Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Urgente oproep van internationale natuurbeschermers over gaswinning Waddenzee

08-09-2021

HARLINGEN - Motie over Waddenzee bij internationaal IUCN congres in Marseille.

Urgente oproep van internationale natuurbeschermers over gaswinning Waddenzee Foto: Henk Postma

Op het laatste moment heeft het IUCN World Congress een urgente motie over de Waddenzee in behandeling genomen. De motie roept de Nederlandse regering op om geen nieuwe gaswinning onder een beschermd natuurgebied te starten. De motie van de Waddenvereniging wordt ondersteund door 23 natuurbeschermingsorganisaties uit landen in Europa en Afrika.

 

Het IUCN World Congress wordt deze week gehouden in Marseille voor natuurbeschermers en vertegenwoordigers van regeringen uit de hele wereld als voorbereiding voor grote internationale beslissingen over natuurbehoud en klimaatverandering. Het congres opende met een duidelijke boodschap van de Franse president Macron waarin hij benadrukte hoezeer klimaatverandering en het behoud van natuur met elkaar verweven zijn.

 

‘Omdat het waddengebied van belang is voor vogels en mensen uit de hele wereld hebben we deze motie ingediend’, aldus Frank Petersen van de Waddenvereniging. ‘Dit is een uniek UNESCO werelderfgoed en beschermd natuurgebied dat van groot belang is voor bijvoorbeeld vogels die van Siberië naar Afrika vliegen. Deze nieuwe gaswinning heeft effect op zowel klimaatverandering als het behoud van de unieke natuur van de Waddenzee. Als wadplaten verdwijnen zal voedsel voor deze trekvogels verdwijnen en zo verdwijnen deze vogels ook weer uit Afrikaanse landen langs de Atlantische Oceaan. Zo merk je dat het besluit van één Nederlandse Minister al het goede werk van vele natuurbeschermers over de hele wereld kan frustreren.’

 

De motie wordt deze week in stemming gebracht. ‘Het IUCN World Congress kent de mogelijkheid voor leden om een urgente motie in te dienen. De Waddenvereniging heeft dit gedaan met steun van 23 andere organisaties uit veel andere landen. Het is nu aan het congres om over de motie te stemmen. Een aangenomen motie wordt een resolutie en is een belangrijk signaal van de wereldwijde natuurbeschermingsgemeenschap. IUCN NL is aanwezig in Marseille en wij zullen de stemming gaan volgen’, aldus Carl Königel van IUCN NL in Marseille.

 

De motie is ingediend en in te zien via de website van het IUCN Congres:

 

Algemeen Natuur & Milieu Regio

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden IJssalon MIN12

08-09-2021

HARLINGEN - Het ijs-hoogseizoen is voorbij, vandaar dat wij nu van 13.00 uur tot 21.00 uur open zijn voor het lekkerste ijs van Harlingen.

Jeugdoverzicht fc Harlingen

08-09-2021

HARLINGEN - Maandenlang werd ernaar uitgekeken en afgelopen zaterdag was het ineens zo ver.

Plein air schilderdag 12 september 2021

08-09-2021

HARLINGEN - Op zondag 12 september 2021 kunnen groepjes (amateur)schilders schilderen/tekenen op 6 schilderachtige locaties aan de rand van het historisch centrum en zicht op zee.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis