De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Unesco Werelderfgoed Waddenzee is jarig!

17-06-2021

HARLINGEN - En dat wordt gevierd tijdens de Dag van het Wad.

Unesco Werelderfgoed Waddenzee is jarig! Zonsondergang tijdens Dag van het Wad eerdere editie: Janice Meyer

Op 26 juni viert Unesco Werelderfgoed Waddenzee haar 12e verjaardag. Het is de dag waarop dit grootste getijdensysteem ter wereld als onvervangbaar en uniek de Unesco-status kreeg. Om dat te vieren bieden ondernemers in het waddengebied voorproefjes van hun activiteiten aan tijdens de Dag van het Wad. Zo kunnen bezoekers alvast kennismaken met alles wat er te doen is in het waddengebied.

 

Routes en activiteiten

Tijdens de Dag van het Wad biedt Visit Wadden een aantal fiets- en autoroutes aan waarmee bezoekers op pad kunnen om het gebied te verkennen. Daarnaast gaan ondernemers in het waddengebied voorproefjes van hun activiteiten aanbieden zodat bezoekers alvast kennis kunnen maken met alles wat er te doen is rondom de Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Voorbeelden van voorproefjes zijn het laten ervaren hoe het is om met je voeten in het slik te staan, het proeven van typische waddenhapjes tijdens een mini proeverij of het schilderen van schelpen bij het Wieringer Eilandmuseum. Het is de bedoeling dat het voorproefje de bezoeker uitnodigt om later in het seizoen nog eens terug te komen om de gehele activiteit te beleven.

 

Ook Wadloopcentrum Fryslân biedt een voorproefje aan. Zij nemen je mee over de dijk en door de kwelder bij Moddergat én bij laag water wordt er natuurlijk een stukje wadgelopen. Dit is te zien op video, maar het mooiste is natuurlijk het echt te ervaren. Harry Feenstra van Wadloopcentrum Fryslân: ‘De beestjes, het slik, het water. Dat soort dingen heb je alleen maar op het Wad’.

 

Dag- én nachtactiviteiten

De Dag van het Wad vindt altijd plaats rond midzomer, de langste dag van het jaar. Het is dan ook de kortste nacht. Daarom organiseren de Natuur en Milieufederaties van Friesland, Groningen en Noord-Holland en de Rijksuniversiteit Groningen de Nacht van het Wad om daarmee aandacht te vragen voor de duisternis in het Waddengebied. Ook dan worden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals nachtwandelingen en -waddenexcursies, diners bij kaarslicht, nachtmuziek, lezingen en workshops.

Algemeen Kunst & Cultuur Natuur & Milieu Regio Sport & Recreatie

Meer nieuws

Verras je vader met een leuk cadeau van Expert Harlingen!

17-06-2021

HARLINGEN - Bij Expert Harlingen vind je de leukste cadeautips voor Vaderdag!

Wie gaat deze te gekke RayBan coolbox winnen?

17-06-2021

HARLINGEN - Winnen kan bij Peter Kuiper voor Oog en Oor in Harlingen.

A-selectie Zeerobben kent enkele wijzigingen

17-06-2021

HARLINGEN - Nu de “transfermarkt” gesloten is, kan de balans worden opgemaakt voor wat betreft de wijzigingen in de selectie van eersteklasser Zeerobben.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Omdraai De Omdraai Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot