lopen om de bus te pakken. De extra spitsbussen rijden iedere werkdag in de spits, zowel ’s ochtends als ’s middags. Kijk voor meer informatie op arriva.nl/315.

 

Groningen-Drachten

Lijn 304 en lijn 314 worden vanaf 15 december door Qbuzz gereden. Kijk voor meer informatie Qbuzz.nl.

 

Zuidoost Friesland

In Zuidoost Fryslân wijzigt de inzet van de belbus. De wijziging bestaat uit twee elementen:

  • De goed benutte belbus trajecten worden omgezet in lijntaxi, te herkennen aan een 500 nummer. Reizigers hoeven niet meer te reserveren, de uitvoering is met een duidelijk herkenbare 8-persoons taxibus;
  • De minder goed benutte belbus trajecten blijven rijden als belbus, maar vaak wel op een verkort traject aansluitend op de bus of lijntaxi. De belbus lijnen zijn te herkennen aan een 200 nummer.

 

Wijzigingen treindienstregeling

Een belangrijke verbetering is dat in Leeuwarden reizigers in de ochtendspits voortaan twee keer per uur kunnen overstappen van de trein uit Harlingen/Franeker op de Intercity richting Heerenveen/Zwolle en verder. Eerder was dat één keer per uur. Op de andere treintrajecten van Arriva in Fryslân en Groningen blijft de dienstregeling gelijk aan de huidige dienstregeling. Door gewijzigde aankomst- en vertrektijden van de Sprinters tussen Meppel en Leeuwarden worden de overstaptijden in Leeuwarden op de Arriva-treinen ruimer. Reizigers uit Wolvega, Akkrum en Grou/Jirnsum die in Leeuwarden overstappen op de Arriva-treinen zijn daardoor langer onderweg.

 

Reizigerscampagne

Vanaf maandag 18 november is de campagne gestart om reizigers te informeren over de nieuwe dienstregeling. De campagne bestaat onder andere uit busreclame, een online campagne, huis-aan-huisfolders en promotieteams.

Algemeen

Meer nieuws

Scoutinggroep ‘de Ontdekkers Harlingen’ vieren dit jaar een bijzondere kerst

15-12-2019

HARLINGEN – Op zaterdagmiddag 14 december vierde scoutinggroep ‘de Ontdekkers Harlingen’ dit jaar een bijzondere kerst.

Onmachtig Zeerobben verliest van stug Noordscheschut

15-12-2019

Onder verre van aangename omstandigheden, harde wind, bittere kou en een abominabel slecht veld leed zeerobben een terechte nederlaag.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter Hubo-Faber Hubo-Faber
DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis