RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Urgente oproep van internationale natuurbeschermers over gaswinning Waddenzee

08-09-2021

HARLINGEN - Motie over Waddenzee bij internationaal IUCN congres in Marseille.

Urgente oproep van internationale natuurbeschermers over gaswinning Waddenzee Foto: Henk Postma

Op het laatste moment heeft het IUCN World Congress een urgente motie over de Waddenzee in behandeling genomen. De motie roept de Nederlandse regering op om geen nieuwe gaswinning onder een beschermd natuurgebied te starten. De motie van de Waddenvereniging wordt ondersteund door 23 natuurbeschermingsorganisaties uit landen in Europa en Afrika.

 

Het IUCN World Congress wordt deze week gehouden in Marseille voor natuurbeschermers en vertegenwoordigers van regeringen uit de hele wereld als voorbereiding voor grote internationale beslissingen over natuurbehoud en klimaatverandering. Het congres opende met een duidelijke boodschap van de Franse president Macron waarin hij benadrukte hoezeer klimaatverandering en het behoud van natuur met elkaar verweven zijn.

 

‘Omdat het waddengebied van belang is voor vogels en mensen uit de hele wereld hebben we deze motie ingediend’, aldus Frank Petersen van de Waddenvereniging. ‘Dit is een uniek UNESCO werelderfgoed en beschermd natuurgebied dat van groot belang is voor bijvoorbeeld vogels die van Siberië naar Afrika vliegen. Deze nieuwe gaswinning heeft effect op zowel klimaatverandering als het behoud van de unieke natuur van de Waddenzee. Als wadplaten verdwijnen zal voedsel voor deze trekvogels verdwijnen en zo verdwijnen deze vogels ook weer uit Afrikaanse landen langs de Atlantische Oceaan. Zo merk je dat het besluit van één Nederlandse Minister al het goede werk van vele natuurbeschermers over de hele wereld kan frustreren.’

 

De motie wordt deze week in stemming gebracht. ‘Het IUCN World Congress kent de mogelijkheid voor leden om een urgente motie in te dienen. De Waddenvereniging heeft dit gedaan met steun van 23 andere organisaties uit veel andere landen. Het is nu aan het congres om over de motie te stemmen. Een aangenomen motie wordt een resolutie en is een belangrijk signaal van de wereldwijde natuurbeschermingsgemeenschap. IUCN NL is aanwezig in Marseille en wij zullen de stemming gaan volgen’, aldus Carl Königel van IUCN NL in Marseille.

 

De motie is ingediend en in te zien via de website van het IUCN Congres:

 

Algemeen Natuur & Milieu Regio

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden IJssalon MIN12

08-09-2021

HARLINGEN - Het ijs-hoogseizoen is voorbij, vandaar dat wij nu van 13.00 uur tot 21.00 uur open zijn voor het lekkerste ijs van Harlingen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

08-09-2021

HARLINGEN - Maandenlang werd ernaar uitgekeken en afgelopen zaterdag was het ineens zo ver.

Plein air schilderdag 12 september 2021

08-09-2021

HARLINGEN - Op zondag 12 september 2021 kunnen groepjes (amateur)schilders schilderen/tekenen op 6 schilderachtige locaties aan de rand van het historisch centrum en zicht op zee.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Omdraai De Omdraai Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Omdraai De Omdraai Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn