De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Uitstel renovatie hoofdveld fc Harlingen en plaatsen tribune

12-01-2021

HARLINGEN - COVID-19 heeft een groot effect op iedereen persoonlijk dus ook op een sportvereniging als fc Harlingen.

Iedereen smacht naar een situatie waarin alles weer normaal wordt en kan sporten en wedstrijden spelen. De reden waarom je op voetbal zit.

N.a.v. van diverse gesprekken over de renovatie van het hoofdveld en het plaatsen van de tribune van fc Harlingen is het bestuur tot overeenstemming gekomen dat het op dit moment niet mogelijk en niet verstandig is om in januari 2021 te gaan starten met het project en wel om de volgende redenen:

  • Ondanks de extra investering vanuit de gemeente en de kosten die wij als club al gemaakt hebben is de begroting nog niet kostenneutraal. Omdat de begroting op dit moment (nog) niet kostendekkend is kan er vanuit het bestuur geen “go” gegeven worden voor het bouwen van een tribune. Het is vanwege COVID-19 nu ook onmogelijk en onverantwoord om sponsors en leden te benaderen om tot een kostendekkende begroting te komen.
  • Vanuit de KNVB worden diverse scenario’s op tafel gelegd om de voetbalcompetities op amateurniveau te hervatten. Op een goede en verantwoorde manier zorgen dat alle trainingen en wedstrijden hervat kunnen worden. Dit houdt onder andere in dat er wellicht ook wedstrijden op doordeweekse avonden gespeeld zullen gaan worden. Met het huidige ledenbestand en groei van het aantal teams komt fc Harlingen in de problemen als het hoofdveld niet gebruikt kan worden. Het spreiden van wedstrijden in de weekenden is niet mogelijk en er zullen in dat geval nog meer wedstrijden doordeweeks plaats moeten vinden, dit zal ten koste gaan van trainingen. Juist als straks alles weer “normaal” is willen we onze leden weer “gewoon” laten trainen en wedstrijden laten spelen. Het is niet wenselijk dat we trainingen af zullen moeten zeggen omdat andere teams wedstrijden moeten spelen vanwege het feit dat we maar één veld tot onze beschikking hebben.

 

Mede om deze redenen is het verstandig om de aanpak van het hoofdveld een jaar uit te stellen. Dit geeft fc Harlingen tijd en mogelijkheden om tot een sluitende kostenneutrale begroting te komen zodat in seizoen 2021/2022 zowel de tribune als het nieuwe veld in één keer gerealiseerd kunnen worden. Op basis van bovengenoemde redenen is de gemeente Harlingen gevraagd om de aanpak en renovatie van het hoofdveld en de bouw van de tribune een jaar uit te stellen.

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Lockdown tot en met ten minste 9 februari

12-01-2021

HARLINGEN - Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af.

1819 kerstbomen ingezameld

12-01-2021

HARLINGEN - Op donderdag 7 en vrijdag 8 januari 2021 vond de jaarlijkse kerstboominzameling plaats.

Maritieme Academie krijgt generator

12-01-2021

HARLINGEN - Zowel de Maritieme Academie Harlingen als zusterschool Maritiem College Velsen hebben een generator gedoneerd gekregen van Superjacht Seawolf.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Broodje Nuchter Broodje Nuchter BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Omdraai De Omdraai Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events