Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Uitstel renovatie hoofdveld fc Harlingen en plaatsen tribune

12-01-2021

HARLINGEN - COVID-19 heeft een groot effect op iedereen persoonlijk dus ook op een sportvereniging als fc Harlingen.

Iedereen smacht naar een situatie waarin alles weer normaal wordt en kan sporten en wedstrijden spelen. De reden waarom je op voetbal zit.

N.a.v. van diverse gesprekken over de renovatie van het hoofdveld en het plaatsen van de tribune van fc Harlingen is het bestuur tot overeenstemming gekomen dat het op dit moment niet mogelijk en niet verstandig is om in januari 2021 te gaan starten met het project en wel om de volgende redenen:

  • Ondanks de extra investering vanuit de gemeente en de kosten die wij als club al gemaakt hebben is de begroting nog niet kostenneutraal. Omdat de begroting op dit moment (nog) niet kostendekkend is kan er vanuit het bestuur geen “go” gegeven worden voor het bouwen van een tribune. Het is vanwege COVID-19 nu ook onmogelijk en onverantwoord om sponsors en leden te benaderen om tot een kostendekkende begroting te komen.
  • Vanuit de KNVB worden diverse scenario’s op tafel gelegd om de voetbalcompetities op amateurniveau te hervatten. Op een goede en verantwoorde manier zorgen dat alle trainingen en wedstrijden hervat kunnen worden. Dit houdt onder andere in dat er wellicht ook wedstrijden op doordeweekse avonden gespeeld zullen gaan worden. Met het huidige ledenbestand en groei van het aantal teams komt fc Harlingen in de problemen als het hoofdveld niet gebruikt kan worden. Het spreiden van wedstrijden in de weekenden is niet mogelijk en er zullen in dat geval nog meer wedstrijden doordeweeks plaats moeten vinden, dit zal ten koste gaan van trainingen. Juist als straks alles weer “normaal” is willen we onze leden weer “gewoon” laten trainen en wedstrijden laten spelen. Het is niet wenselijk dat we trainingen af zullen moeten zeggen omdat andere teams wedstrijden moeten spelen vanwege het feit dat we maar één veld tot onze beschikking hebben.

 

Mede om deze redenen is het verstandig om de aanpak van het hoofdveld een jaar uit te stellen. Dit geeft fc Harlingen tijd en mogelijkheden om tot een sluitende kostenneutrale begroting te komen zodat in seizoen 2021/2022 zowel de tribune als het nieuwe veld in één keer gerealiseerd kunnen worden. Op basis van bovengenoemde redenen is de gemeente Harlingen gevraagd om de aanpak en renovatie van het hoofdveld en de bouw van de tribune een jaar uit te stellen.

 

Corona Sport & Recreatie

Meer nieuws

Lockdown tot en met ten minste 9 februari

12-01-2021

HARLINGEN - Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af.

1819 kerstbomen ingezameld

12-01-2021

HARLINGEN - Op donderdag 7 en vrijdag 8 januari 2021 vond de jaarlijkse kerstboominzameling plaats.

Maritieme Academie krijgt generator

12-01-2021

HARLINGEN - Zowel de Maritieme Academie Harlingen als zusterschool Maritiem College Velsen hebben een generator gedoneerd gekregen van Superjacht Seawolf.

Reacties

Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Food 80/20 Food 80/20 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock