HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vacature: Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein

03-03-2021

HARLINGEN - Voor het Gebiedsteam Harlingen is de gemeente Harlingen op zoek naar een Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein voor 16 uren per week.

Als kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein beweeg je als een spin in het web tussen beleid en uitvoering. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening en het continue verbeteren van de processen. Je adviseert het management gevraagd én ongevraagd op de diverse onderwerpen. Je zorgt ervoor dat de monitoring up-to-date is en ondersteunt je collega’s hierbij. 

 

Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein

Wie zijn wij?

De gemeente Harlingen is een zelfstandige, compacte gemeente in een veranderende maatschappij. Dat vraagt een andere manier van werken. Wij zijn niet meer de aanbodgerichte organisatie van vroeger maar werken naar een vraaggerichte, klantgerichte organisatie waarbij flexibiliteit en professionaliteit erg belangrijk zijn. Jij toont lef, neemt verantwoordelijkheid en bent proactief.

Je gaat werken binnen het Gebiedsteam Harlingen. In dit team zijn zowel de ondersteuning, toegang als sociaal werkers Jeugd en Wmo ondergebracht op het gebied van het Sociale Domein. Binnen het team zijn wij op zoek naar twee kwaliteitsmedewerkers. Ieder krijgt eigen aandachtsgebied(en) op inhoud en met kennis van verschillende (primaire) processen, maar wel vanuit hetzelfde integrale vertrekpunt. Als kwaliteitsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het grotere geheel binnen het team.

 

Dit ben jij:

Als kwaliteitsmedewerker heb je een verbindende rol tussen visie, beleid en uitvoering;

 • sociaal werkers jeugd en WMO;
 • beleidsmedewerkers en sociaal werkers;
 • de verschillende systemen en werkprocessen.
   

Verder heb je HBO werk- en denkniveau en al werkervaring opgedaan in het sociale domein met de Wmo en/of Jeugdwet. Je bent een analytische en procesmatige denker, die de vertaalslag kan maken naar papier en het goed kan overdragen aan collega’s. Verder heb je oog voor het grotere geheel maar ook voor de details die het verschil kunnen maken! Tot slot ben je een procesdenker die doorpakt en ben je sterk in dialoog waarbij je altijd de verbinding opzoekt.

 

Dit ga je doen:

 • Je bewaakt en borgt de kwaliteit van de uitvoering van de Jeugdwet en Wmo op het gebied van doelmatigheid en rechtmatigheid. Dit doe je door medewerkers te coachen, adviseren en doorsteekproeven van bepaalde dossiers en deelname aan casuïstiek;
 • Je coacht medewerkers op inhoud, integraliteit en procesveranderingen;
 • Je verricht zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot de kwaliteitscontrole – en verbetering van de genoemde processen.
 • Je adviseert over kwaliteitsverbetering van het werkproces, interne richtlijnen, systemen, procedures en informatievoorziening;
 • Je onderhoudt bestaande werkprocessen/instructies en ontwikkelt deze door ten behoeve van optimalisering van de uitvoering;
 • Je bent vanuit de uitvoering aanspreekpunt voor de beleidsmedewerkers en je verzamelt signalen uit de uitvoering en verbindt dit met elkaar;
 • Beleidsmaatregelen, (veranderende) wet- en regelgeving en jurisprudentie, aangereikt en geanalyseerd door de (WMO) adviseurs en beleidsmedewerkers vertaal je indien nodig naar heldere en doelmatige werkprocessen voor de uitvoering;

 

Wat bieden wij jou?

 • Een tijdelijk contract voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Jouw salariëring vindt plaats in salarisschaal 9, wat een salaris van minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- bruto op basis van 36-urige werkweek betekent.
 • Daarnaast kun je rekenen op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

 

Is je belangstelling gewekt? Wij horen graag van je!

Stuur je sollicitatiebrief uiterlijk 14 maart 2021 per e-mail naar: ikwil@harlingen.nl.

De briefselectie zal plaatsvinden in week 11 en de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 18 maart in de ochtend.

 

Vragen?
Voor vragen over de vacature kun jij contact opnemen met Tineke van de Vliert, teamleider Gebiedsteam met telefoonnummer: 06-25690660

 

Vraag over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Karina Kingma, HR adviseur: k.kingma@harlingen.nl.

 

Kijk voor meer informatie over het Gebiedsteam op www.harlingen.nl of bekijk de Facebook-pagina ‘Gebiedsteam Harlingen’.

 

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Organisatie Spijkerstad zoekt mensen!

03-03-2021

HARLINGEN - Als je in Harlingen woont ken je Spijkerstad vast wel!

In Memoriam oud-burgemeester Berend Pieter (Bé) Jansema

03-03-2021

HARLINGEN - Jansema was van 1989 - 1998 burgemeester van de gemeente Harlingen.

2e Krokustoernooi Zeerobben

03-03-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd het 2e Krokustoernooi door de jeugdafdeling van Zeerobben georganiseerd.

Reacties