Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vacaturetekst nieuwe burgemeester gemeente Harlingen bekend

09-10-2020

HARLINGEN - Maandag 19 oktober heeft gemeente Harlingen een bijzondere raadsvergadering.

Vacaturetekst nieuwe burgemeester gemeente Harlingen bekend Stadhuis Harlingen. Foto: Ynze Braaksma
De Commissaris van de Koning is ook aanwezig bij deze raadsvergadering. In de vergadering wordt de profielschets voor de nieuwe burgemeester besproken en vastgesteld. De profielschets is eigenlijk de vacaturetekst voor de functie van burgemeester.
 

Vertrouwenscommissie

De gemeenteraad moet op basis van de Gemeentewet de profielschets vaststellen. Met die vaststelling start de procedure om te komen tot een aanbeveling van een nieuwe burgemeester. De profielschets is opgesteld door de Vertrouwenscommissie. Deze commissie bestaat uit de fractievoorzitters van de gemeenteraad.
 

Onderzoek naar eisen en wensen

In september konden inwoners van gemeente Harlingen en andere belangstellenden hun eisen en wensen voor de nieuwe burgemeester doorgeven. Dit kon via een online onderzoek, waar meer dan 150 personen aan hebben meegedaan. Edwin Helvrich, voorzitter van de Vertrouwenscommissie: ‘We zijn erg blij met de inbreng. We hebben de resultaten van het onderzoek verwerkt in de profielschets.’
 

Sollicitatie procedure

Kandidaten voor de functie van burgemeester van gemeente Harlingen sturen hun sollicitatiebrief naar de Commissaris van de Koning. De sollicitatiegesprekken worden door de Vertrouwenscommissie gevoerd. Edwin Helvrich: ‘Er zijn bij het onderzoek ook goede vragen voor het sollicitatiegesprek bedacht die we kunnen gebruiken. Namens de Vertrouwenscommissie wil ik iedereen die een bijdrage heeft geleverd daarvoor hartelijk bedanken.’ De procedure is er op gericht om in mei 2021 de nieuwe burgemeester, in een openbare raadsvergadering, te laten beëdigen door de Commissaris van de Koning, de heer Brok.
 

Lange doorlooptijd

In juli 2020 heeft burgemeester Roel Sluiter aangegeven dat hij per mei 2021 zijn ambt als burgemeester van gemeente Harlingen zal neerleggen. De doorlooptijd om te komen tot een beëdigd burgemeester neemt veel tijd, daarom is de gemeenteraad nu al gestart met haar zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Multifocale brillenglazen: iets voor u?

09-10-2020

HARLINGEN - Heeft u nog steeds zowel een aparte leesbril als een 'gewone' bril?

Het Alternatief 74

09-10-2020

HARLINGEN - En ja hoor daar zijn ze weer, wederom met drie man sterk, aanbieders van alternatieve muziek op de lokale radio.

Ingezonden: Het grote geld heeft afvaloven tot nu gered voor sluiting

09-10-2020

HARLINGEN - Een jaar na boerenprotesten, naar aanleiding van kritiek op de veestapel die teveel stikstof produceert, concluderen de boeren dat de protesten weinig resultaat hebben gehad.

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Greenart Production Greenart Production Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Hubo-Faber Hubo-Faber DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie