De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Gemeente Harlingen: Vacature adviseur Haven en Wadden / Programmamanager Programma Harlingen

30-01-2021

HARLINGEN -Voor het team Omgeving is de gemeente Harlingen op zoek naar een Adviseur Haven en Wadden / Programmamanager Programma Harlingen voor 26 uur per week.

Bij gemeente Harlingen is het nooit saai!

Met onze ligging aan het Werelderfgoed de Waddenzee, de rijke cultuurhistorie en met de stad Harlingen als enige zeehavenstad van Friesland heeft onze gemeente vele verhalen te vertellen. Geen dag bij ons is hetzelfde en dat willen we je graag laten zien.

 

Wie zijn wij?

De gemeente Harlingen is een zelfstandige, compacte gemeente in een veranderende maatschappij. Dat vraagt een andere manier van werken. Wij zijn niet meer de aanbodgerichte organisatie van vroeger maar werken naar een vraaggerichte, klantgerichte organisatie waarbij wij flexibiliteit en professionaliteit erg belangrijk vinden. Jij toont lef, neemt verantwoordelijkheid en bent proactief.

 

Dit ben jij:

Harlingen is als havenstad uniek vanwege zijn ligging en omvang. Dat vraagt om een strategische adviseur en programmamanager die aandacht heeft voor details, maar ook verbindingen weet te leggen tussen de verschillende relevante beleidsvelden. Jij weet daarnaast goed om te gaan met de verschillende rollen van de gemeente, maar ook met het behouden van een gezond evenwicht tussen soms uiteenlopende belangen. Belangen van een commercieel havenbedrijf enerzijds en de gemeente met een publieke taak anderzijds, maar ook belangen van verschillende stakeholders in het Waddengebied. Je bent bekend met het werken binnen een bestuurlijke omgeving en weet het vertrouwen van bestuurders te winnen. Verder ben jij een enthousiaste, proactieve, dienstverlenende en doelgerichte collega met goede communicatieve en sociale vaardigheden. Ervaring met accountmanagement, waarbij zowel publieke als private partijen betrokken zijn, is voor deze functie belangrijk. Als je daarnaast kunt bijdragen aan een effectieve samenwerking met interne en externe partners ben jij diegene die wij zoeken!

 

Dit ga je doen:

Haven Sinds 2018 is de haven van Harlingen verzelfstandigd en worden haventaken die eerder onder de verantwoordelijkheid van de gemeente vielen, door Port of Harlingen N.V. (PoH) uitgevoerd. Gemeente Harlingen is enig aandeelhouder van PoH. Je bent het eerste aanspreekpunt voor PoH binnen de gemeente. Je bereidt de aandeelhoudersvergaderingen voor en je weet op een goede manier invulling te geven aan de opdrachtgevers- /accountmanagersrol. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een aantal strategisch inhoudelijke dossiers voor zowel PoH als voor de binnenwateren van Harlingen.

 

Wadden

Je vervult de adviesrol voor Waddenzaken (gevraagd en ongevraagd) naar het gemeentebestuur. Dit betekent advisering ten behoeve van het Omgevingsberaad Wadden en het Bestuurlijk Overleg Waddengebied. Ook zorg je voor verdere implementatie van de Gebiedsagenda Wadden 2050. Vanuit je adviseursrol vertegenwoordig je tevens gemeente Harlingen in diverse regionale haven gerelateerde overlegverbanden en regionale samenwerkingspartners voor de Waddenzee.

 

Programma Harlingen

Daarnaast ben je binnen deze functie als programmamanager van Programma Harlingen werkzaam. De gemeente Harlingen werkt binnen dit programma met de provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân samen aan een groot aantal projecten en opgaven in de Harlingse waddenkustregio. Complexe, stadsoverstijgende projecten waarbij RO, Economie, Ecologie, Cultuur en Toerisme vanuit een integrale blik worden aangepakt. Vanuit elke organisatie is een programmamanager aangesteld die samen met de collega’s verantwoordelijk is voor de strategie en dagelijkse aansturing van het programma.

 

Wat bieden wij jou?

  • Een dynamische baan in een compacte maar vooruitstrevende gemeentelijke organisatie die maximaal wil bijdragen aan een leefbare stad in de meest brede zin van het woord.
  • Een tijdelijk contract voor 1 jaar (met uitzicht op een vast contract) en salarisschaal 10A, wat een bruto maandsalaris van min. € 3.277,- en max. € 4.831,- op basis van 36- urige werkweek betekent.
  • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een IKB (individueel keuzebudget) van 17,85% van je bruto maandsalaris, ABP-pensioen, collectieve ziektekostenverzekeringen, bedrijfsfitness en korting op verzekeringen.

 

Is je belangstelling gewekt?

  • Wij horen graag van je! Stuur je sollicitatiebrief uiterlijk: 14 februari 2021 per e-mail naar ikwil@harlingen.nl
  • Voor verdere informatie over de functie kun je terecht bij: Fedde Wielstra, Teamleider Omgeving. Tel: 06-46234047 f.wielstra@harlingen.nl
  • Voor informatie over sollicitatieprocedure en de rechtspositie kun je terecht bij: Karina Kingma, HR adviseur. k.kingma@harlingen.nl
  • De briefselectie staat gepland voor week 7, de sollicitatiegesprekken staan gepland op 3 maart in de middag.

Algemeen Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gemeente Harlingen: Vacature beleidsadviseur WMO

30-01-2021

HARLINGEN - Het beleidsteam Sociaal Domein Noardwest Fryslân zoekt voor het intergemeentelijk beleidsteam per direct een: Beleidsadviseur WMO voor 28 uur per week.

Gemeente Harlingen: Vacature medewerker Reiniging/Vrachtwagenchauffeur

30-01-2021

HARLINGEN - Voor het team Reiniging, Tractie en Onderhoud is de gemeente Harlingen op zoek naar een: Medewerker Reiniging/Vrachtwagenchauffeur voor 36 uur per week.

Plan Borrel, Help Harlingen!

30-01-2021

HARLINGEN - Plan Borrel is opgericht om de natte Horeca in Harlingen te helpen in deze zware periode.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt