Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk at the movies!

Heerlijk at the movies!

Op 16, 17 & 18 oktober wordt de parkeerplaats aan de Westerzeedijk in Harlingen omgebouwd tot een drive-in bioscoop. Bestel nu je tickets!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Uitbundige vrolijkheid op Midlumerlaan

08-03-2020

HARLINGEN – Zelden zal er in de voormalige gereformeerde kerk aan de Harlinger Midlumerlaan zo uitbundig gelachen zijn als afgelopen zaterdag 7 maart.

Uitbundige vrolijkheid op Midlumerlaan De complete Contact cast, geluidstechniek en catering van de productie: “Nee Schat nu niet’ maart 2020. Foto: Joachim de Ruijter.

Door Joop van der Heide

 

Theatergroep Contact was daar neergestreken bij gebrek aan Trebol en bracht, redelijk gewaagd, het stuk: “Nee schat, nu niet” voor het voetlicht. Het matinee telde zo’n 140 gasten en de avondvoorstelling bracht een aantal van ruim 180 gasten in de kerk. Je moet van goeden huize komen om zo’n stuk, door John Lanting’s theater van de lach in de markt gezet, goed tot zijn recht te laten komen en dan ook nog in een kerkelijke ambiance.

 

Nou daar is Berry van Mierlo, regisseur dan zeker wel in geslaagd. Het uitstekende materiaal waar Berry over kan beschikken, is daar natuurlijk ook debet aan. David van Mierlo als Arnold Blom, Robin de Vries als Rinus Kleyenburg en Iemke Pieter Zeijlemaker als Piet Vlasman waren de dragers van dit stuk zonder dat je de andere acteurs en actrices te kort doet. Joke Schippers (Mollie Vlasman), Marjan Rutkens (Evelien van Dam) en Hannah van der Tuin (Dorothee Tripma) completeerde het zestal hoofdrolspelers. Opvallend was de tekstvastheid maar zeker ook het natuurlijke spel van eigenlijk alle deelnemers aan dit stuk. Volgens mij heeft de souffleuse een redelijk rustige avond gehad. De actualiteit en de verbinding naar een lokale situatie kwam goed tot zijn recht in een paar opmerkingen over het Coronavirus en toen Joke Schipper, gehuld in kranten bij gebrek aan kledij uit een kast kwam: “Hopelijk haalt Hosanna vandaag geen papier op...”

 

Overspel en Nertsmantel

Kernwoorden waren ‘overspel’ en ‘Nertsmantel’ in deze bonthandel zaak ‘Kleynburg en Blom’’ en alle spelers en speelsters maakten zich daar min of meer schuldig aan met uitzondering van Arnold Blom, Mevrouw Hamel (Mayke Kamp), Dorothee Tripma (werd wel verliefd op Blom) en Willem van Dam (Rintse Twijnstra). Master speaker: Gerben Wynia hield in zijn openingswoord de aanwezigen voor dat er volop gelachen gaat worden. Enigszins sceptisch nam de zaal die aankondiging aan, maar hij zei niets te veel zo bleek.

 

Bij de opening stond Mariëlle Bergstra als Juffrouw Wagenvoort minutenlang met een arm omhoog op het toneel. Het bleek dat ze kleding aangemeten werd en Arnold Blom sprong eromheen, mat dat het een lieve lust was, zou de ‘paspop’ weg zetten en kwam met de schrik vrij toen de Juffrouw met een forse kreet wegsprong. Een voorzichtig lachje klonk her en der in de zaal maar dat zou later overgaan in klaterende geluiden, inclusief af en toe applaus. Gezagvoerder Hamel werd als vanouds vertolkt door Klaas Hager die ook het decor ontwierp en Marina Hager speelde nee, wás mevrouw Suze Kleyburg.

 

Je kunt van dit elftalspelers en speelsters niet meer spreken over amateurtoneel liever en beter: niet professionele acteurs en actrices.  Licht en geluid, dat de acteurs en actrices begeleidde, kwam van Robin en David Korte. Jonneke van Turnhout tekende voor het souffleren, de catering was in handen van de Seniorie en was perfect. Het programmablad had aangename ‘senioren letters’ en mooie rustige lay-out. De traditionele verloting werd ook een groot succes mede dankzij de goede gaven van het Harlinger bedrijfsleven. Een groot aantal gasten nam in de nazit de gebeurtenissen nog eens door en opvallend was dat je vaak hoorde, “de tijd ging zo snel, je hebt ook wel van die stukken die traag naar de climax glijden maar dit was en mooi en een bijzonder goed gespeeld spel”. We hebben genoten en dat nog wel in een kerk en... volgend jaar Weer!

 

Eten, Drinken, Uitgaan Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Open Dag radiolichtschip Jenni Baynton

08-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was de Open Dag van het radiolichtschip Jenni Baynton die afgemeerd ligt in de Willemshaven.

Teamwork leidt tot belangrijke overwinning voor Casco Montage/ VVH

08-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH thuis tegen DIOS uit Oldemarkt.

Fc Harlingen 1 laat kans op meer liggen

08-03-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen is er zondag niet in geslaagd het goede resultaat van vorige week een vervolg te geven.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Greenart Production Greenart Production Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok