Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Uitbundige vrolijkheid op Midlumerlaan

08-03-2020

HARLINGEN – Zelden zal er in de voormalige gereformeerde kerk aan de Harlinger Midlumerlaan zo uitbundig gelachen zijn als afgelopen zaterdag 7 maart.

Uitbundige vrolijkheid op Midlumerlaan De complete Contact cast, geluidstechniek en catering van de productie: “Nee Schat nu niet’ maart 2020. Foto: Joachim de Ruijter.

Door Joop van der Heide

 

Theatergroep Contact was daar neergestreken bij gebrek aan Trebol en bracht, redelijk gewaagd, het stuk: “Nee schat, nu niet” voor het voetlicht. Het matinee telde zo’n 140 gasten en de avondvoorstelling bracht een aantal van ruim 180 gasten in de kerk. Je moet van goeden huize komen om zo’n stuk, door John Lanting’s theater van de lach in de markt gezet, goed tot zijn recht te laten komen en dan ook nog in een kerkelijke ambiance.

 

Nou daar is Berry van Mierlo, regisseur dan zeker wel in geslaagd. Het uitstekende materiaal waar Berry over kan beschikken, is daar natuurlijk ook debet aan. David van Mierlo als Arnold Blom, Robin de Vries als Rinus Kleyenburg en Iemke Pieter Zeijlemaker als Piet Vlasman waren de dragers van dit stuk zonder dat je de andere acteurs en actrices te kort doet. Joke Schippers (Mollie Vlasman), Marjan Rutkens (Evelien van Dam) en Hannah van der Tuin (Dorothee Tripma) completeerde het zestal hoofdrolspelers. Opvallend was de tekstvastheid maar zeker ook het natuurlijke spel van eigenlijk alle deelnemers aan dit stuk. Volgens mij heeft de souffleuse een redelijk rustige avond gehad. De actualiteit en de verbinding naar een lokale situatie kwam goed tot zijn recht in een paar opmerkingen over het Coronavirus en toen Joke Schipper, gehuld in kranten bij gebrek aan kledij uit een kast kwam: “Hopelijk haalt Hosanna vandaag geen papier op...”

 

Overspel en Nertsmantel

Kernwoorden waren ‘overspel’ en ‘Nertsmantel’ in deze bonthandel zaak ‘Kleynburg en Blom’’ en alle spelers en speelsters maakten zich daar min of meer schuldig aan met uitzondering van Arnold Blom, Mevrouw Hamel (Mayke Kamp), Dorothee Tripma (werd wel verliefd op Blom) en Willem van Dam (Rintse Twijnstra). Master speaker: Gerben Wynia hield in zijn openingswoord de aanwezigen voor dat er volop gelachen gaat worden. Enigszins sceptisch nam de zaal die aankondiging aan, maar hij zei niets te veel zo bleek.

 

Bij de opening stond Mariëlle Bergstra als Juffrouw Wagenvoort minutenlang met een arm omhoog op het toneel. Het bleek dat ze kleding aangemeten werd en Arnold Blom sprong eromheen, mat dat het een lieve lust was, zou de ‘paspop’ weg zetten en kwam met de schrik vrij toen de Juffrouw met een forse kreet wegsprong. Een voorzichtig lachje klonk her en der in de zaal maar dat zou later overgaan in klaterende geluiden, inclusief af en toe applaus. Gezagvoerder Hamel werd als vanouds vertolkt door Klaas Hager die ook het decor ontwierp en Marina Hager speelde nee, wás mevrouw Suze Kleyburg.

 

Je kunt van dit elftalspelers en speelsters niet meer spreken over amateurtoneel liever en beter: niet professionele acteurs en actrices.  Licht en geluid, dat de acteurs en actrices begeleidde, kwam van Robin en David Korte. Jonneke van Turnhout tekende voor het souffleren, de catering was in handen van de Seniorie en was perfect. Het programmablad had aangename ‘senioren letters’ en mooie rustige lay-out. De traditionele verloting werd ook een groot succes mede dankzij de goede gaven van het Harlinger bedrijfsleven. Een groot aantal gasten nam in de nazit de gebeurtenissen nog eens door en opvallend was dat je vaak hoorde, “de tijd ging zo snel, je hebt ook wel van die stukken die traag naar de climax glijden maar dit was en mooi en een bijzonder goed gespeeld spel”. We hebben genoten en dat nog wel in een kerk en... volgend jaar Weer!

 

Eten, Drinken, Uitgaan Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Open Dag radiolichtschip Jenni Baynton

08-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was de Open Dag van het radiolichtschip Jenni Baynton die afgemeerd ligt in de Willemshaven.

Teamwork leidt tot belangrijke overwinning voor Casco Montage/ VVH

08-03-2020

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH thuis tegen DIOS uit Oldemarkt.

Fc Harlingen 1 laat kans op meer liggen

08-03-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen is er zondag niet in geslaagd het goede resultaat van vorige week een vervolg te geven.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Broodje Nuchter Broodje Nuchter Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Greenart Production Greenart Production Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie