De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Vacature: Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein

03-03-2021

HARLINGEN - Voor het Gebiedsteam Harlingen is de gemeente Harlingen op zoek naar een Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein voor 16 uren per week.

Als kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein beweeg je als een spin in het web tussen beleid en uitvoering. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit van de dienstverlening en het continue verbeteren van de processen. Je adviseert het management gevraagd én ongevraagd op de diverse onderwerpen. Je zorgt ervoor dat de monitoring up-to-date is en ondersteunt je collega’s hierbij. 

 

Kwaliteitsmedewerker Sociaal Domein

Wie zijn wij?

De gemeente Harlingen is een zelfstandige, compacte gemeente in een veranderende maatschappij. Dat vraagt een andere manier van werken. Wij zijn niet meer de aanbodgerichte organisatie van vroeger maar werken naar een vraaggerichte, klantgerichte organisatie waarbij flexibiliteit en professionaliteit erg belangrijk zijn. Jij toont lef, neemt verantwoordelijkheid en bent proactief.

Je gaat werken binnen het Gebiedsteam Harlingen. In dit team zijn zowel de ondersteuning, toegang als sociaal werkers Jeugd en Wmo ondergebracht op het gebied van het Sociale Domein. Binnen het team zijn wij op zoek naar twee kwaliteitsmedewerkers. Ieder krijgt eigen aandachtsgebied(en) op inhoud en met kennis van verschillende (primaire) processen, maar wel vanuit hetzelfde integrale vertrekpunt. Als kwaliteitsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het grotere geheel binnen het team.

 

Dit ben jij:

Als kwaliteitsmedewerker heb je een verbindende rol tussen visie, beleid en uitvoering;

 • sociaal werkers jeugd en WMO;
 • beleidsmedewerkers en sociaal werkers;
 • de verschillende systemen en werkprocessen.
   

Verder heb je HBO werk- en denkniveau en al werkervaring opgedaan in het sociale domein met de Wmo en/of Jeugdwet. Je bent een analytische en procesmatige denker, die de vertaalslag kan maken naar papier en het goed kan overdragen aan collega’s. Verder heb je oog voor het grotere geheel maar ook voor de details die het verschil kunnen maken! Tot slot ben je een procesdenker die doorpakt en ben je sterk in dialoog waarbij je altijd de verbinding opzoekt.

 

Dit ga je doen:

 • Je bewaakt en borgt de kwaliteit van de uitvoering van de Jeugdwet en Wmo op het gebied van doelmatigheid en rechtmatigheid. Dit doe je door medewerkers te coachen, adviseren en doorsteekproeven van bepaalde dossiers en deelname aan casuïstiek;
 • Je coacht medewerkers op inhoud, integraliteit en procesveranderingen;
 • Je verricht zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot de kwaliteitscontrole – en verbetering van de genoemde processen.
 • Je adviseert over kwaliteitsverbetering van het werkproces, interne richtlijnen, systemen, procedures en informatievoorziening;
 • Je onderhoudt bestaande werkprocessen/instructies en ontwikkelt deze door ten behoeve van optimalisering van de uitvoering;
 • Je bent vanuit de uitvoering aanspreekpunt voor de beleidsmedewerkers en je verzamelt signalen uit de uitvoering en verbindt dit met elkaar;
 • Beleidsmaatregelen, (veranderende) wet- en regelgeving en jurisprudentie, aangereikt en geanalyseerd door de (WMO) adviseurs en beleidsmedewerkers vertaal je indien nodig naar heldere en doelmatige werkprocessen voor de uitvoering;

 

Wat bieden wij jou?

 • Een tijdelijk contract voor een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Jouw salariëring vindt plaats in salarisschaal 9, wat een salaris van minimaal € 2.756,- en maximaal € 4.048,- bruto op basis van 36-urige werkweek betekent.
 • Daarnaast kun je rekenen op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

 

Is je belangstelling gewekt? Wij horen graag van je!

Stuur je sollicitatiebrief uiterlijk 14 maart 2021 per e-mail naar: ikwil@harlingen.nl.

De briefselectie zal plaatsvinden in week 11 en de sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 18 maart in de ochtend.

 

Vragen?
Voor vragen over de vacature kun jij contact opnemen met Tineke van de Vliert, teamleider Gebiedsteam met telefoonnummer: 06-25690660

 

Vraag over de sollicitatieprocedure?
Neem contact op met Karina Kingma, HR adviseur: k.kingma@harlingen.nl.

 

Kijk voor meer informatie over het Gebiedsteam op www.harlingen.nl of bekijk de Facebook-pagina ‘Gebiedsteam Harlingen’.

 

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Organisatie Spijkerstad zoekt mensen!

03-03-2021

HARLINGEN - Als je in Harlingen woont ken je Spijkerstad vast wel!

In Memoriam oud-burgemeester Berend Pieter (Bé) Jansema

03-03-2021

HARLINGEN - Jansema was van 1989 - 1998 burgemeester van de gemeente Harlingen.

2e Krokustoernooi Zeerobben

03-03-2021

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd het 2e Krokustoernooi door de jeugdafdeling van Zeerobben georganiseerd.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats
Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje